KÄVELLEN HELSINGISTÄ TURKUUN

Jostain syystä idea kuulosti ensin tosi hyvältä, mutta nyt kun alan kirjoittamaan aiheesta niin… no, onneksi olen sen verran jästipää etten aio muuttaa mieltäni. Kävelen Turkuun tänä kesänä. Hitaasti mutta varmasti. About 175 kilometriä meiltä kotoa, tosin koska reittivalintani on itselleni tyypillinen ennemmin mielenkiinnon kuin lyhyen matkan perässä, ajattelin poiketa reissulla sekä Hankoon että Raaseporiin ja Karjaalla ja Kirkkonummelle. Ja varmaan vielä jossain pitää pitää pit stop ennen Turkua – hei apua, mitähän tuli nyt luvattua.

Kaikkien kesän matkasuunnitelmien peruunnuttua (tälläkin hetkellä olisin Nepalissa) päätin, että kesällä menisin Turkuun, kävellen. Rakastan kävelemistä, mutta en tiedä rakastanko sitä aivan kahden pääkaupungin välin verran mutta nythän se nähdään. Varasuunnitelma on, että yritän Hangosta iskeä jonkun rikkaan purjehtijan, joka heittää mut meriteitä Turkuun. Kotimatkalle valitsen varmasti suosiolla Onnibussin, mutta ainakin ilmastonäkökulmasta tämä on aika ympäristöystävällinen tapa kuluttaa aikaa. Jotain sellaista ohjelmaa oli pakko keksiä, jossa ei ole vaarana että löydän itseni läppärin äärestä ihan vaan ohimennen vilkaisemassa työsähköposteja.

Tällä hetkellä ajattelin, että ensimmäinen etappi olisi Kirkkonummella, jos voisin kutsua itse itseni ystävän luo kylään. Toiselle pätkälle mietin Kirkkonummi-Karjaa-väliä, mutta tämä olisi kävellen ainakin 13 tuntia – ilman taukoja. En siis tiedä, pitäisikö suosiolla ottaa siihen väliin joku välipysähdys vai kestävätkö jalat. Sitten tulisi höntsäilypäivä Karjaa-Raasepori, jolloin matkaa olisi vain alle 20 kilometriä, ja sitten taas pidempi kierros, Raasepori-Hanko, joka on noin 35 kilometriä. Hangossa haaveilen yöpyväni Regatta Spa’ssa ja kylpeväni, ja jatkavani sitten taas matkaa… mutta mitä reittiä?

Näyttökuva 2020-5-22 kello 9.49.59

Olisi ihana puikkelehtia (välillä vaikka venekyydillä) tuossa saaristossa, mutta miten siellä pääsee liikkumaan? Hangosta Turkuun reitti on aivan mysteeri, haaveilen tietenkin kauniista merellisistä maisemista ja yhdestä tai kahdesta ihanasta majapaikasta matkan varrella. Niistä saa jakaa vinkkejä: nyt tuetaan kotimaan matkailua, mutta olen myös siitä mukava mökkivieras että tuon yleensä mukanani viiniä enkä juo sitä kaikkea itse.

Perillä Turussa toivon, että pääsen syömään johonkin hyvään turkulaiseen ravintolaan. Toivon, että pääsen taas Erican kauniiseen kotiin (jossa on juuri remontoitu kylpyhuone houkuttelevan pinkeillä kaakeleilla) pesemään pölyt ja jos jalkani ovat vielä hengissä, voisin ehkä käydä korkkaamassa Dynamon tanssilattian – sillä edellytyksellä, että kesällä jo tanssitaan. Muutama terassikutsukin jo kävi ja alan suhtautua tähän lännen valloitukseen vallan positiivisesti: luvassa on varmaan sellainen 10 päivän itsetutkiskelumatka, joka päättyy suuriin rakkoihin ja lievään kankkuseen.

 

17 kommenttia artikkeliin ”KÄVELLEN HELSINGISTÄ TURKUUN

 1. stacysiivonen

  Kannattaa käydä Hankoniemellä Dagmarin lähteellä, mikä sopivasti ohjaa kävelemään pois tylsältä päätieltä Hankoniemen itäreunaa. Muuten suosittelisin kävelemistä Kuninkaantiellä. Hangosta pitäisi päästä laivakyydillä jopa Kasnäsiin Kemiönsaarella, mistä sitten voi kävellä Sauvoon ja siitä Kuninkaantielle.

  Tykkää

 2. -Sarda-

  Suosittelen kanssa Hangosta Kemiönsaaren Kasnäsiin lautalla matkaamista, jos vaan aikataulut sopii. Myös muita lauttavaihtoehtoja tuonne suunnille varmasti löytyy. Ja jos haluaa saaristoa enemmänkin nähdä, niin onhan tuossa Rosalaa ym mielenkiintoista myös, missä ehkä kannattaa poiketa.
  Raaseporista Perniön kautta Saloon ja siitä Turkuun on ihan tavallista tylsää maantietä vaan.

  Tykkää

 3. Huikea suunnitelma! Varmasti tulee ikimuistoinen reissu, minkä tahansa reitin päädytkään valitsemaan. Itse pohdiskelin fillarointia sinne, mutta taidan treenata ensin kotinurkilla ainakin tämän kesän 😀

  Tykkää

 4. Anu/ Matkataan Mutkitellen

  Tämä on niin mahtava suunnitelma. Itse olen tuota väliä kulkenut satoja kertoja ja vaiķka millä kulkuvälineellä mutta ei ole edes tullut mieleen kävellä. Ihan toteutettava suunnitelma. Erityismaininta Dynamon tanssilattiasta.

  Tykkää

 5. Päivitysilmoitus: TAKAISIN TALLINNAAN – Periaatteen Nainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s