TÄRKEIMMÄT TAVARAT

Kun olen tässä nyt useamman postauksen verran meuhkannut, miten paljon tavaraa karsitaan ja kierrätetään ja mitä ei ainakaan oteta mukaan, niin todettakoon, että kyllä meillä silti lähtee matkaan se viisi kuutiota kamaa plus muutama matkalaukullinenkin varmaan. Mikä sitten on se crème de la crème meidän maallisessa omaisuudessa, joka saa kunnian muuttaa mukana 4000 kilometriä etelämmäksi?

No, palataan nyt vielä niihin tavaroihin, jotka eivät ainakaan tule messiin: huonekalut. Meillä on Espanjassa se sama, ihan kamalilla kasarihuonekaluilla sisustettu koti,  ja sinne eivät mahdu meidän mööpelit. Häälahjaksi hankittu pöytäryhmä on löytänyt uuden kodin ja kauppaamme kaappeja ja hyllyjä kaiken aikaa eteen päin – olisiko juuri sinulla tarve kauniille täyspuiselle liinavaatekaapille? Saman kohtalon ovat kokeneet astiat, sillä haaveilen pääseväni pian Marokkoon ostamaan itselleni ihanan värikkäitä kuppeja ja kippoja, se on sitten hyvästit näille tylsille ikealaisille. Vaatteista mukaan otetaan taas vaan harvat ja valitut, eli kaikki vähänkään villaisempi saa jäädä näille leveyksille. Mutta nyt sitten siihen listaan, johon on yritetty tiivistää koko kotimme henki ja hyvä fiilis ja se, millä keinoin yritämme tehdä siitä La Línean neliöstä oman näköisen, niistä kammottavista huonekaluista huolimatta.

P6072696.JPG

BANAANI

Me emme ole vielä ratkaisseet banaanipuun kuljetusdilemmaa, mutta tämä oikeastaan alkuperäisen, yli 20 vuotta sitten hankitun banaanipuun lapsenlapsi, tuore pistokaspoikanen, lähtee varmasti mukaan – onhan se oikeastaan jo perheenjäsen. Luultavasti pakkaamme sen käsimatkavaroihin, joten kaikki vinkit viherkasvien maastamuutosta otetaan kiitollisina vastaan.

TAIDE

Jos mulla olisi sikana rahaa, niin tuhlaisin ihan hulluna taiteeseen. Sitä olisi mun iholla ja mun seinillä. Nyt kuplamuoviin on kiedottu ystävältäni Raimolta keväällä ostettu ja kehystetty vesivärityö, Dekologiasta aikoinaan tilatut mäyräkoirataulut, kehystetty kartta sekä muutama muu taulu, jotka kuuluvat kotiin. Kaikista arvokkaimmat teokset säilötään hetkeksi varastoon ennen kuin olemme edes vähän varmempia siitä, mihin asetumme.

P5103136.jpg

LELUT

Lelujen suhteen olen yrittänyt antaa lapsille mahdollisimman vapaat kädet. Junarataa ja Duploja on myyty (ja rahoilla ostettu tilalle legoja Ruotsista) koska niillä ei enää aikoihin ole leikitty, mutta muuten olen psyykannut itseäni, että jos nyt se on ihan elämän ja kuoleman kysymys niin ottakoot mukaan pari Happy Meal-muovileluakin. Kyyneleitä ehtii vuodattaa tärkeämmistäkin asioista.

Noh, tässä oikeastaan oli keskeiset elementit mukaan lähtevistä asioista. Mutta aion hamstrata laukkuun muutamia muitakin asioita, joita tiedän Suomesta tarvitsevani. Nämä tosin ovat naurettavuuteen asti apteekin käsikauppakamaa – kuinka keski-ikäinen sitä voikaan olla…

print_AF0MTUMKs1

VITANALLET

Tämä ei ole maksettu mainos! Nuo d-vitamiinilla marinoidut hedelmäkarkit nyt vaan ovat a.) tosi hyviä (en tunnusta syöneeni puolta purkkia makeanhimossa…) ja b.) tapa, jolla lapset hoitavat itse oman vitamiinintarpeensa täyttämisen. Tietenkin Espanjassa d-vitamiinin tarve tuskin on ihan samaa luokkaa kuin Suomessa, mutta otetaan nyt pari purkkia mukaan kuitenkin, vaikka ovatkin kalliita. Mun makeanhimolla ei ole mitään tekemistä tämän kanssa!

SEANIK-SHAMPOO

Ihan ilmaiseksi ylistän myös Lushin palashampoota. Seanik tuoksuu ihanalle ja jättää hiuksiin rantafiiliksen. Kohta sitäkin saa ihan muuten vaan, ja Lushilla on myymälä myös Sevillassa, mutta muutamalla palashampoolla pärjään komeasti puolikin vuotta. Tätä saavat myös Espanjaan saapuvat vieraat tuoda mukanaan, vinkki vinkki!

02164.jpg

LIPOLAN

No nyt. Olenkin täällä tilittänyt aiemminkin iho-ongelmista, jotka alkoivat aika tasan tarkkaan vuosi sitten. Sittemmin olen käynyt läpi noin 90 eri rasvaa, myös esimerkiksi ihotautilääkärin määräämän Protopicin, joka paitsi poltti naamaa niin paljon että teki mieli kaataa naamalle jäähdytysnestettä ja aiheuttaa muuten sivuvaikutuksena jopa kasvaimia, niin synnytti mulle maksaläiskiä. Joten olen sittemmin pitäytynyt vähän miedommissa aineissa, ja lukijan vinkkaama Lipolan on toiminut parhaiten. Ja saahan niitä rasvoja Espanjastakin, mutta alkuun yritän varjella hipiääni suurilta muutoksilta ja otan varuiksi pari purkkia tätä riittoisaa mummomömmöä mukaan.

Olen yrittänyt miettiä asioita, joita tarvitsisin ehdottomasti Suomesta mukaan (kuksa? Löylykauha? Aalto-maljakko?) mutta keksin lähinnä ruokia. Olen myös optimisti ja haluan uskoa, että kaikki kaverit, jotka ovat uhanneet tulla kylään, myös vierailevat ja tuovat mukanaan sitten sitä ruisleipää ja irtokarkkia. Siihen asti me ehkä selviämme taulujen, lelujen ja banaanipuun voimalla.

18 kommenttia artikkeliin ”TÄRKEIMMÄT TAVARAT

 1. No hei kylläpä on taas samankaltaisia fiiliksiä täällä! Meilläkään ei lähde yhtäkään huonekalua mukaan, mutta yks ihana tuoli ja vintagepiironki menee hoitoon kaverille, samoin meidän piano. Leluista tuumaan samoin, nyt kun olen tässä huomannut, miten vaikea niistä on luopua. Taulut ja muutamat astiat haluan mukaan, koska ne tekee kodin. Mutta siinä ne varmaan on sitten. En edes halua nyt ajatella, miten paljon meillä on vielä läpikäytävää täällä (ullakolta löytyi tänään Nintendo ja Duck hunt-pyssyt, en kestä).

  Tykkää

  1. Meiltä kellarista löytynyttä so far:
   uurna (kerran käytetty), Andy McCoyn varastama lompakko (siis Andylta saatu, mutta siellä on jonkun toisen valokuvat sisällä…), lapsuuden päiväkirjat, joita en uskalla edes avata, noin 20000 valokuvaa esimerkiksi mun varpaista. Voi jeesus.
   Ja kirppispöytä oli taas sunnuntaiksi varattu ja ne lupaavat (vittu) sadetta!
   Mä kyllä ikävöin sitä teidän upeaa betonipöytää teidänkin puolesta 😀 .

   Tykkää

   1. Betonipöytä jäi onneksi perheeseen eli meni meidän mökille, niin sitä voi aina kesäisin käydä sitten silittelemässä. Mut siis uurna? Kerran käytetty? Kuka siellä on majaillut ja missä hän on nyt? Liikaa kysymyksiä?

    Hei ihosta puheen ollen, otan mukaan myös eteeristen öljyjen arsenaalini. Mikään ei ole koskaan tehonnut mun ihoon niin hyvin (ja lisättäköön että olen innostuksissani keitellyt öljyseoksia kavereillekin ja ovat samaa mieltä) joten saako suositella? Tein sen jo.

    Tykkää

     1. Ah, niin. Uurnan loppu- tai välisijoituspaikkaa on varmaan tosi vaikea päättää tunnearvonsa takia. Meillä on anopin perintönä jääneet antiikkinen vaatekaappi ja piano, hankalia nekin, vaikka ei tietenkään aivan sama.

      Tykkää

 2. Sua ei varmaan kukaan ohjeistanut että ottaisit Aspirinia puolisen tuntia ennen sitä Protopicia? Et olis eka kenelle se jää sanomatta… iho tottuu siihen pian ja sen Aspirinin voi sit tiputtaa pois mutta moni tarvitsee sen ekoiksi päiviksi että kestää sen polttelun. Mutta toisaalta jos sä oot jotain maksaläiskiä siitä saanut niin heitä vesilintua vaan koko putelilla. On vaan sen verran kallista mönjää että oishan tuon varmaan ihan mielellään käyttänyt pois.

  Tykkää

  1. Siis ihotautilääkäri kyllä sanoi, että kannattaa ottaa särkylääke ennen ottamista. Mähän boikotoin sitä jo ihan periaatteesta, kun en yleensä syö mihinkään vaivaan kipulääkkeitä (paitsi synnyttäessä, silloin otan kaiken mitä annetaan) koska ”yritän kuunnella kehoani” (siis joskushan se on ihan helvetin tyhmää). Mutta mulla se kuumotus ja inhottava tunne jatkui koko vuorokauden läpi, mittailin vainoharhaisena kuumettani kotona ja olin varma että kuolen. Joten se on nyt roskissa koko fucking Protopic, onneksi selvitään ilmankin (taas Ultracortenolia, kohta nään varmaan silmäluomieni läpi…).
   Ja oon jo niin hapettunut noihin apteekkilaskuihin että en ees muistellut että onpa kallista, perkele, iloitsin vain kun pääsin mokomasta eroon 😀 .

   Tykkää

 3. Kiva lukea näitä sinun pakkauspostauksia, kun me muutamme muutama kuukausi teidän jälkeen Espanjaan, ja samojen asioiden kanssa painitaan! Itse mietin mitä ihmettä tehdä niillä vanhoilla päiväkirjoilla, kirjeillä (kyllä, yksi pahvilaatikollinen kirjeitä koulukavereilta, ulkomaisilta kirjekavereilta, heppahulluilta kirjekavereilta, kavereilta ja lähinnä äidiltä kun asuin jo Lontoossa…), ja säkillisellä valokuvia? Eihän niitä voi pois heittää, mutta Espanjaan roudaaminen tuntuu hullulta…Tsemppiä pakkaamiseen!

  Tykkää

  1. Hei jee, mua kiinnostaa teidänkin muutto (varsinkin sitten kun oma on pois alta!).
   Ja joo, valokuvat! Voi apua! Kyllä vähän helpottaa, että ne on nykyään lähinnä koneella (toki se riski, että jos kone hajoaa niin…).
   Me päädyttiin siihen, että vuokrataan varasto Suomesta alkuun. Haetaan sitten takaisin tavaraa jos siltä tuntuu, mutta ettei ihan kaikesta tarvitse luopua.

   Tykkää

 4. Päivitysilmoitus: Metatyö räjäyttää muuttajan pään! – Konalla

 5. Nina

  Voihan banaanipuu. Tarkista nyt ennen lähtöä kasveja ja kasviosia koskevat vienti- ja tuontirajoitukset, ettei tule yllätystä 🙂

  Tykkää

 6. Anonymous

  Juustohöylä, kuorimaveitsi, Fiskarsin kynsisakset ja suomenkielistä kirjallisuutta, musiikkia ja dvd:tä (etenkin lapsille) on asiat, joita jo 2000-luvun alusta Espanjassa asunut siskoni Suomesta shoppailee. 😉

  Tykkää

 7. Päivitysilmoitus: HIMOSHOPPAILIJAA HÄVETTÄÄ – Periaatteen Nainen

 8. Päivitysilmoitus: MITÄ MUUTTAMINEN MAKSAA? – Periaatteen Nainen

 9. Päivitysilmoitus: KONEETTA – Periaatteen Nainen

 10. Päivitysilmoitus: TAIDETTA KOTEIHIN – Periaatteen Nainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s