HIMOSHOPPAILIJAA HÄVETTÄÄ

Vaatteettoman vuoden – sellaisen, jolloin ei pitänyt ostaa uusia vaatteita – puoliväli häämöttää ja noh, tiedossa ei ole kultaa eikä kunniaa. En tiedä onko se ollut tämä muuttostressi tai muuttostressiä seurannut pysyvämpi turpoaminen, jonka seurauksella vain haaremihousut ja tunikat mahtuvat päälle, vai se että sisäinen hamsterini on halunnut kompensoida jatkuvaa luopumisprosessia mutta anyways, on mennyt ihan käsille tämä ostolakko. Koska en ole ehtinyt hirveästi päivittää muiden blogikuulumisia en aivan tiedä miten Arkijärjellä sujuu, mutta jollei hän ole ostanut itselleen vaatetehdasta Bangladeshista voisin väittää, että paremmin menee.

Ensimmäinen lipsahdushan tapahtui heti ensimmäisellä kvartaalilla, kun tilasin itselleni lenkkarit (ja avokkaat, jotka saapuivat kyllä vasta huhtikuun puolella). Jossain vaiheessa vain annoin itselleni luvan taas avata nettikauppojen uutiskirjeet ja lopulta myös selata sivuja – ensin lasten vaatteita, ja sitten nopeasti vilkaista mitä siellä alelaarissa oli naisille. Täytän kyllä kaikki ongelmakäyttäjän tunnusmerkit, mutta koska nämä viimeiset kaksi kuukautta ovat olleet ehkä elämäni stressaavimmat, antaisit itselleni anteeksi vakavammatkin rikkomukset kuin pelkän ostolakon rikkomisen. Vuoden päätteeksi lupaan tehtä sentintarkan tilinpäätöksen ja siinä paljastuu rikkomukseni vakavuus, mutta vielä hetken piilottelen kuitteja ja häpeän nurkassani.

Jos nyt jotain hyvääkin! Aion totta kai palata ruotuun mitä pikemminkin. On oikeastaan ihan pakko, koska muutto on imenyt viimeisetkin massit enkä luota Espanjan postilaitokseen tarpeeksi tilatakseni sinne mitään verkkokaupoista. Sen lisäksi olen tyhjentänyt vaatekaappiani; no, tällä hetkellä kaikki käytössä olevat vaatteet mahtuvat matkalaukkuun, mutta olen siis antanut eteenpäin, myynyt, kierrättänyt ja leikellyt räteiksi valtavan määrän vääränlaisia vaatteita. Mikään ylpeilyn aihehan se ei tietenkään ole, että kaappi oli puolillaan vääriä valintoja, joissa laput olivat vielä kiinni, mutta nyt ne vaatekappaleet tuovat toivottavasti iloa muille. Neljä numeroa liian pienet farkut ja muut tavoitevaatteet, kotihousuista mökkihousuiksi alennetut reikäiset verkkarit, noin 6000 paritonta sukkaa ja yksinkertaisesti vain omaan tyyliin sopimattomat yksilöt ovat oikeaoppisesti ohjattu eteenpäin, mitään ei ole heitetty roskiin. Tai yhdet reikäiset alushousut, kun en kehdannut kierrättää. Niistä ei olisi saatu aikaan kuin painajaisia.

Olen rankaissut itseäni heikosta itsekurista ja holtittomasta luottokortin levittelystä esimerkiksi purkamalla Ikean kerrossängyn, jonka uskoisin hyvittävän hieman tätä universumille annetun lupauksen pettämistä. Espanjassa sitten ei tarvitakaan kuin hyvää hellemekkoa ja uikkareita seuraavat neljä kuukautta, paitsi kun marraskuussa alkaa taas tulvia joudun kyllä saapasostoksille. Siihen asti, Matti Nykäsen sanoin, jokainen tsäänssi on mahdollisuus. Mahdollisuus siis olla ostamatta.

6 kommenttia artikkeliin ”HIMOSHOPPAILIJAA HÄVETTÄÄ

 1. *Reps* 😀 😀 En ole ostanut vaatetehdasta, mutta en minäkään millään nollalinjalla ole pysynyt! Tosin mulla taisi olla vähän väljemmät säännöt alunperin, en siis koskaan päättänyt ettei MITÄÄN saisi ostaa. Mutta tavoitteena kuitenkin on ollut pitäytyä mahdollisimman vähässä ja harkitussa. Ihan hyvin on mennytkin, paitsi toukokuussa, jolloin kävin Tokiossa ja pikkuisen sekosin Uniqlon liikkeessä ja Mujilla. Kuitenkin verrattuna viime vuoteen, tämä ensimmäinen 6kk on ollut varsin maltillista, alle 20 yksittäistä vaatetta mukaanlukien nuo shoppailut toukokuussa. Viime vuonna sama määri oli varmaan jo maaliskuun loppuun mennessä täynnä.

  Kuluneen puolen vuoden analyysiä voi lukea uusimmasta raportista täältä: http://arkijarki.net/2017/07/puoli-vuotta-ostolakkoa-takana/

  Tsemppiä loppuvuoteen, koskaan ei ole liian myöhäistä tehdä parannusta! Odotan kyllä sitä sun raporttia innolla!

  Tykkää

  1. Mä en odota sitä innolla – toivon jo valmiiksi maan nielevän mut 😀 Onneksi tämä kolmas kvartaali on lähtenyt vahvemmin liikkeelle, kun olen ahdistunut vaatekaapin pienuutta ja vaatearsenaalin isoutta kun keli on koko ajan +20 ja enhän mä tee näillä kaikilla mitään!
   Matkoilla on kyllä vaikeaa pitäytyä ostoksista, siis jos nyt ei missään aavikolla reissaa. Palaan vielä sinnekin puolelle kommentoimaan!

   Tykkää

 2. Päivitysilmoitus: TUNNUSTAN! – Periaatteen Nainen

 3. Päivitysilmoitus: MITEN SUJUU MINIMALISMI? – Periaatteen Nainen

 4. Päivitysilmoitus: TILINPÄÄTÖS – Periaatteen Nainen

 5. Päivitysilmoitus: PALJON ONNEA, BLOGI – Periaatteen Nainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s