MAAILMAN PARAS PODCAST

Pahoittelen mahtipontista otsikkoa. Se ei välttämättä ole absoluuttinen totuus, sillä en todellakaan ole kuunnellut kaikkia maailman podcasteja ja vertailu olisi silloinkin melko subjektiivinen. Mutta mun oma elämänlaatuni nousi, ja työteho laski, kun löysin Auta Antti-podcastit muutama viikko sitten. Tiedän, että olen taas myöhäisherännäinen. Bonusperheen bongasin vasta toisen tuotantokauden aikoihin. Broad Cityn kanssa olin niin myöhässä, että ehdin fiilistelemään vasta viimeistä. Ensi vuonna ehkä löydän sellaisen sarjan kuin Game of Thrones ja tulen suosittelemaan sitä. En ole maistanut vielä Kombuchaakaan.

Auta Anttia päädyin kuuntelemaan lopulta siksi, että Kuolema-jaksoon oli haastateltu Einen Ronia, joka menehtyi haastattelun ja jakson julkaisun välissä. Näyttelijä/kirjailija/yleislahjakkuus Antti Holman podcastit jäivät välilehdelle auki, ja kerran yöllä paiskiessani monotonisia rutiinihommia ajattelin, että voisin kuunnella jotain muutakin kuin Spotifyn viikon suosituksia (jotka ovat niin osuvia, että voisin mennä sen algoritmin kanssa naimisiin, koska tuntuu että kukaan ei tunne mua yhtä hyvin kuin Spotify!). Jäin koukuun. Sen jälkeen olen kuunnellut läpi melkein molemmat tuotantokaudet ja nyt joutunut suorastaan hillitsemään itseäni, etten liian nopeasti kuuntelisi niitä läpi.

Olen aivan fanityttö. Antti Holma on terävä ja itseironinen, empaattinen ja suora – ja jaksoissa käsitellyt kysymykset niin randomisti elämän joka osa-alueelta, että tätä voisi kutsua surutta yleissivistäväksi ohjelmasarjaksi. Olen oppinut tekemään vaahterasiirapilla ryyditettyä granolaa ja saanut ihan ilmaiseksi yleispätevän saliohjelman. Holman suurin ansio on brutaali rehellisyys, joka ei ole ilkeyttä vaan toteavaa, lohdullistakin: Paras tietenkin olisi jos olisi säännöllinen vuorokausirytmi ja terveellinen ruokavalio, mutta eihän kenelläkään ole sellaiseen aikaan. Holma sanoo niitä asioita, joita kysyjät eivät ehkä halua kuulla – mutta tarvitsevat sen tiedon kuitenkin. Harmittaa, ettei tällä hetkellä ole mitään kysyttävää (paitsi ehkä neuvoja arvonlisäverotukseen sekä sopivan kameraobjektiivin valintaan, ja niistä kysely olisi Holman lahjojen ja ajan haaskuuta), sillä jos jonkun neuvoja ottaisin vastaan mukisematta niin Holman. Uskoisin.

Parasta tässä on se, että pakkomielteisen podcastputken seurauksena olen alkanut ajatella Antti Holma-äänellä. Tai ei se ehkä ole parasta, se on varmasti monen mielestä hieman huolestuttavaa ja ymmärrän senkin. Mutta nyt kun alan aamuilla hötkyillä kun kaikki on levällään ja lapset makaa alasti television edessä täysin kuuroina, voin kuulla Antti Holman terapeuttisen selostuksen tilanteestani: kuuleppa suurperhe-Sirkku, ihan itse halusit nämä pikku herrankikkareet ja nyt vaan otat rauhassa, juot kupin kahvia ja sitten puet ne vaikka väkisin. Oih, verbaalista iloa ja viisauksia samassa paketissa. Kuunnelkaa. Tämä ei ole ajanhukkaa.

Mutta maailma on ilokseni täynnä hyviä podcasteja. Vaalejen alla kuuntelin paljon Ylen poliittista tarjontaa, ja totta kai kaikilla uskottavilla äitibloggaajilla on omansa (esim. Valeäiti, Lähiömutsi ja Mamma Rimpuilee!). Ja jos vielä yhden kuuntelusuosituksen saan heittää niin se on ihan äänikirja, itsensä kirjoittajan lukemana: koomikko/juontaja Trevor Noah on kirjoittanut kirjan Born a Crime, joka kertoo hänen tragikoomisen kiehtovasta lapsuudestaan Etelä-Afrikassa. Kirja on yhtä aikaa hillitön ja surullinen, raadollinen ja inspiroiva. Ja Noahin Etelä-Afrikan nuotti on hunajaa korvilleni.

10 kommenttia artikkeliin ”MAAILMAN PARAS PODCAST

 1. Kiitos kivasta podcast-vinkistä. Tarvitsen ne kaikki, sillä 1 minuutti juoksumatolla vastaa viittätoista normaalielämässä. Tuo Trevor Noah´n kirja on lemppareitani! Luin sen täällä kun se ilmestyi ja hekumoin siitä kaikille tutuilleni.

  Tykkää

 2. Trevor Noah on ihana! Ja mä olen aina kans myöhässä aivan kaikesta, suurimmaksi osaksi siksi etten oikeastaan välitä. Holmaa alan kuunnella nyt.

  Tykkää

 3. Ninneri

  Hyvä että sulle toi Spotifyn weekly -lista toimii, mulla on vissiin niin random musiikkimaku että ne suosituksetkin on aina aika ihmeellisiä. Esimerkiksi tässä viikko sitten kuuntelin Bernadette Petersin livetaltiointia, Rammsteinia, Beyoncen Homecoming-keikan muutamaan otteeseen ja sekalaisia juoksemiseen kasaamiani soittolistoja, joista löytyy vähän kaikkea vanhasta Kotiteollisuudesta Lady Gagaan).
  Seuraavalla viikon suosituslistalla on sit ollu randomia ysäri brittirockia (ne hyvät bändit on mulla jo soittolistoilla ja ne huonommat, no ne nyt sit on selkeesti huonompia), Abbaa, joululauluja (WTF?!), epanjalaista indierockia (itseasiassa ihan jees, ainoo ongelma etten osaa espanjaa joten lyriikat menee ihan ohi) ja jotain Rammsteinin tapaista humppaheviä Ruotsista. Selkeesti se algoritmi poimii samantyyppisiä artisteja soittoon mitä oon kuunnellut, mutta just nyt mul on semmonen olo et sieltä tulee vaan jotain kakkosluokan kopioita ja maailmasta on kadonnut kaikki hyvä musiikki ja pitää vaan kuunnella samoja vanhoja soittolistoja uudelleen ja uudelleen ja hemmetti mikä scheissealgoritmi miksi et ymmärrä mitä mä haluan?! 😀

  Tykkää

  1. Meillähän on samanlainen musiikkimaku, mutta ehkä mulla ne random soittolistat on sitten osuneet paremmin nappiin. Olen löytänyt erityisen paljon ihanaa, dramaattista italodiscoa sitä kautta ja pari sellaista kutusoulin laulajaa jotka olivat uusia tuttavuuksia.
   Jos yhtään lohduttaa niin se Spotify onkin sitten ainoa hyvä match 😀

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s