KUVAHAASTE: VUOSI 2018 KUVINA

Muuttolintu-blogista lähti liikkeelle haaste, johon aika moni (matka)bloggaaja on jo tarttunut. Liityn joukkoon. Edellisen kerran taisin käydä kuvin läpi kulunutta vuotta vuonna 2016, eli ehkä on aikakin vähän kaivella kuvakätköjä ja omaa napaa.

1.VUODEN SUOSIKKIKUVA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oikeasti tämä oli mahdoton valinta. Blogi (tietokoneestani puhumattakaan) on täynnä fantastisia otoksia. Mutta tämä helmikuiselta Englannin-matkalta otettu kuva kertoo hetkestä, jolloin sydän täyttyi äärimmilleen pelkästään raikkaassa ja aika viileässä auringinnousussa seistessä. Kuten olette ehkä huomanneet etenkin Instagramin puolella, olen auringonnousujen ja -laskujen suuri ystävä. Olimme matkustaneet koko edellisen päivän esikoisen kanssa, saapuneet majapaikkaamme Lontoon liepeille yöllä ja aamulla keskellä maaseutua pellot olivat sumun takana piilossa, metsäkauriita hyppi puskissa ja sekosin aamukasteen keskellä pahemmin kuin isäntäperheen koira.

2. ARJEN LUKSUSTA

Koen, että arkeni on monella tapaa luksusta aina: saan viettää paljon aikaa perheeni kanssa ja meillä on täällä Espanjassa hyvin harvoin kiire. Ja meillä on vapaus: vapaus valita missä asumme, minne menemme. Ja sitten on sellaista pientä arjen luksusta, joka tekee huonoistakin päivistä vähän parempia. Mulle ne ovat kahvilat ja ravintolat, joiden hintataso on sellainen, että voi mennä kakulle ja viinille vaikka joka päivä (vaikka se ei ehkä ravitsemuksellisesti ole suositeltavaa). Tässä kuvassa nautin päiväskumppaa Granadassa, eikä kukaan paheksu vaan kaikki ovat samaa mieltä: pieni luksus kuuluu arkeen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. KESÄKUVA

Viimeiset kolme kesää meidän kesän yksi kohokohdista on ollut feria. Tarkoitus olisi olla täällä myös 2019 feriassa mukana, sillä se nyt on vain melusta, roskasta ja yleisestä kaaoksesta huolimatta kokemus. Tässä kuvassa kuopus on päässyt jättitrampoliinille valjaiden kanssa ja keikkuu nyt useamman metrin korkeudella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. IHANA MAJAPAIKKA

kuvahaate-kivoin-majapaikka.jpg

Vuoden aikana tuli koluttua läpi useampi AirBnB, pari hotellia ja kavereiden nurkkia, josta löytyy tämän vuoden ihanin majapaikka. Palkinto menee siis Länsi-Suomeen, Emeritanakin tunnetulle akateemikolle, joka avoimin sydämin ja ovin majoitti meidän retkueen taannoisella Suomen visiitillä. Tunnelma, kaunis puutalokoti, mainiot asukkaat ja ihana vieraanvaraisuus tekivät tästä ehdottoman suosikin. Kiitos Turku!

5. HAUSKA MUISTO

Monet hauskoista muistoista ovat sellaisia, jotka eivät ehkä ihan tällaiseen koko perheen blogiin sovellu. Toisaalta ne usein edustavat pieruhuumoria parhaimmillaan. Yksi ihana muisto on kesältä, joka oli sinällään hieman haastava lasten pitkän loman, kuumien päivien ja tekemisenpuutteen vuoksi. Eräänä päivänä kävimme kuitenkin Gibraltarilla pyörimässä, ensin pizzalla ja sitten tuossa suihkulähteessä, jossa lapset kastelivat itsensä läpimäriksi ja saivat lopulta kävellä kotiin parin kilometrin matkan kalsareillaan. Tämä oli varmasti myös vastaantulijoiden mielestä hauska muisto.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6. HERKULLINEN HETKI

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kärsin jälleen runsaudenpulasta, sillä tämä vuosi on ollut täynnä herkullisia hetkiä (kysykää vaikka reisiltäni). Silti ylitse kaikkien ihanien ruoka-annosten yltää tämä ateria Barcelonassa, jota muistelen ehkä vielä kuolinvuoteellanikin. Täydellisesti grillattu tonnikala ja ratatouille, joka nosti tämän usein vähän aliarvostetun lisukkeen maailmanluokkaan. Aloin juuri kuolata näppikselleni.

7. SE EI-NIIN-HOHDOKAS MUISTO

Voin kertoa, että kun ns. shit hits the fan (lapsiperheessä joskus ihan kirjaimellisesti), en yleensä kaivaa kameraa esiin. Eilen tosin esimerkiksi ikuistui, kun kipeä lapsi oksensi päälleni… kesken Skype-palaverin. Vuoden kurjimmat hetket on ihan syystä jääneet tallentamatta ja mun puolesta ne saavatkin unohtua. Mutta ei tämäkään nyt koviin glamöröösiä ole:

kuvahaaste-ei-niin-hohdokas-hetki.jpg

8. RAKKAASSA SEURASSA

Olen saanut nauttia paljon hyvästä seurasta, mutta ei ole rakkaampaa kuin nämä kolme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

9. SUOSIKKIKUVA ITSESTÄ

Ai että, miljoonista upeista otoksista oli pakko valita tämä. Olemme saapuneet edellisenä yönä Suomeen, lapset leikkivät ystäviensä kanssa omakotitalon pihalla ja minä juon rauhassa kahvia ihanassa Keltaisessa talossa.

kuvahaaste-lempikuva-itsestä.jpg

10. UNOHTUMATON MAISEMA

Instagramfeediäni, omaa elämääni ja sydäntäni on tänä vuonna dominoinut tämä yksi maisema. Tulen toivottavasti näkemään sen tulevinakin vuosina vielä monta kertaa, edes unissani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

26 kommenttia artikkeliin ”KUVAHAASTE: VUOSI 2018 KUVINA

 1. Onpa kiva yhteenveto! Tuo eka sumukuva on huikea. Muutenkin mielenkiintoista lukea muiden ulkosuomalaisten arjesta.☺️ Täällä Kiinassa kaipaan kyllä etenkin tuota merta ja eurooppalaista kahvilakulttuuria – hyvän kakun ja skumpan löytyminen ainakin täällä koillisessa on melkoinen mission impossible.😬

  Tykkää

 2. Kiva yhteenveto vuodestanne! Tuo ensimmäinen kuva on sellainen, ettei ihme, että on suosikkikuvasi. Itsekin rakastan ottaa kuvia auringonnousuista ja -laskuista. Ja sitten arjen luksus. Mikä sen parempaa luksusta kuin hyvä ruoka, juoma tai kakkupala arjen keskellä jossain mukavassa kuppilassa.

  Tykkää

 3. Anna

  Ihana utuinen maisema tuossa ekassa, luulin ensin että se on jostain Afrikasta 🙂 Ja ai että, elämä Espanjassa kuulostaa leppoisalta! Kiva kun lähdit mukaan haasteeseen, ihania kuvia ja muistoja ❤

  Tykkää

 4. Mitä, voiko tuo ensimmäinen kuva todella olla Englannissa? Pitäisi varmaan lähteä vähän useammin Lontoosta maaseudun rauhaan samoilemaan 😀 (tai edes vierailla Hampstead Heathilla vähän säännöllisemmin). Kivoja kuvia ja hauskoja tarinoita!

  Tykkää

 5. Tuo eka kuva tuo mieleen monta mahtavaa hetkeä, kun on saavuttu pimeän aikaan uuteen paikkaan ja saa aamulla herätä johonkin mielettömään näkymään. Tää oli kiva postaus, hienoja hetkiä ja kuvia, kivat on kaakelit siinä koirankakkakuvassakin;)

  Tykkää

  1. Se on kyllä oikeasti sellainen iloinen (onneksi yleensä) yllätys, kun uudessa kohteessa odottaa ennennäkemättömät maisemat, yöllä on kuulo- ja hajuaistin varassa usein ja ensivaikutelma voi pettää. Yölentojen puolesta siis 🙂

   Tykkää

 6. valkkis

  Hienoja kuvia ja kivoja tarinoita niiden taustalla! Tuo Gibraltar on kyllä mun suosikki! Jaksaisikohan sitä vielä urheilla vastaavan koosteen itse?

  Tykkää

 7. VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa

  Tartuin itsekin haasteeseen tällä viikolla, tätä oli kiva tehdä ja vielä kivempi lukea muiden vuodesta. Ei voi muuta sanoa, kuin miten ihana tuo Airbnb-asunnon tapetti on! Mulla odottaa vaatehuoneessa tismalleen sama tapetti mutta tummempana versiona tapetoijaa – en malta odottaa että saan sen seinälle makkariin! ❤

  Tykkää

 8. rodriem

  Hauskoja muistoja ja tarinoita niiden takaa 🙂 kauniisti kerroit auringonnoususta ja kiva että joku sentään kerää koirankakkoja Espanjassa. xD ainakin itse olen nähnyt paljon kakkoja Espanjan kaduilla.
  Täytyy vielä itekin tehdä tämä!

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s