LAUANTAIBRUNSSI: RAVINTOLA DYLAN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Helsingissä harvempi brunssi avaa ovensa jo kello 10.30, mutta Etelärannassa sijaitseva Block by Dylan auttaa niitä, joita nälkä vaivaa jo aamupala-aikaan. Kuten allekirjoittanutta eilen. Olen käynyt Dylanin brunssilla viimeksi vuonna 2012 Arabianrannassa, jolloin brunssi oli edellä aikaansa: just niitä mun lempijuttuja kuten tahnoja ja sellainen jälkiruokapöytä, jonka edessä kaltaiseni sokerihiiri lakoaa. Näitä löytyy yhä, vaikka moni muu brunssipaikka on ehkä onnistunut tuomaan brunssipeliin uusia valttikortteja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dylanin brunssi on selvästi lapsiperheiden suosiossa, enkä yhtään ihmettele. Kun buffetpöydästä löytyy mac & cheese-juustomakaronia, munkkeja ja vohvelirauta, jossa leikkimielisesti voi kilpailla vohvelin tuunaamisella, niin tämähän sopii erinomaisesti nuoremmillekin brunssailijoille. Lauantaiaamupäivänä paikalla olikin runsaasti perheitä ja isoja seurueita – pöytävaraus vaikuttaa olevan suositeltava, joskin itse kahden hengen seurueemme pääsi sisään varsin mutkattomasti. Palvelu oli sujuvaa, henkilökuntaa oli riittävästi ja Block by Dylan-ravintolassa riitti tilaa; miljöö ei ehkä ole tunnelmallisin, mutta ahdasta ei tullut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Brunssin hinta oli erittäin kohtuullinen 21,50€ per henkilö, ja lapset maksavat 1€ per ikävuosi aina 10-vuotiaiksi asti. Mitään kuohuvaahan ei tähän kuulu, mutta hinta-laatusuhde oli niin hyvä että hämmästelin brunssin hiljaisuutta. Dylanin brunssille kannattaa saapua tyhjällä vatsalla, sillä valikoima on niin laaja, että käydäkseen koko pöydän läpi täytyy olla jo harjaantunut herkuttelija. Itse jouduin kyynel silmässä jättämään välistä vohvelit ja tuulihatut, sillä en yksinkertaisesti pystynyt syömään kaikkea mitä teki mieli. Ja uskokaa pois, olen treenannut tätä lajia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitään kulinaristista hifistelyä ei Dylanilta voi odottaa, vaan nyt mennään enemmän määrällä kuin laadulla. Se ei kuitenkaan haitannut: tällä kertaa tultiin tankkaamaan eikä maistelemaan uusien makuyhdistelmien perässä. Salaattipöytä ei osoittanut suurinta mielikuvistusta ja lämpimät ruoat (esimerkiksi kebabia, halloumitaboulehia ja sitä juustomakaronia) eivät nyt kiljuneet mitään suuria makuelämyksiä. Itse kaipasin perinteisen brunssipöydän antimia kuten kalaa, mutta kuten sanottu, farkkujen ylimmät napit oli pakko avata brunssin päätteeksi. Isolla seurueella Dylan on turvallinen valinta, sillä jokaiselle löytyy varmasti jotakin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plussaa erityisesti runsaasta hedelmävalikoimasta ja loputtoman laajasta jälkkäritarjonnasta. Juomapuolella oli vesien lisäksi tarjolla raikasta marjamehua. Mitään visuaalista ilotulitusta ei brunssi tarjonnut, sillä asetelma oli työmaaruokalatasoa ja astioista tuli kouluruokailu mieleen, mutta kyseessä olikin perinteinen buffet. Kaikki perusasiat olivat kunnossa, joten Dylanin brunssia voi suositella kaikille matalan kynnyksen brunssia kaipaaville.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun haluan vihkiä lapset brunssiharrastuksen pariin, Dylan on varmasti erinomainen paikka aloittaa harjoittelu. Ja jos joskus kaipaan viikonloppuaamuna brunssia, jossa voi isommallakin porukalla rauhassa syöpötellä ja samalla sosialisoida, siihenkin Dylan sopii loistavasti, Kaikin puolin siis toimiva kokonaisuus, ainakin kasi puolen arvoinen suoritus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

11 kommenttia artikkeliin ”LAUANTAIBRUNSSI: RAVINTOLA DYLAN

 1. Annukka || @happyannukka

  Olen itsekin käynyt joskus vuosia sitten Dylanin brunsseilla, silloin kun brunssit tekivät nousuaan. Silloin ne tuntuivat todella hienoilta, mutta nyt kun brunsssikulttuuri on kehittynyt, haen enemmin laatua kuin määrää.

  Tykkää

 2. Katja

  Minä olen kerran käynyt suositellulla Dylanin brunssilla, kesällä 2012. Ei oikein mikään maistunut ja oli hirveä olo ja ihmettelin tätä. Selvisi aika pian, että raskauspahoinvointihan se. Joten jäi vähän onnetomaksi kerraksi, pitäisiköhän vihdoin yrittää uudelleen, 7 vuotta jo mennyt… 😀

  Katja
  http://www.optimismiajaenergiaa.fi

  Tykkää

 3. Päivitysilmoitus: VEGEBUFFETISSA TUKHOLMASSA – Periaatteen Nainen

 4. Teppo | Tämä matka

  Dylanin parasta antia on kyllä maisema jos sattuu saamaan ikkunapöydän. Työmaalounaalla on välillä onnistuneita eväitä varsinkin kympin hintaan nähden.

  Tykkää

 5. Ihan uusi tuttavuus minulle, mutta siksi tykkäänkin lukea näitä sinun ravintolapostauksia, kun saan niistä sitten vinkkiä tuleviin Suomen reissuihin. Mutta nyt kuulosti kyllä siltä, että kokki on vieraillut täällä Amerikassa. Juustomakarani on kovin tuttua, samoin kuin aamiaisilla olevat vohveliraudat. Itse en niistä vohveleista välitä mutta lapset tuntuu tykkäävän. Samoin kuin juustomakaronista, jota en ole suostunut tekemään kotona. Vanha kunnon makaronilaatikko on parempaa (voi meidän lapsiraukkoja). Tuleepas ihan nälkä taas tätä lukiessa!

  Tykkää

  1. Joo, ruoka oli kyllä ehkä sellaista astetta amerikkalaisempaa, ja vähemmän muualla suosittuja Lähi-Idän makuja (oli kyllä taboulehia halloumilla ja hummusta, eli ei mitenkään pelkästään läntistä ruokaa). Tuolla oli paljon brittejä syömässä, eli ainakin heidän makuunsa oli 🙂

   Tykkää

 6. Itse en ole ikinä oppinut näiden brunssien päälle enkä taida oikein tulla oppimaankaan. Reissuissa ja kotona tulee mentyä aikas normaalilla kaavalla aamupala, lounas, päivällinen & illallinen.

  Dylanin konseptista sen verran, että itse hakisin brunssilta enemmän kulinaristista elämystä. Eli sen puolesta oli harvinainen postaus, että tykästyin informaatiseen puoleen kylläkin, mutta ei tullut sellaista fiilistä, että haluan tuonne. Tällaisista postauksissa on siten kyllä lukijalle iloa näinkin päin.

  Tykkää

  1. Kiva kuulla – siis se, että tästä sai tietoa 🙂 Varauksetta ei kaikkia brunsseja pysty kehumaan ja jokaisessa on omat juttunsa ja kohderyhmänsä, ja tämä tosiaan sopii niille joille tärkeintä on saada vatsa täyteen hyvällä hinta-laatusuhteella eikä kokea mitään tajunnanräjäyttävää makurintamalla 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s