JUHANNUS KELTAISESSA TALOSSA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

P6233538.jpgOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koska koti – siis se vanha, jota pitäisi nyt opetella olemaan kutsumatta kodiksi – tyhjennettiin viimeisistäkin tavaroista torstaina, me siirryttiin kahdeksi yöksi evakkoon ystäville. Siihen ihanaan omakotitaloon, joka on paikka jossa voi alkaa itkeä heti kun pääsee kynnyksen yli, käteen isketään lasi viiniä ja sitten kuunnellaan. Kaikin puolin kiva paikka, juuri sopiva välietappi kahden erilaisen elämän välissä, vaikka tietenkin tännekin tulee nyt kahta kauheampi ikävä kun ollaan saatu nukkua poikien kanssa siskonpedissä kellarissa ja istua yötöntä yötä pihalla omenapuiden katveessa.

Viiden lapsen ja neljän aikuisen juhannus on ollut äänekäs mutta ihana. Pääsin leikkaamaan nurmikkoa (lempipuuhaani, ei mitään sarkasmia siis ”pääsemisessä”) ja sain haistella lempituoksujani, lämpiävää puusaunaa ja vastaleikattua ruohoa. Sain juhannussaunoa rauhassa, herkutella pavlovalla, valokuvata juhannusruusuja kuten kunnon bloggaajan kuuluukin, keinua ystävän kanssa riippukeinussa ja yöllä, kun kaikki viisi lasta olivat nukkumassa, pidettiin pihalla vielä keskiyön piknik; saaristolaisleipää ja paistettuja ahvenfileitä. Loistava viimeinen illallinen Suomessa vähään aikaan.

Jos jotain tämä kuukauden, kahden, muuttopuristus on opettanut niin sen, että tavarasta on helppo luopua, ystävistä ei, ja että mulla on aivan mahtavia ihmisiä elämässäni. Sellaisia, joista pitäisin suuresti muutenkin, mutta joiden tarjoama apu ja tuki on ollut suorastaan korvaamatonta. Olen kuluttanut puhki kiitokseni kun olen ollut vain niin sanaton sen edessä, miten paljon meitä on autettu. Ja toivon, että nämä kaikki pysyvät elämässä vaikka etäisyys kasvaa. Mutta nyt, nyt hyvästellään Suomi, keltainen talo, hypätään lentokoneeseen ja odotetaan sitä kostean lämmintä ilmamassaa, joka illalla toivottaa meidät tervetulleeksi Espanjaan.

5 kommenttia artikkeliin ”JUHANNUS KELTAISESSA TALOSSA

  1. Päivitysilmoitus: VUOSIKATSAUS – Periaatteen Nainen

  2. Päivitysilmoitus: IHMISTEN HYVYYDESTÄ – Periaatteen Nainen

  3. Päivitysilmoitus: KUVAHAASTE: VUOSI 2018 KUVINA – Periaatteen Nainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s