ETELÄISEN PORTUGALIN PARHAAT RANNAT

Vaikka kesän matkasuunnitelmat on jo lyöty lukkoon, haaveilen silti paluusta Portugaliin, elämään uudelleen yhden elämäni parhaista lomista. Matkakuvien selailu ei varsinaisesti auta tähän ikävään, mutta ajattelin vinkata omat suosikkini Etelä-Portugalin alueelta. Jos reissaisin alueella ilman lapsia, pysyisin varmasti Sagresissa ja siitä ylöspäin vievällä jylhällä rannikolla, mutta perheen pienempien kanssa Algarven hiekkarannat ovat astetta turvallisempia ja helpompia. Tässä siis meidän perheen biitsien Top 3:

1. PRAIA MARINHA

Jos olette matkaoppaissa ja -esitteissä nähneet korkeiden kallioiden peittämän laguunin, jossa on valkoista hiekkaa ja turkoosia vettä, se on suurella todennäköisyydellä Praia Marinha. Albufeiran lähellä sijaitseva ranta on epätodellisen kaunis, ja kallioiden suojissa tuli loppusyksystäkin kuuma. Vesi on kirkasta, ja vaikkei pienimpiä lapsia voi päästää yksin aaltoihin on ranta muuten toimiva kaiken ikäisille: Kivillä voi kiipeillä, luolissa seikkailla ja hiekka on loistava rakennusaine linnoille. Kun olet laskeutunut rannalle pitkiä portaita (älä siis ota mukaan rattaita…) ja toipunut siitä shokista, minkä Praia Marinhan ensi kertaa näkeminen saattaa aiheuttaa, löydät myös ravintolan, josta saa jäätelöä ja jonka pihalla on kissanpentuja. Rannalta pääsee myös lisämaksusta kalastajaveneen kyydillä lähellä sijaitseville salaisille rannoille, joille pääsee vain vesireittejä.

IMG_1148IMG_1156IMG_1179IMG_1185IMG_1195IMG_1210IMG_1238

 

2. PRAIA DO AMADO

Amadon ranta Atlantin rannikolla on surffarien paratiisi, mutta kyllä siellä myös lapsiperheen kelpaa. Aallot ovat hurjat, joten varsinaisia vesileikkejä ei voi harrastaa, mutta surffauskursseja löytyy jo 6-vuotiaasta ylöspäin! Kallioilta voi ihailla kuinka surffarit melovat ulapalle ja vesihöyry nousee korkealle. Rannan yläpuolella on ihana kioski, josta myydään jäätelöä, olutta ja hodareita. Ranta sijaitsee lähellä Carrapateiran kylää ja kaikki opasteet ovat piilotettu, sillä suuria turistimassoja ei sinne kaivata. Mutta kun löydät Amadon, et halua lähteä sieltä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_7315IMG_7344

 

3. MEIA PRAIA

Meia Praian ranta sijaitsee Lagosin kaupungin vieressä. Sillä on oma juna-asemansa ja aivan rantahietikon takana kulkee junarata – junia kulkee niin harvoin, että mikään turvallisuusriski se ei ole, mutta lapsille jännittävä lisäelementti. Meia Praia on alueen suurin ranta, ja siellä on varmasti tilaa sesonkiaikoinakin. Täällä on lasten hyvä hyppiä mereen, hiekka on pehmeää ja aallot lempeitä. Ravintoloissa riittää valikoimaa ja aikuisetkin voivat vähän rentoutua, koska kaikista kolmesta rannasta tämä on lapsiystävällisin.

IMG_1313IMG_1328

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6 kommenttia artikkeliin ”ETELÄISEN PORTUGALIN PARHAAT RANNAT

 1. Päivitysilmoitus: PAIKKOJA, JOIHIN ON PAKKO PALATA – Periaatteen Nainen

 2. Päivitysilmoitus: PARHAAT LOMAMATKAT TOP 5 – Periaatteen Nainen

 3. Jonna

  Hei! Ihania kuvia ja tarinoita matkoilta! Itseäni kiinnostaisi lähteä ensi kesänä Portugaliin, mukana 1-vuotias. Osaisitko suositella kohdetta noin viikon lomalle?

  Tykkää

  1. Suosittelen! Portugali on mun mielestä ihana – lapsiystävällinen kulttuuri, monenlaisia eri rantoja (joissa suurimmalla osalla oli väkeä vauvoista vaareihin) ja meillähän kuopus oli tuolla reissulla 1v3kk. Ihan nappipaikka, lähtisin uudestaan milloin vain. Ainoa haaste voi olla jos esim. käytössä on tietty korvike tai lastenruoka, mutta jos pieni matkailija ei ole nirsoimmasta päästä niin ei hätää, tulette ihastumaan!

   Tykkää

 4. Päivitysilmoitus: SE KIVEMPI COSTA – Periaatteen Nainen

 5. Päivitysilmoitus: TOUR DE ANDALOUSIE – Periaatteen Nainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s