LEIKKILUOLA

hakaniemen-leikkiluola.jpg

Esikoinen oli eilen kutsuttu kaverisynttäreille Hakaniemen Leikkiluolaan, sisäleikkipuistoon, jossa me käytiin aika paljon kun pojat olivat pienempiä. Sitten viime käynnin, josta taitaa olla jo pari vuotta, on Leikkiluolaa remontoitu ja uudistettu ja pitihän se nyt testata.

Ennen valitsimme pääkaupunkiseudun monista vaihtoehdoista Leikkiluolan sekä kätevien kulkuyhteyksien (sijaitsee Hakaniemen torilla, erityisen hyvä sijainti kun saapuu metrolla) sekä edullisuuden takia. Nyt 2-, 5- ja 7-vuotiaiden rajattomat leikit olisivat maksaneet yhteensä 37 euroa, vertailun vuoksi Hoplopissa samalla porukalla 42 euroa eli Leikkiluola on yhä hieman halvempi. Hinta on ihan okei – paikka ei ole mikään valtava, mutta tuo kolmikko juoksi itsensä kahdessa tunnissa sellaiseen hikeen että ei voi valittaa. Emme testanneet kahvion puolta, mutta vaikutti olevan linjassa muiden sisäleikkipuistojen kanssa: jäähilejuomia, hodareita ja herkkuja.

Nyt entisten, vähän epäilyttävien pomppulinnojen tilalla oli iso trampoliinialue, jossa mahtui parhaimmillaan 12 lasta (tai alle 90 kiloista aikuista) pomppimaan, kävin itsekin siellä fiilistelemässä. Poikien suosikki oli iso renkailla laskettava liukumäki, joka oli yksi kolmesta erilaisesta isommasta liukumäestä. Pienten puolelta löytyi pari liukumäkeä, pianokoskettimet lattiasta, pehmeitä palikoita rakenteluun sekä pallomeri. 24 tuntia vierailun jälkeen kukaan ei ole vielä sairastunut vatsatautiin.

En tiedä onko se paikan ansiota varsinaisesti, mutta sisäleikkipuistot ovat muuttuneet viimeaikoina huomattavasti siedettävämmiksi mitä ne olivat pari vuotta sitten. Jopa tuo alle 3-vuotias meni tuolla melko itsenäisesti, ja paikka oli turvallinen ilman suurempia vaaranpaikkoja – ei pipejä! Aikuisille on kahvion lisäksi muutama sohvaryhmä, mistä näkee koko paikan kätevästi. Kolmen eri ikäisen leikkijän äitinä arvostan sitä, että kaikki paikat olivat saavutettavissa jokaiselle lapselle, paitsi pienten alue oli rajattu henkisin kielloin korkeintaan 3-vuotiaille.

Leikkiluola on kantakaupungissa viimeinen vastine HopLopeille, kun Murulandia lopetti ja SnadiStadi liittyi HopLop-ketjuun. Maan alla sählykenttien vieressä sijaitseva Leikkiluola oli arki-iltana kiitettävän rauhallinen. Hinta saattaa olla hieman korkea jos vertaa isompiin sisäleikkipuistoihin, mutta itse arvostan myös sitä, että paikka on sen verran kompakti että näen tyypit koko ajan ja voin vaikka itsekin käydä rauhassa trampoliinilla. Ylipäänsä eivät nämä pienet apinat loputtomasti uusia virikkeitä tai kiipeilytelineitä tarvitse, vaan he olivat oikein tyytyväisiä eivätkä ehtineet tylsistyä.

väsynyt.jpg

Yksi kommentti artikkeliin ”LEIKKILUOLA

  1. Päivitysilmoitus: PALLOMEREN VARMA OSUMA – Periaatteen Nainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s