KAARTIN BRUNSSI

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ai että, onpa kiva päästä kehumaan! Kävin nimittäin eilen brunssilla Kaarti-ravintolassa, jonne jostain syystä menin vähän ennakkoluuloisena. En kyllä tiedä miksi, koska en ole kuullut ravintolan brunssista juuri mitään. Tai ehkä juuri siksi. Sijainti tuntui vähän vaivalloiselta, sillä aivan ovelle ei mikään julkinen mene tähän Töölössä Pohjoisen Hesperiankadun ja Mechelininkadun kulmassa sijaitsevaan ravintolaan, mutta toisaalta kävelyreitti merenrantaa pitkin on pittoreski ja oikeasti ydinkeskustaan jalkailee 20 minuutissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viime aikoina olen saanut pettyä brunsseilla, mutta nyt oli nappisuoritus, jonka takia todella kannatti kulkea niinkin kauas kuin Töölöön. Brunssin hinta on 23 euroa (skumppalasi on kolme euroa lisää), ja hinta-laatusuhde on tällä brunssilla kohdallaan. Kaartissa laatu ja määrä olivat mukavassa tasapainossa: valikoimaa oli juuri sopivasti (yksi pöytä kylmiä, yksi lämpimiä ja yksi jälkiruokia), ja laatu oli moneen muuhun  brunssiin verrattuna poikkeuksellisen hyvä. Ei buffetin bulkkikamaa vaan harkittuja makuja!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Erityisesti kotitekoinen vispipuuro teki vaikutuksen. Herkullisen vaaleanpunaista marjapuuroa ei voinut jättää väliin, ja se oli täydellinen aamunaloitus. Tosin hieman pahoillani olen sen asiakkaan puolesta, joka luuli vispipuuroa salaatinkastikkeeksi ja kaatoi sitä reippain ottein salaattinsa päälle. Leipää ja kroisanttia oli riisuttu perusvalikoima, mutta riittävästi. Ihmiseksi, joka ei pidä erityisemmin punajuuresta, pidin kovasti punajuuri-viikunasalaatista. Tarjolla oli palan painikkeeksi paria eri mehua; tällä kertaa en päässyt maistelemaan edes mehupuolelle koska join kuplivaa, kun kerran voin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaarti ei tilana ehkä ole se tunnelmallisin, mutta toimiva kuitenkin. Ruuhkaa ei syntynyt, vaikka pöydät näyttivät aika hyvin varatuilta. Kuulin paikalla olleen lapsiperheen puhuvan myös leikkipaikasta (!), josta en sitten tiedä tarkemmin mutta siitä vielä roimasti pisteitä jos sellainen löytyy. Huolimatta siitä, että tila oli iso ja potentiaalisesti melkoinen kaikukoppa, oli tunnelma rauhallinen. Hyvä ruoka, parempi mieli?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lämpimissä ruoissa oli tarjolla runsaasti lihaa ja perunaa ja kukkakaalia. Yksipuolisuus ei häirinnyt, ei-lihansyöjä sai mahansa täyteen hyvin ja harkituista mauista tuli hyvä mieli. Mutta syy, miksi himmailin suolaisten kanssa oli aivan todella houkutteleva jälkiruokapöytä: tarjolla oli banoffeeta, porkkanakakkua, toscakakkua, marjapiirakkaa, hedelmiä ja juustoja. Ja siinä missä usein juuri makean kohdalla mennään brunsseilla sieltä mistä aita on matalin, niin ei täällä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaikki jälkiruoat olivat upeita. Ne olivat mehukkaita, hyvistä raaka-aineista valmistettuja maukkaita kokonaisuuksia. Kun vielä kahviin sai iKaffea, olin aivan onnesta soikeana. Tai pyöreänä, koska uskon lihoneeni noin kuusi kiloa brunssilla. Ravintola Kaartin brunssi oli loistava esimerkki brunssista, jossa mennään hyvin kultaisella keskitiellä: ei mitään hifistelyä valikoiman kustannuksella, eikä toisaalta yritetä vaan täyttää tiskiä mahdollisimman kustannustehokkaasti. Tästä brunssista jäi erittäin hyvä maku suuhun, ja aion ehdottomasti mennä sinne uudestaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

21 kommenttia artikkeliin ”KAARTIN BRUNSSI

 1. Nina

  Julkisilla pääsee kyllä 7han lähelle, bussilla nro 24 (joka toki on todellinen tuntemattomuus itsessään… merikatu-seurasaari. Esim Lasipalatsilta voi nousta kyytiin). 🙂
  Ja Kaarti on aivan mahtava mesta, brunssi, lounas & illallinen, kaikki on kokeiltu ❤

  Tykkää

 2. Jos et ole käynyt vielä Sandron brunssilla, niin voin suositella sitä. Sen brunssin jälkeen kaikki muu tuntui jotenkin kotikutoiselta. Heh. En tosin ole syönyt kovin monesti brunssia, joten vertailukohteita ei ole runsaasti.

  Tykkää

  1. Sandro on mulla todella, todella kauan ollut listalla, koska rakastan Lähi-Idän makuja. Kävi vaan niin että kaikki kaverit on jo käyneet siellä (monta kertaa!) enkä kehtaa mennä yksin… Tai ehkä vain pitäisi, sen verran se kutsuu!

   Tykkää

 3. Olen kuullut kehuja Kaartista. Kävin viime kesänä kerran lounaalla. Oli pettymys. Aika vähän ei-lihanystävälle syötävää. Kynnys mennä uudestaan on korkea, vaikka kirjoituksesi perusteella brunssi on oiken mainio.

  Tykkää

  1. Mä en tiedä miksi olin niin varautunut etukäteen, vaikken ollut kuullut juuri mitään etukäteen, suuntaan tai toiseen. Oli kuitenkin positiivinen kokemus, joskin mähän syön kalaa ja maitotuotteita, eli ei tarvitse jättää kuin lihat ja kanat tiskiin.

   Tykkää

 4. Kiitos brunssivinkistä! 🙂 Pitää käydä testaamassa!

  Tuntuu, että Helsingissä on nykyään brunssien taso on hintaan nähden laskenut. Sandro on hyvä, mutta mielestäni aika ylihintainen siihen nähden, että lounailla on saa alle puoleen hintaan lähes saman setin.

  Sörkän Moko on muutamalla testikerralla yllättänyt positiivisesti – parillakympillä tarkkaan valittuja juttuja ja hyvät salaatit 🙂

  Tykkää

  1. Brunssien tasossa on pahasti vaihtelua, ja joskus on kyllä hyvin härskiä ylihinnottelua. Mokosta oli useiden vuosien takaa vähän huono mielikuva, mutta ehkä sitäkin pitäisi testata uudestaan.

   Ja ehkä sittenkin suuntaan Sandroon lounaaksi,hmm… 🙂

   Tykkää

 5. Ihana brunssivinkki. Kylläpä olisikin taas mukava istahtaa brunssipöytään ja herkutella kaikessa rauhassa ihanilla brunssiherkuilla. Ilahduttavaa kuulla että myös jälkiruokavalikoimaan on panostettu. Se kun tuntuu valitettavan usein olevan pettymys, vaikka brunssin suolainen valikoima olisikin monipuolinen ja herkullinen. Tämän vinkin pistän ehdottomasti korvan taakse!

  Tykkää

 6. Nam nam… nyt tuli nälkä! Mutta täytyy kyllä sanoa, että kylläpä Helsingissä pääsee edullisesti brunssille. Me olimme nimittäin viime sunnuntaina San Franciscossa sunnuntaibrunssilla, ja hinta oli aikuisilta $65. Tosin siihen kuuluin bottomless Mimosas, mutta silti. Täytyypä kyllä ensi Suomen reissulla käydä syömässä hyvin. Kiitos vinkistä!

  Tykkää

  1. Bottomless Mimosas, aah! 😀 Mutta totuus on, että en jaksa edes ruoan kanssa kovin montaa juoda, eli tulisi aika kovat paineet kompensoida hinta. On kyllä arvokasta! Oma suosikkipaikka San Franciscossa oli Mama’s kahvila aamiaiselle ja siellä oli kyllä muistaakseni myös pannukakuilla hintaa.

   Tykkää

 7. Monia brunssipaikkoja näkee kehuttavan blogeissa, joten täytyisi itse käydä testailemassa muutama brunssi. En ole niitä oikein koskaan oppinut syömään ravintoloiden suurkuluttaja, kaippa se täytyisi tämäkin taito oppia 🙂 Hyvä juttu, että brunssi oli Kaartissa onnistunut ja leikkipaikka olisi kyllä iso plussa, jos sellainen tosiaan on.

  Tykkää

  1. Mä rakastan lukea brunsseista, kun niillä käyminen on eräänlainen harrastus 😀 . Aloitettiin se äitiporukalla jo varmaan 7 vuotta sitten ja välillä on ollut hiljaisempaa, mutta se on yhä mun lempitapani yhdistää maailman kivoimmat aktiviteetit eli syöminen ja seurustelu 😀

   Tykkää

 8. Emilia/Merkintöjä maailmasta

  Kiitos suosituksesta, täytyypä laittaa kokeilulistalle!😊 tästä paikasta en ollut kuullutkaan. Kuulostaa sellaiselta, josta voisin itekin tykätä.😊

  Tykkää

 9. Päivitysilmoitus: YLIARVOSTETTU EL FANT – Periaatteen Nainen

 10. Päivitysilmoitus: Matkabloggaajan päivä - kulissien takana - Meriharakka.net

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s