MIJAS PUEBLO

mijas-vuoristo-costalla.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suomesta asti tulleiden vieraiden kanssa oli kiva leikkiä kunnon turistia ”kotikulmilla”, olkootkin että se skandinaavien suosima Costa del Sol on sen sata kilometriä meiltä. Pääsimme käymään pikaisella päiväretkellä Mijas Pueblossa, valkoisessa kylässä melkein puolen kilometrin korkeudella, vain vartin ajomatkan päässä Fuengirolasta. Meille Mijas Pueblo (ja hoen nyt tätä ”Mijas Puebloa”, kun on olemassa myös Mijas Costa moottoritien toisella puolella lähempänä rantaa) oli täysin uusi kohde ja erittäin iloinen yllätys. Turistinen, kyllä, mutta samalla jotenkin autenttisen espanjalainen ja tietenkin kaunis kohde. Täydellinen paikka pikavisiitille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Todettakoon, että me olimme liikkeellä jälleen kuuden lapsen kanssa, minkä vuoksi kierros oli aika nopea ja keskittyi härkätaisteluareenan vieressä sijaitsevaan leikkipuistoon, josta oli (kuten lähes joka puolelta kylää) upeat maisemat koko Aurinkorannikolle sekä keskustassa sijaitsevaan Mayan Monkey Mijas-jäätelöbaariin sekä paikalliseen pizzeriaan. Jos olisin ollut liikkeellä ilman lapsia, olisin varmasti kierrellyt kapeilla kujilla kuvaamassa ja shoppaillut; jos tykkää koruista, hippihenkisistä vaatteista, ”marokkolaisista” nahkatuotteista ja keramiikasta, etenkin maalatuista kaakelilaatoista saa varmasti ajan lisäksi Mijas Pueblossa kulumaan rahaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mijas Puebloon tulee toki busseja, mutta autoilijoiden kannalta iloinen asia on juuri ennen Plaza de la Constituciónia sijaitseva erittäin halpa parkkihalli, jossa parin tunnin paikoitus maksoi vain euron. Autolla ei kannata lähteä halkomaan turistintäyteisiä, kapeita katuja. Ja sitten ehkä se itselleni tärkein asia: En osaa kauheasti antaa vinkkejä siitä, mitä Mijas Pueblossa kannattaa tehdä (paitsi kierrellä ja ihailla) mutta älkää, älkää hyvät ihmiset ajako aaseilla. Menemättä nyt aiheeseen sen syvällisemmin niin näiden aasien olot ovat kamalat, ja ylipäänsä on kyseenalaista ajaa hevoskärryillä tukalan kuumissa olosuhteissa – tehkää palvelus ja boikotoikaa aaseja, jotta se bisnes saadaan joskus loppumaan. Jos ei jaksa kävellä, kylässä on sympaattisia tuktuk-takseja, joilla voi ajaa eettisesti. Kiitos.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Me söimme tosiaan ensin jäätelöt Mayan Monkey Mijas-kahvilassa söpön pikku aukion reunalla. Jäätelöt olivat ylihintaisia mutta myös itse tehtyjä ja niiden asettelussa nähtiin vaivaa. Jäätelöt valmistetaan samassa kylässä, ja tyypeillä on myös suklaatehdas. Hinnasta huolimatta suosittelen. Sitten söimme koko porukan voimin Pizzeria Oscarissa, joka suorastaan huusi kuvallisten menujen ja upeiden maisemiensa ansiosta ”TURISTIRAVINTOLA!”. Pizza oli kohtuullista, paella maistui seurueen paellan ystäville ja ennen kaikkea kuusilapsinen jengi otettiin vastaan. Vaikkei mitään ihmeellisiä makuelämyksiä saatu hintaan nähden niin tässä vaiheessa arvostaa paljon sitä, että palvelu on iloista ilman mitään silmienpyörittelyä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ehdottomasti siis oikein erinomainen päiväretkikohde mistä päin vaan etelärannikkoa. Pakko päästä itsekin uudestaan – ehkä ilmanlapsia, niin pääsee rauhassa myös shoppailemaan…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 kommenttia artikkeliin ”MIJAS PUEBLO

 1. Cilla Maria

  Hyvä että oli maininta myös noista aaseista. Menee kyllä samaan epäeettisyyden kategoriaan kuin Turkin kameliajelut keskellä kuumia kaupunkikatuja, uiskentelut meritähtien ja rauskujen seassa Karibialla (ja noiden eläinten kanssa poseeraaminen vedenpinnan yläpuolella), kaverikuvien ottamien huumattujen tiikereiden ja norsujen kanssa Aasiassa sekä Australian koaloille tarkoitetut ”hoitokodit”.
  Mutta joo, muuten Mijas Pueblo on kyllä vierailun arvoinen kylä 🙂

  Tykkää

  1. Joo, omakin tietämys näissä kaikissa eläinjutuissa on kasvanut vuosien varrella (vuonna 2007 olen vielä itse käynyt uimassa – meressä sentään – vangittujen delfiinien kanssa). Nykyään en vie lapsia edes Korkeasaareen, ja saarnaan niille kaikesta mahdollisesta, raukat.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s