MUUTOKSIA MATKASUUNNITELMIIN

Viikon päästä tähän aikaan istun mukavasti junassa, toivottavasti jotain kivaa äänikirjaa kuunneellen ja valmiina kuuden päivän kaupunkilomaan äitini kanssa. Alkuperäinen suunnitelma Andalusian roadtripistä nimittäin piti hylätä, pääasiassa budjetin takia, ja myös vähän siksi että halusimme autossa istumisen sijaan istua enemmän viinillä ja ihmetellä. Niinpä suuntaamme yhteen lempikaupungeistani eli Madridiin, jossa olin viimeksi 1,5 vuotta sitten. Nyt kuudessa päivässä tarkoitus olisi saada kaupungista kaikki irti, eli ns. se ulos systeemistä niin, että ei enää tekisi mieli palata. Tiedän, ettei matkailijan mieli toimi ihan näin, mutta aina voi yrittää!

Majoitumme La Latinan alueella AirBnB:ssa ja pakollisena listalla on, yllätys yllätys, ainakin museoita, olen nimittäin aika kauan halunnut viedä äitini ihastumaan Reina Sofian ja Pradon museoihin. Nyt ollaan liikkeellä suht ohuella lompakolla, joten olenkin jo alkanut taktikoimaan; esimerkiksi Pradoon sisäänpääsy on ilmainen viimeiset kaksi aukiolotuntia… ehkä piipahtaa sinne parina iltana? Kaikki vinkit edullisista tai jopa ilmaisista ohjelmanumeroista otetaan ilolla vastaan! Luultavasti lopputuloksena on ainakin jonkinlainen minibudjetin Madrid-vinkkipostaus.

Edellisellä kerralla ihastuin muutamaan ravintolaan Madridissa, ja niissä piipahdetaan varmasti uudestaan – onneksi ruoka ja viini on Espanjassa puoli-ilmaista! Ja netti on täynnä hyviä neuvoja siitä, miten nauttia täysillä Madridista ilman omaisuuksia. Muistelen rakkaudella omaa interrail-kesää 2003, jolloin matkakassa oli noin 300 euroa kahdeksi kuukaudeksi. Madrid teki vaikutuksen silloinkin kun aamuisin yritettiin livahtaa ilmaiseksi sisään milloin mihinkin kohteeseen muiden turistien vanavedessä, ja iltaisin juotiin Parque Retirossa tölkistä Don Simon-sangriaa. Onneksi vaatimustasoni ei ole 16 vuodessa kauheasti noussut ja tämä kuulostaa ihan kelvolliselta suunnitelmalta tällekin kesälomalle.

Jos takataskussa on joku ammattimatkaajan vinkki Madridiin, ja erityisesti ravintolasuositus La Latinan alueelle, se otetaan kiitollisuudella vastaan! Ja kaikki pihistelyneuvot myös!

royal-3458820_1280.jpg

Kuva: Pixabay

22 kommenttia artikkeliin ”MUUTOKSIA MATKASUUNNITELMIIN

 1. Voih ihanaa, kivaa lomaa teille! Ja oispa ihan huippu tuo mainitsemasi vinkkipostaus halpaan Madridiin 🙂

  Ja hehe, niin ihania nuo siun interrailmuistot! Tulee ihan mieleen oma eka Barcelonan reissu, kun mentiin sohvasurffaajahostin kanssa sohvasurffaajien tapaamiseen. Ne oli suurin osa ”rikkaampia” sohvasurffaajia, koska mentiin johonkin vähän hienompaan ravintolaan, eikä meillä ollut varaa niin kalliisiin annoksiin. Juotiin sitten vaan olutta siinä vieressä, kun muut söi kolmen ruokalajin illallisen (sanottiin varmaan, että oltiin jo syöty). Ja sit kun muut ei enää jaksaneet syödä annoksiaan loppuun, syötiin ne jämät 😀

  Tämä ei oo siis mikään säästövinkki, mutta nuo sun kokemukset sisään livahtamisesta ja Don Simon -sangriasta saivat muistelemaan 😀

  Jenni Barcelonasta

  Tykkää

  1. Me meinattiin eilen napata ihanassa (yli budjetin menneessä!) ravintolassa naapuripöydästä syömättömät herkut 😀 Mutta ei nyt ihan viitsitty.

   Ja täällä on menty tosi pitkälti nyt tinto de veranolla kotioloissa, kun on niin kuuma. Interrailelämyksiä, kun vielä saavuttiinkin junalla!

   Tykkää

 2. Omasta Madridin matkasta on ehtinyt vierähtää useampi vuosi ja olimme siellä pitkän viikonlopun, joten paljon jäi näkemättä. Jos tykkäätte katsella maisemia yläilmoista Plaza de Cibeleksen reunalla olevassa puistossa on CentroCentron kulttuurikeskus, jossa on näköalatorni. Liput sinne olivat jotain 3 euron luokkaa. Sieltä oli hienot maisemat Madridin ylle. Mukavaa Madridin matkaa!

  Tykkää

  1. Ooh hitsit, meillä on vielä harkinnassa mikä kattoterassi katsotaan – voi olla että päädytään tällä kertaa Corte Inglesiin, koska siellä voi ainakin hetken hengailla ilmaiseksi 😀
   Madrid on ihana, suosittelen ottamaan uusiksi!

   Tykkää

  1. Aah, kiitos! Tässä vähän suunnitelmia on sotkenut tämä sää, joka on joka päivä vetäissyt meidät matalaksi vähän suunniteltua aiemmin.
   Ja syöminen on tullut halvaksi kun näin kuumalla ei ruoka maistu 😀 Tinto de verano toki senkin edestä.

   Tykkää

 3. Suunnitelma tiristää kaikki irti Madridista on oivallinen, mutta sisältää suuren vaaran, että löydätte itsenne sieltä uudestaan ensi kesänä😉 koska Madridiin voi hurahtaa kokonaan. Itse kyllä viihtyisin noissa taidemuseoissa kauemminkin kuin pari tuntia.

  Tykkää

 4. Madrid on yksi lempikaupungeistani Euroopassa, ja innolla odotan pääseväni sinne taas ensi vuonna! Majoituin myös viimeksi La Latinan alueella, ja asunnon omistaja vinkkasi paikallisen suosikkiravintolansa La Latinasta, johon päädyimme pintxoille vielä toistamiseenkin matkan aikana. Lämmin suositus siis Juana La Localle, ja ruokalistalta kannattaa maistaa ainakin tortillaa (espanjalaista perunamunakasta) joka oli täällä kaikista paras maistamani! Pöytävaraus kannattaa tehdä etenkin ilta-aikaan.
  Tässä vielä linkki ravintolan sivuille: http://juanalalocamadrid.com/

  Tykkää

  1. Hei nyt ihan ekaksi erityiskiitos (varsinkin äitini puolesta) tästä vinkistä! Päädyttiin eilen Juana La Locaan (joka ei ihan halvin vaihtoehto ollut mutta sopi meille); syötiin maukas perunamunakas ja äitini söi gorgonzola gnoccheja, joita kutsui parhaaksi ruoaksi jonka on ikinä syönyt. Joten paljon kiitoksia todella hyvin osuneesta vinkistä!

   Tykkää

 5. Pradon ilmainen sisäänpääsy on tietysti budjettimatkaajalle kiva juttu, mutta aikoinaan kun kaupungissa ensimmäisen kerran kävin työmatkalla kirosin kyllä ilmaisiltaa pahasti. Oli vain yksi vaihtoehto vierailun ajalle ja se sattui olemaan ilmaisilta. Olisin niin arvostanut maksullista sisäänpääsyä melko kovallakin hinnalla, jos sillä olisi välttynyt parin tunnin jonottamiselta!

  Tykkää

  1. Pradoon ilmaisilta on joka ilta (!) ja vaikka siellä oli todella hurja jono jo 17.30 niin sisäänpääsy sujui sukkelaan ja museo on niin iso, että se imi ihmismassat aika hyvin sisäänsä; sen lisäksi ilmaiskävijät eivät päässeet aivan kaikkiin näyttelyihin, eli ”maksavilla asiakkailla” toivottavasti oli mahdollisuus hieman taktikoida. Mutta ymmärrän, että yhtäkkiä paikalle pölmähtävä ihmismassa ärsyttää ja häiritsee kokemusta.

   Tykkää

 6. Madrid on niin upea kaupunki ja sisältää niin paljon kaikkea mahdollista koettavaa kyllä. 🙂 Onneksi Espanjassa pärjää halvalla ja ravintolavinkkejä vaan paikallisilta kyselemään suoraan ja turistirysiä välttäen pääsee vielä halvemmalla. Ehkä vähän tylsä vastaus, mutta niin totta silti. pari kertaa olen käynyt ja molemmat kerrat olivat ihania. 🙂 Omista reissuista voi lukea täältä lisää halutessaan: http://www.kookospalmunalla.fi/madrid/ , mutta olen enemmän fiilispohjalta menijä ja ravintolat jää välillä unholaan, joten sellaisia superkovia tärppejä ei ole jäänyt muistiin (liekö sitten viinin takia..) 😉 Ihanaa reissua teille!

  Tykkää

  1. Kiitos! Reissu oli ihana ja moni ravintola tulikin valittua fiilispohjalla 🙂 joskin oli niin kuuma, että lopulta syöminen jäi surullisen vähälle (noin sen puolesta, että Madridissa on mitä parhain ravintolaskene ja rrrrrakastan syömistä). Käyn vielä fiilistelemässä postauksesi, Madrid-ikävä alkoi heti kun juna lähti Atochalta!

   Tykkää

 7. Ei budjettivinkkejä mutta itsekin muistelen noin 20-vuoden takaista Madrid-viikonloppua lämmöllä. Kävin La Reina Sofiassa ja Pradossa ja molemmat olivat 🌟 olin reissussa yksin, opiskelin Malagassa espanjaa ja Madrid-viikonloppuun mennessä olin aivan uupunut siihen etten ymmärtänyt mitään, niinpä muistan lämmöllä kun löysin leffateatterin joka näytti leffoja alkuperäiskielellä. Katsoin Sekaisin Marista ja nautin joka hetken siitä että ymmärsin kaiken 🤩 olin reissussa joulukuussa ja etelän lämmöstä tulleena yllätyin kuinka kylmää Madridissa oli. Piti ostaa hanskat ja jo se ahdisti köyhisbudjettilaista 😳 mutta olisi kiva palata rikospaikalle vaikka ensi keväänä. Näin ihan kesällä kaupungissa on varmasti älyttömän kuuma. Mukavaa reissua!

  Tykkää

 8. Sullahan on aika hyvin hallussa nuo säästövinkit ja kuuma ilma todellakin vie ruokahalun. Majoitus se kai kallein on ja sisäänpääsyistä museoihin voi kertyä ihan hyvä summa.

  Tykkää

 9. Päivitysilmoitus: HENGÄSTYNEENÄ HEINÄKUUHUN – Periaatteen Nainen

 10. Päivitysilmoitus: MADRID MINIBUDJETILLA – Periaatteen Nainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s