AAMUPALAJAHTI: TANNER VS. KUUMA

Kyllä, hyvät ystävät, elän syödäkseni! Kun arkisin ei ole tarjolla brunssia, ja oma aikataulu ei aina veny lounastreffeihin, olen lähtenyt kartoittamaan Helsingin aamiaistarjontaa. Vinkkejä parhaisiin aamupalapaikkoihin otetaan vastaan. Kaikessa homogeenisuudessaan näkemäni ruokalistat ovat huvittaneet, mutta toisaalta lähes joka paikassa tarjottava avokadotoast ja granolakulho helpottavat vertailuakin. Tällä kertaa testasin Tannerin, joka on suht uusi ilmestys Kalliossa, sekä Kämp Galleriaan Punavuoresta muuttanut Kuuma, jolla on ollut avokadoleipineen jopa jonkinlainen kulttimaine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TANNER

Kaikukadun ja Hämeentien kulmassa sijaitseva Tanner oli tilava ja viehättävä. Kello kymmeneltä aamulla siellä oli rauhallista ja leppoisaa. Aamupalaa on tarjolla kahta sorttia, 10€ pieni (puuro, pieni mehu ja tee/kahvi) sekä 15 eurolla isompaa (leipä, jogurttiannos, pieni mehu ja kahvi/tee). Koska aamiainen on päivän tärkein ateria, otin tietenkin ison, ja upgradesin sen vielä ihanalla pasteis de belemillä, joita yksinkertaisesti ei voi syödä liikaa. Koko setin loppuhinta oli siis 18€.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aamupalasta tuli todella täyteen, varsinkin kun veti monta santsikuppia kahvia ja sen leivoksen päälle. Maut olivat kohdallaan, musiikki sopivalla tasolla ja tilaa oli. Palvelu oli ystävällistä. Ja siis eihän tämä nyt halpaa hupia ole, mutta ulkona syöminen on yhä se luksus johon mielelläni sijoitan – vaikka ajattelen välillä kuinka monta avokadoleipää tällä rahalla tekisi kotona. Tanner vaikutti sen verran lupaavalta, että seuraavaksi sitten tsekkaamaan lounasmenu, jossa näyttävät kansainväliset maut menestyvän.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KUUMA

Koska olin kuullut Kuumasta niin paljon etukäteen, ja nähnyt aika monta versiota avokadoleivästä Instagramin puolella, olivat odotukset korkealla. Kuuma on vastikään avannut ovensa Kämp Gallerian yläkerrassa, joka on kaikessa trendikkyydessään oikein kiva paikka, joskin ei järin tunnelmallinen. Perjantaiaamuna kello puoli kymmeneltä tilanne oli vain siitä tylsä, että tiskille sai jonottaa yli vartin ja ruokaa odottaa reilu 20 minuuttia. Slow food on ihan okei, mutta missään kiireessä ei tuota aamupalaa nautita. Henkilökunta (siis kaikki kaksi ihanan tyylikästä tyyppiä tiskin takana) vaikutti itsekin aika kypsältä työntekijämitoitukseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tarjolla olisi ollut 17 euron aamiainen, johon kuuluu kahvi tai tee, mehu tai inkiväärishotti, leipä (avokado/muna) sekä jogurtti, smoothie tai chia-vanukas. Tämä ei nyt tällä kertaa inspiroinut, joten seuralainen tilasi pelkän erikoiskahvin (joka ei ikävä kyllä ollut ihan hintansa väärti), avokadoleivän ja smoothien, ja itse panostin pannukakkuun. Maut olivat kohdallaan: pannukakku oli herkullinen ja vaahterasiirappi kruunasi sen niin, että menin kotiin kaupan kautta ja hain ainekset samaan aamiaiseen kotona toteutettavaksi. Marjat olivat umpijäisiä, mistä miinusta. Seuralainen oli tyytyväinen annokseensa, mutta avokadossa oli kyllä nyt säästelty ja täytettä leivällä olisi saanut olla aika paljon enemmän. Pannukakku, cappuccino sekä smoothie maksoivat yhteensä 17 euroa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näistä kahdesta aamupalapaikasta voiton vie selkeästi Tanner, jossa annokset olivat runsaampia ja palvelu pelasi ripeämmin. Halpoja aamiaisia eivät olleet kumpikaan (ja voin kuvitella, että jossain päin maailmaa nauretaan sille, että helsinkiläishipsterit maksavat melkein kaksikymppiä kahvista, paahtoleivästä avokadolla ja soseutetusta selleristä…) mutta maut olivat nappiin molemmissa paikoissa. Sunnuntaina suuntaan taas brunssille, eli ah, lisää ruoka-arvioita luvassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

10 kommenttia artikkeliin ”AAMUPALAJAHTI: TANNER VS. KUUMA

 1. Ulkona syödyt aamiaiset on kyllä ehkä lempparein arkiluksus, minkä keksin! ❤

  Tanner on illallispaikkanakin ihana, mozzarellapizza on Kallion paras! Kuuma on ollut tarkoitus testata joskus, mutta 40 min jonotusaika aamiaiselle pistää kyllä priorisoimaan muita paikkoja ennen heitä…

  Omia suosikkeja on Story (ne puurot <3) ja Levain. Ja isompaan aamiaisnälkään Kluuvin Fazer on edelleen klassikko 🙂

  Tykkää

  1. Me käytiin viime viikonloppuna testaamassa Tanneria iltasellakin (itsehän join vain viiniä ja ronkin seuralaisten ruokia); mozzarellapizza oli aika kostea mutta tomaattikastike taivaallista!

   Storyn purot lähtevät siis seuraavaksi testiin, kiitos vinkistä!

   Tykkää

 2. Pökerryttävän ihanan näköisiä marjoja pannukakun kera! Tuskin saatavilla gluteenittomana, vai oliko erityisruokavalioita huomioitu kahvilassa mitenkään? Kämp Galleria on kyllä ihastuttava kahvittelupaikka mihin vuorokauden aikaan tahansa.

  Tykkää

 3. VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa

  Arkipäivien aamiaiset on kyllä niin elämän pientä luksusta! Tykkäsin paljon enemmän siitä Punavuoren Kuumasta: sisustus oli tosi ihana ja valoisa sekä se turkoosi lattia oli niin herkullinen. Palvelusta oon kyllä vähän samaa meiltä molempien paikkojen suhteen.

  Oon käynyt dinnerillä vaan Tannerissa, aamiainen on ollut haaveissa jo pitkään. Näyttää ja kuulostaa kyllä hyvältä!

  Tykkää

 4. eveliinatyllinen

  Aamupalat kodin ulkopuolella ovat todellisia arjen irtiottoja ja ihania rutiineiden rikkojia. Nyt näytti aamupala oikeasti todella hyvältä, tuolla kävisin itsekin mielelläni milloin vain!

  Tykkää

 5. Päivitysilmoitus: PENA SUOSITTELEE – Periaatteen Nainen

 6. Päivitysilmoitus: PALVELU PELASTAA, TAI PILAA – Periaatteen Nainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s