KYMMENEN MATKAUNELMAA

No niin minä kun kaikki muutkin!

Kohteena Maailma-blogin Rami käynnisti varmaan melkein jokaisesta suomalaisesta matkablogista löytyvän haasteen, jonka tänne heitti Project Forever – kiitos!

Eli tässä on haaveita, joista osa jää varmasti ihan vaan haaveilun tasolle ja osa toivottavasti joskus toteutuu.

PAIKKA: DISNEYLAND / LEGOLAND / HARRY POTTER-STUDIOT

disneyland-919926_1280.jpg

Okei, kyseessä ei teknisesti ottaen ole minun haavekohteeni vaan kolmen lapsen matkaunelmia. Mutta en kyllä keksi kovin montaa sellaista asiaa, jotka tekisivät mut onnellisemmaksi kuin omien lasten haaveiden täyttyminen. Niinpä ehdottomasti tahtoisin toteuttaa edes yhden, mielellään kaikki, näistä matkatoiveista ennen kuin se taika katoaa.

TAPAHTUMA: HANAMI

sakura-1620240_1280.jpg

Myös Japani kuuluu ensisijaisesti lasten listalle, sillä he kaikki ovat vakaasti päättäneet että lähdemme kiertelemään Japaniin kunhan kuopuskin täyttää kymmenen. Huh, on sentään viitisen vuotta aikaa säästää! Tämän Japani-innon taustalla lienee Cars 2 sekä Pokemon. Ja kun kukista pidän ja olen tällainen oman elämäni luontokuvaaja, mikä olisikaan parempi aika piipahtaa kuin kirsikanpuiden kukkiessa hanamin aikaan.

KOTIMAAN KOHDE: Lappi

lapland-993002_640.jpg

Tämä on nyt vähän nolo myöntää, mutta tunnen paremmin eteläisen Euroopan kuin pohjoisen Suomen. Kun en todellakaan ole mikään talviurheilija, niin eniten kiinnostaa käsivarren erämaat – se on kyllä tällaiselle kermapeppuiselle kaupunkilaiselle jo niin oman mukavuusalueen ulkopuolella, että kävisi siihen extreme-kategoriaankin!

KAUPUNKI: AUSTIN

austin-70845_1280

Tuntuu hieman oudolta sanoa, että Texas kiinnostaa näin kovasti, mutta näin nyt on päässyt käymään. Tälle paikalle oli paljon hyviä ehdokkaita, mutta Austin on kiinnostanut todella kauan: isäni kävi siellä vuosittain 80-luvun loppupuolella ja 90-luvun alkuvaiheessa South X Southwest-festivaaleilla ja kertoi aina hassuja yksityiskohtia tuosta kaupungista – jotenkin tuntuu, että saattaisin pitää siitä.

MAA: KOLUMBIA

colombia-2434911_1280.jpg

Jälleen kerran näitä maakohteita on haavelistalla vaikka kuinka monta, mutta Kolumbia on kiinnostanut jo kauan – taisinkin siitä Matkamessut-postauksessa mainita. Haluaisin kuluttaa siellä ainakin kuukauden, luuhaten kylissä ja vuorilla ja rannoilla, mielellään ennen kuin suuret turistimassat sen löytävät (siis länsimaiset, ilmeisesti maan sisällä matkailu on jo kauan ollut voimissaan ja sen ansiosta myös palveluita on keskeisimmissä kohteissa hyvin saatavilla).

SAARI: ISLANTI

seljalandsfoss-1751463_1280.jpg

Musta aina välillä tuntuu, että olen ainoa ihminen joka ei ole käynyt Islannissa – ja tiedän, ettei se nyt aivan pidä paikkaansa. Siinä on saari, joka olisi sopinut niin extremen, luontokohteen kuin paikankin kohdalle; kiinnostelee kaikki issikkavaelluksesta kuumiin lähteisiin. Islanti lienee realistisimpia matkakohteita unelmalistalla, joskin en ole vielä osannut päättää onko tämä sellainen matka joka tehdään lasten kanssa vai ilman…

EXTREME: MIKÄ VAAN VAELLUSLOMA

hiking-1246836_1280.jpg

Vaeltamista ei kai nyt millään tasolla voi sanoa miksikään ääriurheiluksi, ja oikeastaan mun normaalitkin lomat sisältävät runsaasti jaloin liikkumista koska keskivertolomapäivänä kaupunkilomalla kävelen yleensä noin 15-20 kilometriä, ihan vaan kävelemisen ilosta. Vuorten valloitus olisi ihanaa, ja merenalainen maailmakin kiehtovat, mutta jos nyt jostain haaveilen niin uusien alueiden tutkimisesta jalan.

MAJOITUSMUOTO: BUNGALOW MEREN PÄÄLLÄ

bora-bora-3023437_1280

Kuten jo pariin otteeseen mainittu, olen melko mukavuudenhaluinen ihminen ja niin paljon kuin telttailu tai jossain iglussa nukkuminen kiehtoisikin, ihan oikeasti tahtoisin (hyvin varusteltuun!) bungalowiin meren päälle. Tietenkin trooppiseen kohteeseen, mielellään vaikka Malediiveille tai Bora Boralle, kuten yllä olevassa kuvassa.

LUONTOKOHDE: GALÁPAGOSSAARET

galapagos-2113915_1280

Luulen, että Galápagossaarille olisi parempi, jos en sinne pääsisi pällistelemään, mutta kyllä tämän Tyynellämerellä sijaitsevan luonnonihmeen (tai ihmeet) haluaisin nähdän. Tulivuoria, koralleja, suolajärviä kraatereissa… onhan sen pakko olla aika ihmeellinen kokemus.

RUOKA: POKEBOWLIT, AIDOT SELLAISET

tuna-2226943_1280.jpg

Söin ensimmäisen pokebowlini pari kuukautta sitten. Vasta Havaijilla asuvan suosikkibloggaajani Anun tekstiä lukiessani aloin nolostella, että kulhossani ei ollut kalaa lainkaan ja se taisi muutenkin olla vähän ”eurooppalaistettu” versio tuosta havaijilaisesta perinneruoasta. Mikä olisi sen parempi syy reissata Havaijille kuin makumatka spicy tunan ja aidon poken maailmaan?

Haastankin siis Anun tarttumaan haasteeseen – vai malttaako sieltä Havaijilta lähteä mihinkään?

Kaikki kuvat Pixabay.

39 kommenttia artikkeliin ”KYMMENEN MATKAUNELMAA

 1. Aika monta unelmalistaa tullut jo luettua, mutta vielä nämä jaksavat kiinnostaa! 🙂 Eniten näistä kohteistasi omieni kanssa täsmäisi kenties pokebowl ja Lappi kotimaan kohteena. Omituisin oli Austin, ja kiva kuulla, miksi vähän erilaisempi kohde nousi listallesi – ehkä Austinin matkan voisi yhdistää Havajiin? ; )

  Tykkää

 2. Luulin lukemaan lähtiessäni, että en enää haaveile mistään uudesta, mutta sieltähän ne tulivat pari minunkin toteutumatonta haavettani (toistaiseksi) eli Islanti ja Japani. Ehkäpä sittenkin. ”Tämä on nyt vähän nolo myöntää, mutta tunnen paremmin eteläisen Euroopan kuin pohjoisen Suomen.” – Tämä virkkeesi kolahti kunnolla. Niin minäkin. Ja ihan yhtä nolona. Toissa vuonna ystävät houkuttelivat minut ruskamatkalle Lappiin. Se oli tosi ihana kokemus, niin kaunista, niin kaunista. Mutta silti on sellainen olo, että en ehkä välttämättä lähde uudelleen.

  Tykkää

  1. Näitä matkaunelmia on tullut luettu jo kymmeniä, mutta ne jaksavat kiinnostaa ja inspiroida! Sun kanssa jaan maan (näyttää toteutuvan ens kesänä, lennot on hankittu Panamaan ja tarkoitus vierailla myös naapurimaassa Kolumbiassa) sekä majoitusmuodon ja saaren.

   Tykkää

  2. Olen käynyt nuorempana Lapissa ruskan aikaan, mutta tästä on, öh, 23 vuotta joten täytyy sanoa että menee ihan ensikertalaisena jos sinne pääsen nyt kunnolla. Täytyy sanoa että Lapin osalta sen vahva nousu somessa on varmasti vaikuttanut!
   Oliko joku syy siihen, että yksi kerta riitti?

   Tykkää

 3. eveliinatyllinen

  Voisin jakaa kaikki muut haaveet, paitsi tuon Disneylandin! En viihdy niin vilkkaassa ihmisvilinässä, mutta erityisesti nuo luontokonteet olisivat todella mieleeni. Lappiinkin haluaisin joskus ihan vaeltamaan, mieluiten ruskan aikana. Toistaiseksi olen käynyt vain lukemattomilla laskulomilla. Moniin kohteisiin saa onneksi pienen päivävaelluksen ujutettua mukaan, jos vain hiukan jaksaa selvittää mistä löytyy luonnonpuistoja. 🙂

  Tykkää

 4. Islanti on ollut kyllä yksi upeimmista luontokohteista, joissa olen käynyt. Voisin hyvin lähteä sinne uudestaan. Minäkin haluaisin matkustaa Japaniin ehdottomasti kirsikankukkien aikaan. Joskus vielä, mutta sitä ennen aion käydä ainakin nyt siellä Lapissa, ja tällä kertaa en tyydy vain Riisitunturiin vaan ajelen ihan Kilpisjärvelle ja Saanalle asti.

  Liked by 1 henkilö

 5. mlvmaa

  Lappi ja Islanti minullakin toiveissa! Lapissa olen käynyt vain kerran kesäreissulla, mutta silloin vaelluskohteet jäivät valitettavasti väliin, kun se osuus reissusta hoidettiin Kuusamon alueella (Riisitunturia, karhunkierroksen reittejä jne.). Lapissa reissu oli siis enemmän mm. sukulointia sekä Siidaan tutustumista. Ja melkein haluaisin käydä Lapissa jopa talvella, vaikka talvea ja lunta en erityisesti rakastakaan, sillä pitäisihän se kokea! Mutta katsellaan sitten, kun asutaan taas joidenkin vuosien päästä Suomessa. 😉 Päiväpatikointia hotellista tms. käsin ei ehkä lasketa vaeltamiseksi (?), mutta vähän samoja ajatuksia on siis noin muuten siitäkin kohdasta. 🙂

  Tykkää

  1. Lasken välillä pelkän päämäärättömän pyörimisenikin vaellukseksi 😀 Että ehkä tässä on vapaus määritellä itse? Tietenkin pro-vaeltajat sitten voivat paheksua.
   Mun täytyy vähän karaista itseäni että selviän Lapin talvesta, taidan olla lumelle allerginen.

   Liked by 1 henkilö

 6. Tuntuu, että meillä matkahulluilla on kaikilla hyvin samantapaisia haaveita. Tuo Japani kirsikankukkien aikaan olisi kyllä todella siisti asia. Mutta tosiaan melko kallista. Toinen listallasi oleva siisti haave Islanti näyttää minulla olevan pitkän haaveen jälkeen vihdoinkin toteutumassa. Matkaan starttaan pääsiäisenä.

  Tykkää

  1. Vähän pahoin pelkään, että varsinaisia yllättäjiä listoilta löytyy vähän 😀 Ja toisaalta jos on rakkaus lajiin, on varmasti jo ehtinyt toteuttaa yhden sun toisen toiveen, ja jäljelle jää näitä isompia… Muutamia jännittävämpiäkin on löytynyt, ja vastaavasti on tullut ideoita omille unelmille.

   Liked by 1 henkilö

 7. Islanti on minullakin jäänyt väliin. Olen lukenut maasta kaikenlaisia tarinoita jopa kirjoja, kaikki mielikuvitusta kiihottavia, joten Islanti on vielä edessä, siis jonain päivänä. Ongelmana on, että useimmiten haluamme matkustaa talvella ja löytää lämpöä.

  Tykkää

 8. stacysiivonen

  En tiedä, minne kommenttini katosi, ehkä jonnekin bittiavaruuteen. Minä en ole käynyt Islannissa ja syy on sellainen, etten ole koskaan saanut aikaiseksi suunnitella siellä käymistä. Islannissa kun on luontokohteet ja pitää miettiä niille pääsyä. Jos asuisin Islannissa, olisin luonto-opas, joka veisi kaikille parhaimmille mestoille. Ehkäpä moni on.
  Kaliforniassa kaikki sanoivat, että Teksas on tylsä, nimenomaisesti Teksasin länsiosa eikä minun kannattaisi käydä siellä. Sinällään minä suosittelen tutustumista kaikkiin länkkäripaikkoihin, ei siis välttämättä leffakohteisiin, vaan oikeisiin villin lännen maisemiin. Harmi, että osa on turistoitunut ja osa sitten lahonnut maahan. Suurin osa on jotain lahoa lankun pätkää maassa ja miettii, miksi on tänne asti tullut katsomaan tätä. No, sen takia, että historia Yhdysvalloissa on tosi lyhyt verrattuna meikäläiseen ja Amerikoissa yleensäkin. Niin kuin Machu Picchu, joka rakennettiin aikana, jolloin Euroopassakin rakennettiin yhtä ja toista, Suomessakin.

  Tykkää

  1. Mua kyllä kiehtoo koko Texas, jotenkin jo siksi että se edustaa niin päinvastastaista mitä omassa elämässäni arvostan (noin kulttuurisesti vähintäänkin). Siellä takuulla riittää nähtävää Austinin ulkopuolellakin, pitäisi vain hankkia kuski kun ilman autoa ei pärjää 😀

   Tykkää

 9. VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa

  Lappi tuntuu olevan kovin suosittu tässä haasteessa tuossa kotimaan kohteessa – enkä kyllä ihmettele! Lähden toukokuussa Lontooseen ja varasin juuri Harry Potterin studiolle kolme lippua, jos joskus pääset lastesi kanssa sinne, niin kannattaa olla hyvissä ajoin liikenteessä. Oikeat liput oli loppuunmyyty 3kk eteenpäin ja jouduttiin ostamaan kaksinkertaisella hinnalla ’luksusliput’ matkatoimiston kautta, koska ehdottomasti on vain pakko päästä tuonne. Vinkki teille, ettei matkabudjetti nouse taivaisiin Harry Potterin takia. :’D

  Tykkää

  1. Olen kuullut kauhutarinoita siitä, kuinka ensin on ostettu lentoliput ja vasta sitten alettu varata Harry Potter-lippuja… Eli luulen, että varaudumme todella hyvissä ajoin ja aloitamme sitten HP-lipuista ja hoidamme muut matkasuunnitelmat sitten sen ympärille 😀

   Tykkää

 10. Hanami ja Galapagossaaret ovat itselläkin reissu-unelmien listalla korkealla. Jos nyt pitäisi näistä valita yksi, niin kohde olisi Austin ja sen liharuoka- ja pienpanimo-olutkulttuuriin tutustuminen ;-}

  P. S. Hienoa, kun lähdit haasteeseen mukaan. Käy lisäämässä tämä postauksesi haasteen kommentteihin vielä, niin josko joku tulisi sitä kautta lukemaan myös unelmistasi.

  Tykkää

 11. Olen lukenut viime aikoina paljon näitä reissu-unelmalistoja ja ne ovat aina yhtä mielenkiintoisia. Sinun listallasi oli muutama minulle tuttu kohde. Islannissa olen käynyt pikaisesti ja samoin Austinissa. Näitä molempia suosittelen kovasti ja aion myös itse palata molempiin uudemman kerran. Disneyn huvipuistoissa olen käynyt kolmessa eri paikassa ja Harry Potterin studiokierroskin Lontoon lähellä on tuttu. Näistä tuo Harry Potter on selkeästi edullisin kohde. Disney tekee isomman loven lompakkoon.

  Japanissa pääsin käymään viime kesänä. Tuolloin ei toki ollut kirsikankukkia, mutta eipä ollut juuri muita turistejakaan. Voin vain kuvitella, paljonko väkeä on hanamia ihmettelemässä. Tokihan juuri kirsikankukka-aika on se hienoin aika vierailla Japanissa, mutta väenpaljous voisi kyllä olla järkytys viime kesän rauhallisuuden jälkeen.

  Tykkää

 12. Olipa taas hauska lukea toisenkin bloggaajan haavelistaa. Hanami/sakura löytyi myös meidän listaltamme, Islanti ja vaellusreissut ovat taas meille kultaisimpia muistojamme. Olen varma, että menetät sydämesi Islannille heti, kun pääset keskelle kaikkea sitä ihmeellisyyttä ❤

  Tykkää

 13. Japani on hieno paikka ja varmasti kiva matkustaa lapsille. Siellä on myös Studio Ghiblin museo. Meeiltä se jäi harmittavasti väliin, kun se oli loppuunmyyty kaikkina päivinä. Emme ymmärtäneet sen olevan niin suosittu. Kirsikankukka-aikaa on vaikea täysin ennustaa ja se kestää vain viikon, joten ajoitus ei välttämättä onnistu täysin.

  Galapagossaaret on todella vaikuttava. Täynnä eläimiä, jotka eivät lainkaan pelkää ihmistä ja eläimiä, joita ei muualla ole. Saariin voi tutustua myös muuten kuin kalliilla risteilyllä. Lentää voi pääsaari Santa Cruzille ja tehdä siellä päiväretkiä lähisaarille, joskaan nekään ei ihan ilmaisia ole. Santa Cruzista pääsee kahdelle muulle asutulle saarelle (Isabela, San Cristobal) edullisilla venekuljetuksilla ja näiltäkin voi tehdä päiväretkiä.

  Eettisyys on Galapagossaartenkin osalta kiinnostava näkökulma. Toisaalta turismi tuo paikaan huomattavasti tuloja ja tästä tulolähteestä halutaan pitää kiinni, joten suojeluasioihin kiinnitetään entistä enemmän huomiota.

  Tykkää

  1. Joo, tuo eettisyyspuoli kiinnostaa – ja huolettaa. Joskin ajattelen itse olevani aika tiedostava ja varovainen reissaaja, ja vastaavasti mielelläni syydän euroja paikallisille aina tilaisuuden tullen.

   Mielettömiä matkakokemuksia teillä, ja hyvä muistutus tuo hanamin nopeus ja ennustamattomuus!

   Tykkää

 14. Päivitysilmoitus: Havaijiltakin haluaa joskus lähteä jonnekin – kymmenen matkaunelmaani – Konalla

 15. Päivitysilmoitus: UNELMAT ON TEHTY TOTEUTETTAVAKSI – Periaatteen Nainen

 16. Päivitysilmoitus: ¡ VIVA LAS VEGAS ! – Periaatteen Nainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s