POSTIKORTTI PUERTO DE LA CRUZISTA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näissä maisemissa oltiin vielä viikko sitten! Kuten noin yleensäkin postikortit Espanjasta, myös tämä virtuaalinen tulee vähän myöhässä. Turisti on jo palannut pohjolaan, mutta jätti palan sydäntään myös Kanarian saarille. En olisi ihan arvannut; olen ollut Teneriffalla 90-luvun lopulla, eikä se tehnyt lähtemätöntä vaikutusta. Ja Kanarian saarten maine ei ehkä ole ollut se kaikista coolein, mutta en kyllä ymmärrä miksi. Teneriffa, kahdeksasta asutusta saaresta se suurin ja väkirikkain, olikin aivan mielettömän kiehtova, monipuolinen ja hauska lomakohde. Siinä määrin, että tällä hetkellä suunnittelemme yhden talvikuukauden viettoa saarella, seikkaillen toivottavasti samalla La Gomeran ja La Palman saarille (ja kerron tämän ääneen vain siksi, että julkisesti esitetyt unelmat näköjään toteutuvat tehokkaammin!).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vajaan viikon mittainen matka oli pressimatka, joten sain nauttia lennot, majoituksen ja osan aterioista Espanjan Matkailutoimiston sekä Turismo de Tenerifen piikkiin. Tämän lisäksi osallistuminen Tenerife Walking Festivalin ohjelmaan oli ilmaista (ja pakollista!). Me oleskelimme Puerto de la Cruzissa, saaren pohjoisrannalla 37 kilometrin päässä pääkaupungista Santa Cruzista – sielläkin piipahdin, ja kaupunki vaikutti modernilta ja kiinnostavalta. Olen itse aiemmin majoittunut saarella Los Cristianosissa ja sen lisäksi vieraillut La Lagunassa, joka kuuluu Unescon maailmanperintölistalle. Se kiihkein turistisesonki alkoi olla lopuillaan ja esimerkiksi suorat lennot Suomesta päättyvät näinä päivinä, mutta manner-Espanjasta saapuu kuulemma kesän läpi lomailijoita. Enkä ihmettele; ilmasto, joka koostuu monista mikroilmastoista, jotka vaihtelevat pienelläkin välimatkalla ja ajalla todella voimakkaasti, on pääasiassa miellyttävä lempeän merituulen, kevyen pilvipeitteen ja lämmön ansiosta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pääsin nukkumaan yöni neljän tähden hotellissa, Hotel Sol Costa Atlantiksessa, joka on hieman Puerto de la Cruzin suurimmasta sykkeestä sivussa – mutta kävelymatkan päässä kaikesta hulinasta. Hotellilta löytyi iso uima-allas, tien ylityksellä tavoitettava uimaranta ja kylpyläosasto kattotasanteelta. Arvostin etenkin höyrysaunaa sen ensimmäisen, raastavan vaelluksen jälkeen! Parasta oli kuitenkin vanha kunnon hotelliaamupala, jossa oli tarjolla hirveästi hedelmiä ja tärkeintä tietenkin, hiilihydraatteja monessa eri muodossa. Itse pidin etenkin churroista. Rehellisyyden nimissä voin kuitenkin suositella, että puolihoidot jättää väliin ja syö päivän muut ateriat jossain hotellialueen ulkopuolella, sillä illallisbuffet ei varsinaisesti tuonut esiin saaren kiehtovaa gastronomiaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onneksi tiiviistä aikataulusta huolimatta ehdittiin välillä myös herkutella. Tervetuliaisillallisen söimme El Bistro de Antonio Aguiar-nimisessä ravintolassa, joka tarjoili aika lailla täydellisen setin paikallisia ruokia, vahvalla kasvispainotuksella. Grillattuja kaloja ja friteerattuja äyriäisiä lukuunottamatta pöydästä ei löytynyt lihaa, vaan ahmimme itsemme ähkyyn erilaisia kasvisruokia ja lopuksi järjettömän hyvää jälkiruokaa. Ehdottomasti uusimisen arvoinen ateria. Viimeinen ehtoollinen oli taas kuuluissa Régulo-ravintolassa, jossa maut olivat hieman traditionaalisempia. Myös nämä perinteisemmät annokset upposivat seurueeseen. Lähes jokaisen vaelluksen päätteeksi saimme nauttia pienen valikoiman teneriffalaisten jokapäiväisiä lempiruokia; pieniä mustia perunoita tulisen mojo-kastikkeen kera (saarella kasvaa lukuisia perunalaatuja, ja nämä ”parhaimmat” kovasti uusia perunoita muistuttavat pikkupotut maksavat jopa 12 euroa kilo!), savustettua vuohenjuustoa sekä vehnästä tai ohrasta valmistettua gofiota, jonka syvimmästä olemuksesta en aivan saanut kiinni. Ja viiniä! Viiniä oli tarjolla oikeastaan aina, ja kuulin myös että saarella järjestetään myös viinivaelluksia. Ja olin toki hieman pahoillani, että tällä kertaa en sellaiselle päässyt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paluulennolla saimme ihastella yli 3,5 kilometrin korkeuteen nousevaa Teide-tulivuorta auringonnousua vasten, ja se tuntui täydelliseltä päätökseltä lomalle. En malttaisi odottaa, että voisin viedä lapset tuonne pidemmäksi aikaa nauttimaan raikkaasta ilmasta, aktiviteeteista ja luonnosta ja toisaalta ripauksesta historiaa sekä hauskasta sekoituksesta erilaisia kulttuureja, joista kuitenkin päällimmäisenä se tuttu ja turvallinen espanjalaisuus. Olen täydellinen uhri näköjään matkailubyroon aivopesulle, sillä itselleni jäi paitsi fyysinen nälkä tuosta vuohenjuustosta mojolla, myös nälkä nähdä ja kokea lisää Kanarian saaria. Toivon siis, että seuraavaksi voidaan toteuttaa siellä yksi ainutkertainen pidempi oleskelu, ja lähettää ihan oikeitakin postikortteja.

P5230513.jpeg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Las Teresitaksen ranta

12 kommenttia artikkeliin ”POSTIKORTTI PUERTO DE LA CRUZISTA

 1. Kanarian saaret on vielä käymättä ! Tuntuu, että monet suositut kohteet puuttuu vielä omalta listalta. Saaret on mitä ilmeisemmin nostaneet profiilia todella paljon sellaisesta kliseisetä tunnelmasta mistä saaret oli aikoinaan tuttuja. Ilmeisen kiinnostava kun jo uutta pidempää matkaa sinne suunnittelette.

  Tykkää

  1. Asuin vuosia sitten yhden talven Puerto de la Cruzissa työn merkeissä. Kaupunki oli kiva, mutta työ kaikkea muuta, joten ehkä siksi sinne ei ole tullut sen jälkeen palattua. Teneriffa kokonaisuutena yllätti monipuolisuudellaan ja upealla luonnollaan. Sama koskee Gran Canariaa. Se on hieno lomakohde, paljon muutakin kuin Inglesin dyynit. Molemmat saaret mainettaan paljon paljon parempia. Sää tosin on, mitä on. Omana Puerto de la Cruzin talvenani satoi enemmän kuin paistoi.

   Tykkää

   1. Puerto de la Cruz ei välttämättä olisi meille se paikka missä olisimme, itseäni kiinnostaa niin vuoristo kuin toisaalta vähän pienemmät kylät, kun emme kaipaa kauheasti virikkeitä (mutta toisaalta palveluita, joten voi olla että valinnanvaraa ei ole niin paljon). Mutta todella positiivinen yllätys, ja nyt tekisi mieli koluta läpi kaikki Kanarian saaret!

    Kiitos kommentiesta Maarit & Piyya ❤

    Tykkää

 2. Anu / Mielilandia

  Teneriffa on ihana, monipuolinen ja niin aliarvostettu! Vietimme siellä mieheni kanssa yhden talven muutama vuosi sitten, ja jos se ei olisi ihan niin kaukana esim. Manner-Espanjasta, olisin jo varmaan muuttanut sinne pysyvästi. 😀

  Tykkää

  1. Kyllä, aliarvostettu! Ehkä se turistirysämaine tästä rapisee ajan kanssa pois, nimittäin oli kyllä hieno kokemus kaikin puolin. Ja ymmärrän hyvin muuttosuunnitelmat – mua taas kiehtoo se ”eristyneisyys” todella paljon.

   Tykkää

 3. Ihana tunnelmoida pitkästä aikaa Teneriffaa! Minunkin mielestäni Teneriffa on ihana saarikohde ja todella monipuolinen. Kanariansaaret ovat kokonaisuudessaankin hienoa paikkaa ja siellä voisi tehdä vaikka saarihyppelyä. Suomalaisten turistirysän nimityksen voisi kyllä jättää taka-alalle, sillä turistirysiä on lähes kaikkialla ja eihän siihen pahimpaan rysäkeskiöön ole pakko majoittua. Teneriffa osaa olla myös todella nuorekas ja aktiviteettirikas paikka. Itse rakastan Espanjaa ja luonnollisesti myös nämä saaret kuuluu siihen mukaan 🙂 Ihania lomakuvia!

  Tykkää

 4. Päivitysilmoitus: LIIAN VANHA VAELTAMAAN – Periaatteen Nainen

 5. Päivitysilmoitus: PETTYMYS BARCELONASSA – Periaatteen Nainen

 6. Päivitysilmoitus: TENERIFFALLE VAELTAMAAN – Periaatteen Nainen

 7. Päivitysilmoitus: MAAILMA KUTSUU – Periaatteen Nainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s