VIIKON PARAS PÄIVÄ

IMG_3821

En nyt ole aivan varma, mikä se oma suosikkipäivä oli Suomessa, saattoi nimittäin olla silloinkin perjantai. Mutta Espanjassa, Espanjassa se on satavarmasti perjantai. Perjantaissa on suuren urheilujuhlan tuntua, kun Käytännön Miehen paikoittain varsin pitkältä tuntuva työviikko tulee maaliin, edessä on kaikkea kivaa ja lapsetkin ovat ehtineet neljässä päivässä asettua arkirytmiin, joka totta kai laitetaan viimeistään perjantai-iltana ihan läskiksi.

Vaikka makeaa syödään täällä joka päivä, aamupalachurroina, välipalajäätelönä tai ihan muuten vaan, niin perjantai on virallinen karkkipäivä jolloin paikallisessa karkkikaupassa Don Caramelossa on kolme hyvin harrasta pikkupoikaa valitsemassa pusseihinsa täsmälleen saman verran irtokarkkeja – viisi senttiä kappale. Limaksi sulavat namit, ravintoarvoiltaan nollaa lähentelevät maissisipsit ja vesipullot kassissa mennään rannalle, jossa hiekkaleikkejä enemmän kiinnostaa vertailla karkkipussien sisältöä ja vaihdella näitä vähän ällön hiekkasia herkkuja.

Perjantain perinteisiin on vakiintunut myös päivällinen paikallisessa pihviravintolassa. Kasvissyöjälle ainoa vaihtoehto on provoleta-juusto, uunissa sulatettu noin 3000 kalorin annos yrteillä ja öljyllä maustettua mömmöä johon dipata leipä. Lapset rakastavat pihvejä, enkä niiltä henno kieltää, vähän aneemisia kun ovat, raukat. Ja aina kun istumme aukion laidalla siinä kantapaikassa, tapahtuu se, mitä aina ajattelin elämän olevan kun asumme Espanjassa: Aikuiset juovat lasin viiniä ja napsivat tapaksia kaikessa rauhassa kun lapset juoksevat pitkin aukiota muiden läheisessä ravintoloissa ruokailevien perheiden lasten kanssa. Ah, perjantai – onneksi jo huomenna!

IMG_3832IMG_3846IMG_3829

4 kommenttia artikkeliin ”VIIKON PARAS PÄIVÄ

 1. murphy

  Perjantai! Aina ollu mun suosikkipäivä, no matter what. Ja just tuo mistä kirjoitat, lapset juoksentelevat aukiolla, aikuiset istuvat pöydässä rentoutuneina ja hartiat alkavat laskeutua viikon jäljiltä. Ollapa etelässä. Koska minunkaan mielessäni tämä ei voi tapahtua kuin lämpimässä ilmanalassa, missä palmut kasvavat ja juodaan sangriaa..

  Tykkää

  1. No kyllä! Ja meillä oli taas sellainen perjantai (siihen kyllä sit sisältyi yksi rauhallisen ruokailun keskeyttänyt äksidentti, mutta hetken aikaa oli just niin idyllistä kuin olin kirjoittanutkin!). Ja kyllä ne palmut ja sangriat kuuluvat siihen varsin oleellisesti 😀 . Ei tätä oikein osaa kuvitella mihinkään Rossoon sydäntalvella.

   Tykkää

 2. Päivitysilmoitus: GRACIASTA VAAN KAIKKIALLE – Periaatteen Nainen

 3. Päivitysilmoitus: IHAN TAVALLINEN VIIKONLOPPU TÄÄLLÄ – Periaatteen Nainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s