LOMA KESKELLÄ EI MITÄÄN

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jo keväällä päätimme, että olisi perheloman paikka. Vaatimuksena oli, että paikassa ei saisi olla wi-fiä ja sen pitäisi olla vuoristossa ja siellä pitäisi olla oma uima-allas. Ja sopiva talo löytyi varsin nopeasti Booking.comin kautta; viiden yön visiitti maksoi 600 euroa mikä oli ihan kohtuullinen hinta, ehkä himpun yläkanttiin kun ottaa huomioon talon huonot puolet – joita ei erityisemmin mainostettu palvelussa. Mutta se loma; oijoi se oli ihana. Ilman nettiä, ihan omalla porukalla, mitä nyt ystäväperhe ajoi vuorten läpi vajaan parin tunnin matkan päiväksi grillaamaan ja käymään kanssamme Cueva del Gato-lähteellä, jonne oli talolta vain muutaman kilometrin matka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tahdoimme syrjäisen talon, jossa olisimme täysin omassa rauhassa. Valitsemaamme taloa mainostettiinkin syrjäisenä… mikä ei ehkä ollut koko totuus: viiden metrin päässä kulki junarata (joskin paikallinen juna-asema, josta pääsi 20 minuutissa Rondaan, oli myös vain 50 metrin päässä!), ja talon omistajat asuivat yläkerrassamme. Naapurit eivätkä yölliset kummittelevat tavarajunatkaan varsinaisesti haitanneet, mutta naapuruston yli-innokkaat vahtikoirat (koska mitään vahdittavaa ei ollut…) ja tien toisella puolella alkanut klo 7.30 talonpurkutyöt pitivät huolta siitä, että univelkoja ei varsinaisesti saatu kuitattua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta se valituksesta: itse rakastuin tuohon vuoristoseutuun tulisesti. Benaojánin pikkukylä oli äärimmäisen sympaattinen: se oli jakautunut noin 300 metriä korkeammalla sijaitsevaan kylään jossa oli ravintoloita ja pieni ruokakauppa, ja me olimme alempana, jossa oli juna-aseman lisäksi muutama kahvila ja lihajalostamo, josta leijui possunlihan tuoksua joidenkin iloksi. Oli hiljaista, upea tähtitaivas, hämmästyttävän hieno luonto. Eikä yhtään turisteja! Talokin oli oikeasti juuri sopiva, erinomainen grilli pihalla, hyvä varustelu, kolme makuuhuonetta ja toisin kuin edellisellä vuokratalolla, niin ei mitään sääntöjä! Kävimme kahdesti lähteellä ja kerran junalla Rondassa poikien kanssa (Rondan reissuista enemmän esim. täällä ja täällä), ja muuten pyörimme omalla pihalla. Kävimme myös syöttämässä radan varrella asuneita kulkukoiria, jotka olisin halunnut tuoda mukanani La Líneaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ajomatka rannikolta Serranía de Rondan sydämeen oli huikaiseva, ja matkalle osui monta viehättävää valkoista kylää, luolaseikkailua ja patikointireittiä, jotka ansaitsisivat oman aikansa. Tuo vuoristoseutu on niin aliarvostettua, täynnä kaunista, autenttista ja rauhallista Andalusiaa. Tai hyvä meille, koska varmasti jatkossakin suuntaamme lomiamme juuri Benaojániin päin, sillä tuo paikan kauneus ja rauha lumosi. Suosittelen lämpimästi seikkailuja Aurinkorannikon takana, sillä sieltä löytyy runsaasti näitä helmiä, ja myös hyviä taloja joita vuokrata jollei rannan läheisyys ole ehdoton juttu – siis merenrannan, kylmiä järviä ja turkooseja lähteitä alueelta kyllä löytyy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

15 kommenttia artikkeliin ”LOMA KESKELLÄ EI MITÄÄN

 1. Kuulostaa todelliselta lomalta! Mulla oli vähän samantyyppinen kokemus juuri keskellä Kroatian maaseutua, kun paikallinen ystäväni oli tehnyt lomalle kaikki järjestelyt enkä edes tiennyt mihin ollaan menossa. Muutaman päivän tykkään, mutta itse alan kyllä pian jo sitten kaivata muutakin tekemistä.

  Tykkää

 2. Perhelomana tuo ”keskellä ei mitään” voikin olla hyvä idea pitää perhe kasassa.
  Itselleni tuosta ”keskellä ei mitään” tuli mieleen Marokon lomallamme käyttämämme (halpis)matkatoimiston tarjoama ”ilmaisviikko” kiertomatkaviikon jatkeeksi. Hotelli oli 15 km Marrakeshista ja vaikkakin siellä oli ravintola ja uima-allas, niin muuta siellä ei sitten ollutkaan. Muutimme aika pian sieltä omalla kustannuksella Marrakeshiin pääosaksi tuota viikkoa – pelkkä uima-allas ei meille olisi viihteeksi viikon verran riittänyt!

  Tykkää

  1. Mä en ehkä malttaisi missään paikassa, missä en ole käynyt ennen tai mihin en pääsisi uudestaan pian, olla tuollaisessa kohteessa. Mutta nyt tietenkin oltiin aika lähellä kotia, vähän kuin ois Suomessa mennyt mökille, ja siksi oli helpompi asettua. Joskin kyllä meitäkin alkoi loppua kohden vähän kyllästyttää, eli oltiin selvästi rentouduttu tarpeeksi!

   Tykkää

 3. ”Suosittelen lämpimästi seikkailuja Aurinkorannikon takana, sillä sieltä löytyy runsaasti näitä helmiä, ja myös hyviä taloja joita vuokrata jollei rannan läheisyys ole ehdoton juttu – siis merenrannan, kylmiä järviä ja turkooseja lähteitä alueelta kyllä löytyy.”

  Tästä olen niin samaa mieltä. Asun Málagassa ja yritän usein selittää tuttaville (ja blogissani), että Málaga tai Andalusia ovat paljon muutakin kuin rannikko. Vuoristokylät ja luonto ovat lumoavia. Itsekin olen kerran vuokrannut ystävien kanssa uima-altaallisen talon vuoren rinteeltä todella edullisesti. Mikä rauha!! Emme neljään päivään nähneet ristin sielua🙏

  Tykkää

  1. Jep, Málaga on kyllä myös tosi aliarvostettu! Toisaalta pitäisi olla kai iloinen kun isot massat viihtyvät ihan muualla ja saa itse nauttia rauhassa näistä hiljaisemmista paikoista – hiljaista tuolla kyllä oli (koiria ja remonttia lukuunottamatta 😀 ) .

   Tykkää

 4. sandranenonen

  Vaikuttaa aivan ihanalta lomalta! Viikko olisi varmaankin sopiva aika, mutta pakko myöntää, että itse en kestäisi pidempää some-lakkoa. Itsekin saattaisin rantojen sijasta suunnata tuolla vuoristoon rentoutumaan.

  Tykkää

  1. No siis vaikkei siellä wi-fiä ollut niin kyllä mä roamasin sen verran että laitoin kuvia Instagramiin ja aina välillä luin blogeja jos oli hiljaista 😀 Että ei mitään täysretriitti (vaikka se varmasti tekisi tosi hyvää).

   Tykkää

 5. Ihana loma ❤️ Lasten kanssa riittää kun voi uida ja olla vaan. Kaikki muu on ekstraa. Itsekin aion palata Andalucían vuoristoon, tänä kesänä olimme pari päivää Sierra Nevada La Tahassa (oih ❤️) ja sekin paikka oli lumoava ”herran kukkaro”, jossa saimme olla lähes omalla porukalla ihanasti lähellä luontoa.
  Nämä blogijutut on kyllä kivoja kun saa aina lisää vinkkejä.

  Tykkää

 6. Oi, tosi viehättäviä nämä tällaiset autenttiset pikku kylät siellä jossain huitsun nevadoissa. Mutta just nää kulkuyhteydet on kuitenkin hyvä olla olemassa 😛 Kivan näköistä seutua! Joku tämmönen vuoristotalo (ilman isäntäperhettä) ois mainio piilopirtiksi ja omassa rauhassa lillumiseen, ihan vaikka kuukausiksi, mutta joo netin kyl tarviin 😛

  Tykkää

 7. Viisi kertaa käynyt alle sadan kilometrin päässä Rondasta, mutta en ole vielä sitä nähnyt. Koska olen tehnyt aikoinani Andalucian reissut golfmailojen kanssa, niin seuraavan reissun teen kiertomatkana sinne pelkästään nähtävyyksiä katselen ja Ronda kuuluu ehdottomasti siihen!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s