EHDOKKAANA HOK-ELANNON VAALEISSA

Tämänhetkisessä tilanteessa on aika vähän myönteisiä puolia, jollei halua heittäytyä tosi linkolalaiseksi, mutta yksi asia sai introvertin huokaisemaan helpotuksesta: kaikki ulkotiloissa tapahtuva kampanjointi kiellettiin, ja vaalit siirtyivät käytännössä täysin verkkoon. Jaa, mitkä vaalit vai? No, jos asut Uudellamaalla ja omistat S-Etukortin, sait luultavasti alkuviikosta postia: nehän ovat tietenkin osuuskauppavaalit! Meni paperinkeräykseen vai? No ei hätää, ylihuomisesta alkaen voit perinteisen kirjeäänestyksen lisäksi kantaa kortesi kekoon myös netissä. Ja mikä parasta vai? No tietenkin se, että nyt on mahdollisuus äänestää lempibloggaajaasi (ja jos olet vihalukija niin äänestä kuitenkin, vaikka et äänestäisi mua) vaikuttamaan asioihin.

Olen siis ehdokkaana HOK-Elannon edustajistovaaleissa, joiden aika on 26.3.-6.4.2020. HOK-Elanto on suurin S-Ryhmän osuuskunta, ja edustajisto käyttää siellä asiakasomistajille kuuluvaa ylintä päätösvaltaa. Tämähän ei kuulosta kovin svengaavalta, varsinkaan jos alkaa vertailla muihin päätöksentekoelimiin, mutta koska olen kuluttajana ihan kamala kriitikko (ja opiskellut muuten sivuaineena osuuskuntaopinnot, eli myös muodollisesti pätevä!) niin mua jopa ihan oikeasti kiinnostaisi olla päättämässä mistä ostetaan banaaneja, mitä tehdään positiivisella tuloksella ja kuinka esimerkiksi kauppa voi olla ratkaisemassa kaupunkilaisten kierrätysongelmia. Olen ehdokkaana numerolla 319, Helsingin vasemmistoliiton listoilla (en omista puolueen jäsenkirjaa, mutta varmasti kaikille lukijoille on tullut selväksi henkinen sijoittumiseni sinne vihervassareiden fillarikommunistilinjalle). Vasemmistoliiton tulevaisuusohjelman voi lukea täältä – pystyn sen itse allekirjoittamaan hyvillä mielin, joten sikälikin olen iloinen puoluevalinnasta.

Olen vastannut vaalikoneessa kysymyksiin, ja suosittelen nyt käyttämään ääntään vaikka ihan ajankuluksi jos ei aihe muuten kiinnosta (mutta jos esimerkiksi kiinnostaa rakennetaanko aggressiivisesti automarketteja vai pyritäänkö laajentumaan sinne, missä on julkista liikennettä, sitten toivottavasti kiinnostaa!). Jos katsoo nykyisen edustajiston kokoonpanoa, niin siellä on vahvasti edustettuina kansanedustajat ja eläkeläiset – toisin mielelläni vastapainoksi sitten vähän erilaista näkökulmaa Itä-Helsingistä. Ja jos mun ajatukset eivät resonoi, niin äänestä kuitenkin. Kannattaa äänestää ihmistä, joka on suunnilleen samassa elämäntilanteessa, koska näillä valinnoilla on sellaista arkipäivän merkitystä: mihin suuntaan kehitetään kauppakassipalveluita, millaista harrastus- ja kulttuuritoimintaa tuetaan, boikotoidaanko ehkä palmuöljyä vielä joskus tulevaisuudessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itselleni tärkeimpiä teemoja ovat, yllätys yllätys, eettiset ja ekologiset kysymykset. En ole kiinnostunut siitä, miten S-Ryhmä voi vahvistaa markkina-asemaansa ja tehdä parempaa tulosta vaan siitä, miten esimerkiksi HOK-Elanto voisi suurimpana osuuskuntana olla suunnannäyttäjä muille osuuskaupoille esimerkiksi kutistamalla valikoimaansa lihatuotteiden osalta ja panostamalla vahvemmin paikallisiin pientuottajiin sekä satokausituotteisiin. Hävikin minimointi on tärkeämpää kuin törkeän laaja valikoima, ja tuotantoketjujen pitää olla läpinäkyviä ja selvitettävissä – on myyjän tehtävä pitää huoli, että hyllyillä olevat tuotteet on valmistettu eettisesti, ei asiakkaan. Ja kuluttajana tietenkin pidän pienituloisten perheiden ääntä.

Otetaan nyt siis irti siitä, että voi harrastaa kansalaisvaikuttamista myös kotoa käsin. Jos siis olet äänioikeutettu, äänestä. Silloin saat nurista paistopisteellä jos Omar-munkit ovatkin loppu tai itkeä paremman paristokierrätyksen perään. Ja jos et keksi mitään muuta numeroyhdistelmää, niin 319 on kovin hyvä vaihtoehto.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yksi kommentti artikkeliin ”EHDOKKAANA HOK-ELANNON VAALEISSA

  1. M

    Sait ääneni 🙂 Toivottavasti sinut valitaan! Ja siinä tapauksessa toivon, että vaaditte läpinäkyvyyttä kaikilta tuotekategorioilta (ei pelkältä ruualta). Isot tavaratalot ovat aivan liian täynnä turhaa, epäeettisesti ja epäekologisesti tuotettua shaibaa.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s