LIIAN HYVÄ RUPLAN BRUNSSI

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hyvät uutiset: Ruplan brunssi lienee Helsingin paras vegaaninen brunssi.

Huonot uutiset: Toiminta nykyisissä tiloissa Hesarilla (tarkalleen ottaen Helsinginkatu 16) loppuu tammikuussa, eikä tulevaisuudesta ole vielä tietoa.

Nyt kun voin vihdoin liikkua muutenkin kuin ryömien viime sunnuntain brunssin jäljiltä, haluan kertoa teille siitä kaiken. No oikeasti kerrottavaa ei edes ole kauheasti: Ruplan 23 euroa maksava brunssi, joka on erittäin kasvispainotteinen (sunnuntaina tarjonta oli karitsaa lukuunottamatta vegaaninen) on aivan mielettömän hyvä. Yhteen pöytään koottu suolainen buffettarjonta teki vaikutuksen terveellisyydellä, kauden kasviksilla ja monipuolisilla mauilla, ja käytännön asiat toimivat niin hyvin että jouduin oikein miettimällä miettimään sitä perinteistä kritiikkiä brunssiarviooni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No mistä sitten voisi valittaa? Ehkä siitä, että mm. galleriana ja pop up-kauppana toimiva Rupla ei nyt ole mikään tunnelmallisin brunssipaikka (mutta riittävän toimiva ja tilava) ja muutamissa ruoissa ottimina oli tavalliset aterimet, joka aiheutti hieman sotkua ja hidastelua linjastossa. Muuten tuntuu kuin Ruplassa olisi luettu ajatukseni, tai ainakin valitukseni muilta brunssikokemuksilta: Ruoat oli merkitty ja nimetty selkeästi, ja rasti ruutuun-periaatteella kerrottiin mille ruokavalioille ne sopivat. Ilahduttavan usein kaikki ruudut oli rastittu, jolloin ruoka sopi niin vegaaneille kuin keliaakikoille. Sen lisäksi ruokaa täydennettiin koko ajan, esimerkiksi aivan taivaallisen ihania smoothieita (vihermehumainen versio sekä marjaisempi vaihtoehto) tuotiin kannutolkulla tiskiin koko ajan, eikä mikään ruoka tai juoma loppunut kesken brunssibakkanaalien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Omat suosikkini pöydässä, jossa oli pääasiassa kylmiä ruokia lämmintä karitsaa sekä sienimuhennosta lukuunottamatta, olivat makeudella leikittelevä linssibataattimössö sekä täydellinen pico de gallo. Valikoimaa oli riittävästi, sillä söin itseni vuosisadan ähkyyn. Bataattia ja perunaa oli käytetty runsaasti, tahnat olivat erinomaisia ja tarjolla oli kahta leipää. En kaivannut lautaselleni croisantteja enkä lohta enkä mitään perinteisiä aamiaisemmeitä kuten jogurttia, vaan kahdessa kattauksessa eli kello 11 ja 13 tarjoiltava brunssi ajoi asiansa lounasmaisena ruokaorgiana, jonka avulla voisi valmistautua vaikka talviunille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Parasta olivat ehdottomasti jälkiruoat. Vegaaniseuralaisen silmät laajenivat kun hän kuuli, että ikkunalle asetetut kakut olivat kaikki vegaanisia. Itsekin olin tähän erittäin tyytyväinen katsottuani edellisenä iltana Netflixin The Game Changers-dokumentin, joka ainakin väliaikaisesti vähensi juuston- ja kalanhimoani. Porkkanakakku on ollut vuosien ajan leipomisbravuurini ja alkoi hävettää, että Ruplan vegaaninen versio oli about yhtä herkullista kuin omani, jonka salaisuus on noin puoli kiloa voita sekä sata purkkia tuorejuustoa. Vegaaninen banoffee ei eronnut eläinproteiinien avulla valmistetusta banoffeesta millään lailla. Suklaakakku oli tuhtia tavaraa, raakamarjakakkuun asti ei enää vatsalaukkuni venynyt. Jouduin kierimään kotiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ruplaa on siis pakko suositella. Se oli muistutus siitä, miten hyviä ruokia saa aikaiseksi simppeleillä, kasvisperäisillä raaka-aineilla ja jos vaan voisin, vetäisin siellä kerran viikossa ruokaöverit ja sitten paastoaisin loppuviikon. Pöytä kannattaa varata ja käydä kokeilemassa omaa turnauskestävyyttään ennen vuodenvaihdetta, ja samalla toivon joululahjaksi että Ruplalle löytyisi uudet tilat ja voisin ottaa tästä brunssista itselleni perinteen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

13 kommenttia artikkeliin ”LIIAN HYVÄ RUPLAN BRUNSSI

 1. Emilia/Merkintöjä maailmasta

  Hyvä, että oli niin onnistunut keikka, että piti kieriä kotiin!😁 Tuli vesi kielelle, kun katsoi näitä kuvia ja luki tekstiä. Ruplasta on kokemusta lounaiden osalta ja niitäkin voin suositella lämpimästi. Myös Paskan palvelun illallinen on tullut siellä koettua, ja se oli vähintään mielenkiintoinen 😁 Pidetään peukut pystyssä, että päästään jatkossakin ruplaileen!

  Tykkää

  1. samataim

   Siis onko Rupla lopettamassa?!?
   Toivottavasti ei, kosks itsellä on jäänyt brunssi kokematta ja kaikki ovat sitä kehuneet maasta taivaisiin!

   Toivottavasti uudet tilat löytyvät ja pääsen ensi kesänä vihdoin poistamaan brunssin bucket listaltani.

   Tykkää

   1. Jep! Aika surkea uutinen: mä käyn varmuuden vuoksi nyt vielä joulukuussa tankkaamassa, jos käy niin että uusia tiloja ei löydy tai motivaatio jatkamiseen ei kanna (kuulin, että jotain viritelmää on meneillään ZANZIBARILLA!).

    Paskan palvelun illallinenkin olisi pitänyt kokea, perkele.

    Liked by 1 henkilö

 2. Travelloverin Annika

  Jotenkin muistuttaa minusta aika paljon Sandron brunssia, vai olenko väärässä? Sandron jälkiruoat kyllä häviävät noille. Rupla on mulle ihan vieras, ja taitaa käydä niin, etten jouda menemään ennen sen loppumista. Mutta kiitos vinkistä joka tapauksessa!

  Tykkää

  1. Joo, on näissä yhtäläisyyksiä etenkin kasvispainotuksessa ja Lähi-Idän makumaailmassa. Täällä erot näkyivät etenkin ”käytännön” asioissa kuten ruokien merkitsemisessä, siitä, että smoothieita oli tarjolla koko ajan ja palvelu toimi saumattomasti – Sandro oli enemmän visuaalinen kokemus ja valikoima runsaampi (myös jälkkäreissä – Sandron baklava kyllä antaa paljon anteeksi!).

   Tykkää

 3. Itse kun en ole niinkään vegaanin ruuan ystävä, niin tällainen brunssi olisikin loistava! Löytyisi varmasti enemmän sellaisia makuja, joista löytäisi uusia mielenkiintoisia juttuja tuleville ruokailuille. Ainakin minua alkoi Ruplan kiinnostamaan, toivottavasti jatkoa löytyy toimivalle konseptille tavalla tai toisella myös tulevaisuudessa.

  Tykkää

 4. Lurps, tässähän nousi vesi kielelle, vaikken vege olekaan. Ikävä kyllä en taida ehtiä tässä kuussa testaamaan näitä herkkuja itse, koska edessä on reissua, joulua, muuttoa ja sen sellaista. Toivotaan, että uudet tilat löytyvät.

  Tykkää

 5. Päivitysilmoitus: VIIME HETKEN LAHJAVINKIT – Periaatteen Nainen

 6. Päivitysilmoitus: HELSINGIN HALVIN BRUNSSI? – Periaatteen Nainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s