TOUR DE ANDALOUSIE

58 päivää kesälomaan! Tai siis en oikein tiedä miten paljon kesän tulevasta matkasta on lomailua, minkä verran työntekoa ja mitä kaikkea keksinkään, mutta ajatus Espanjaan palaamisesta lämmittää kovin paljon. About kuudesta Espanjassa vietettävästä viikosta saan lomailla ilman lapsia peräti kolme, enkä oikein tiedä mitä kaikkea sillä ajalla tehdä! Paitsi tiedänpäs. Ainakin kymmenen päivää olisi tarkoitus kierrellä autolla Andalusiaa, kaksin äitini kanssa. Loppuajan luultavasti istun vain lempipaikoissani La Líneassa.

Nyt olemme päässeet vauhtiin Andalusian road tripin suunnittelussa, ja toivotan kaikki mahdolliset vinkit tervetulleiksi! Tässä on alustava reittisuunnitelmamme:

Näyttökuva 2019-04-16 kello 13.26.37

Kesällä pidämme majaa San Pedrossa Aurinkorannikolla La Línean sijaan, mutta siitä on alle tunnin matka vanhoille kotikulmille. Niinpä auton startattua matkaan aloitamme varmaan lounaalla jossain Línean lempipaikoistamme. Seuraava pysähdys on luultavasti yksi koko Euroopan ihanimmista rannoista, duna de Bolonia. Bolonian dyynit hieman Tarifasta eteenpäin ovat rantojen rakastajille paras mahdollinen pysähdyspaikka. Ylipäänsä tuota Andalusian rannikkoa on taivaallista ajaa vaihtuvien maisemien ansiosta; valkoisia kyliä, mäntymetsiä, vuoristoa, kallioisia rantoja, tuulimyllyjä ja dyynejä.

P6025141.jpg

Ensimmäisen yön ajattelimme viettää Vejer de la Fronterassa, jonka ohitse olen ajanut kymmeniä kertoen, katsoen kaihoten korkealla vuoren päällä sijaitsevaa kiehtovan näköistä kylää. Olen aika varma, että tämä paikka on muutaman vuoden päästä vieläkin suositumpi turistien keskuudessa kuin nyt, joten parempi mennä vielä kun siellä ei ole toivotonta tungosta.

Tarkoitus olisi viettää seuraavat pari päivää Cádizissa; uskoisin, että joulukuisen reissun päälle saan muutaman päivän visiitistä sen verran irti, että Cádiz on ”ulkona systeemistäni” ja voin alkaa etsiä taas uusia paikkoja. Tai sitten en – olen siihen kyllä aika kiintynyt jo parin tunnin perusteella. Hieman vielä arvomme, majoitummeko itse Cádiziin vai esimerkiksi jonnekin lähialueelle sherrytilalle (olisiko sellaisesta antaa ehdotuksia?), tai jopa Jereziin. Jerez de la Fronteraa on suitsutettu mulle monelta taholta, mutta olen itse käynyt siellä vain Ikeassa, mikä ei ehkä antanut aivan parasta kuvaa kaupungin tarjonnasta…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun olemme imeneet kaiken irti Cádizista, olisi tarkoitus suunnata vieläkin ylöspäin. Itseäni kiinnostaisi käydä päiväretkellä Parque Nacional de Doñanassa, josta esimerkiksi Äidin Puheenvuoro-tubettaja Inarikin on julkaissut videon. Sen jälkeen tarkoitus olisi yöpyä Huelvassa.

Nyt ongelmaksi on vain muodostunut se, että kun Portugali on aivan vieressä, eikä lempirannoillemme ajaisi kuin pari tuntia… miten maltamme pysyä Espanjan puolella?

Huelvasta olisi tarkoitus jatkaa matkaa Sevillaan. Tuntuu vähän tuhlailulta viettää siellä taas yö tai kaksi, onhan siellä käyty jo monta kertaa ja koluttu kaikki keskeiset nähtävyydet. Mutta se vain on yksi lempikaupunkejani koko maailmassa, ja tuntuisi ihan pyhäinhäväistykseltä jättää se väliin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sevillan jälkeen olisi vuorossa Córdoba. Tämä on yksi niistä jo kauan kutkutelluista kohteista, joissa en ole päässyt vielä aiemmin käymään. Kaupunki on kuulemma täynnä aivan ehdottomasti nähtäviä asioita – mitkä ovat teidän suosikkejanne?

Meidän tour de Andalusiella välimatkat etappien välillä ovat tosi lyhyitä, eli myös matkan varrelle otetaan mielellään vinkkejä vastaan. Pysähdymme kaikissa kauniissa luontokohteissa, pikkukylissä ja tietenkin ravintoloissa, joita tiellemme osuu. Saa vinkata!

Kun Córdobaa on koluttu kaksi päivää, pysähdymme vielä jatkuvasti eri blogeissa esiin nostettuun Antequeraan, jota myös Matkamessuilla vihjailtiin tulevaksi hittikohteeksi. Tämän jälkeen toivutaan pari päivää reissusta San Pedron talolla, ja sitten pitää taas keksiä kymmeneksi päiväksi tekemistä, ihan yksin! Olisiko ehkä Marokko tai Málaga?

9 kommenttia artikkeliin ”TOUR DE ANDALOUSIE

 1. Cordobassa kävin minäkin ensimmäisen kerran vasta tänä keväänä. Moskeijaa en jättäisi väliin, ja minusta oli hienoa nähdä Cordoban sillat ja katedraalin ja muun kaupungin siluetti iltavalaistuksessa, eli minusta jotain hienoa jää näkemättä, jos siellä ei ole vähintään yhtä iltaa. Sitten ihastuin patioihin, joissa varsinkin toukokuussa patiofestivaalien aikaan on varmaan upeampaa nähtävää kuin meidän helmikuun lopun vierailullamme. Palacio de Viena ja Patios de San Basilio olivat kivoja patiokohteita, mutta kukkaruukkuja näkee myös paljon muuten. Ja jos viitsitte poiketa vähän suoremmalta reitiltä pikkuteille Cordoban ja Antequeran välillä, Iznajarin kylä on tavattoman kaunis. Se ei vaatine yöpymistä, tunnin parin piipahduksessa näkee jo kylän kauneimmat kadut ja upeat näkymät kaupunkiin tarjoutuvat sen läpi kulkevan tien rinteiltä mennen tullen. Antequeran jälkeen Torcalin kivinen kansallispuisto on hieno, ja jos ei välitä patikoida reittiä kivien keskellä, jo poikkeamalla pelkästään luontokeskuksen parkkipaikalle ja infoon näkee aika paljon ja voi katsoa näköaloja kauas. Taidat minun blogini tunteakin, siellähän on aika paljon Andalusian kohteita, jos haluat lisää. Casarabonela, Mollina, Antequera, Torcal, Periana, Torremolinos, Casares, Marbella ym. Kivaa matkaa!

  Tykkää

  1. Aah, kiitos, ihania vinkkejä!
   Marbellaan pitäisi tosiaan nyt tutustua vähän paremmin, kun se on aivan kulmilla siinä, missä suurimman osan kesästä vietämme.
   Ja siis palaan tähän (ja blogiisi) vielä paremmalla ajalla, aika paljon inspiraatiota 🙂

   Tykkää

 2. Kuulostaa kivalta reissulta! ”Espanjaan” tuossa jo kommentoikin, että Córdobassa kannattaa käydä katsomassa La Mezquita – se on aivan upea paikka! Kävin siellä joulukuussa, joten juttua löytyy täältä, jos kiinnostaa lukea. https://www.unelmatrippi.fi/cordoban-katedraali-la-mezquita/. Vieressä sijaitseva Alcázar de los Reyes Cristianos on myös käymisen arvoinen. Kesällä puutarhakin varmasti pääsee vielä paremmin oikeuksiinsa kuin meidän vierailumme aikaan talvella, vaikka se oli silloinkin ihan viehättävä. Ja toki Córdoban vanhakaupunki on ihan yleisesti nätti. Sisämaassa harkitsisin ilman muuta Caminito del Reyn kävelemistä, jos se ei ole vielä koettu. Upea kävelyreitti!

  Tykkää

 3. Viime kesän Andalucían matkalla nautimme kovasti parin päivän oleilusta Sierra Nevadan La Tahassa, yövyimme super suloisessa Cortijo Prado Torossa. Majatalo sijaisee ihanasti vuorella, kauniissa puutarhassa. Vierestä menee hienot vaellusreitit ja lähellä on autenttisia pikku kyliä. Suosittelen. Blogistani löytyy juttua. Ja tietysti Malagassa kandee hengailla, jos tykkäät taiteesta niin siellä on useita museoita, muitakin kuin Picasso. Ja myös sitä ihan aitoa Espanjaa. Sevilla, Cordoba, Cadiz, Jerez de la Frontier ovat kaikki ihania ja tietysti Granada. Oih, Andalucía!

  Tykkää

 4. Itse en tiedä tuolta alueilta kuin golfkentät, niitä olenkin siellä kierrellyt viidellä eri reissulla. Sen verran täytyy kuitenkin todeta, että tuollaista reittiä olen itsekin suunnitellut ilman mailoja, vaikka puolet tuosta reitistä on jollakin tavalla tuttua. Haluaisin tutustua tuon alueen nähtävyyksiin ja ruokakulttuuriin ajan kanssa eli vahva suositus tuolle reitille!

  Tykkää

  1. Heh, mä aina mietin golfkenttien ohi ajaessa että siinä olisi laji jossa pääsisi parhaimpiin paikkoihin – eli nyt vaikka Andalusiaan 🙂 Mutta toistaiseksi seikkaillaan viheriöiden ulkopuolella, enkä malta odottaa uusintakierrosta noissa tutuissakin kohteissa.

   Tykkää

 5. Päivitysilmoitus: MUUTOKSIA MATKASUUNNITELMIIN – Periaatteen Nainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s