JO RIITTI, LARYNGIITTI

Huh huh.

Hiihtolomaviikosta oli loma aika kaukana. Viikko sitten alkoi kuopus yskiä öisin, mutta en tunnistanut sitä kurkunpäätulehdukseksi. En edes 25 laryngiitin kokemuksella. Kävimme ensimmäisen kerran Lastenklinikan päivystyksessä sunnuntaina, jolloin vastassa oli tosiaan sellainen lääkäri, joka ei varsinaisesti puhkunut ammattiylpeyttä ja empatiaa. Maanantaina olin itse hammasleikkauksessa ja seuraavana yönä taas päivystyksessä kuopuksen kanssa. 2,5-vuotias oli kiitettävän reipas, kesti lääkitykset ja tutkimukset ja oli lähinnä innoissaan siitä, että pääsi ajelemaan taksilla keskellä yötä. Autohullu autottoman perheen lapsiraukka.

Tiistaina vietin koko päivän Jyväskylässä (ja se surullisenkuuluisa kandi meni läpi, mitä nyt vaatii vielä muutaman hienosäädön) ja keskiviikkona kuopus oli taas niin tuskainen kuumeen ja heikon hengityksen kanssa, että suuntasimme kolmannen kerran Lastenklinikalle. Sieltä kotiuduimme yöksi, ja eilen sitten aika huonokuntoisen päivän päätteeksi lapsi sai yskimisen seurauksena kaksi massiivista nenäverenvuotoa, ja kyydin ambulanssilla Lastenklinikalle. Pääsimme tänään kotiin iltapäivällä.

Näitä tauteja tietää odottaa aina, kun kalenteri on täynnä kaikkea. Lapsille sovittuja yökyläilyjä, opiskelukavereiden kanssa ryyppäämistä, brunssia ja esikoisen astmatutkimuksia. Ja tilastomatematiikan tentti, mutta sen yliviivaaminen ei harmittanut niin paljon kuin kaikkien muiden menojen peruminen. Ja tietenkin, eniten harmitti väsynyt, uupunut ja kiukkuinen taapero, joka ei viikon kestäneen reippauden jälkeen enää jaksanut tsempata edes kuumetta mitattaessa. Nyt hän tuhisee vieressä lupaavasti: ehkä vihdoinkin voidaan alkaa maksaa pois niitä viikon olemattomien yöunien seurauksena syntyneitä univelkoja. Paitsi, totta kai, keskimmäisellä taitaa olla sama tauti…

9 kommenttia artikkeliin ”JO RIITTI, LARYNGIITTI

 1. Lydas

  A-pu-a!!!

  Miten sä olet itse enää missään tolkuissa?? Toivottavasti saat isovanhemmilta apua noissa tilanteissa kun on kiireellä lähdettävä klinikalle .. ja hei valaise tyhmää, miten pieni lapsi matkustaa turvallisesti taksissa? Raahaatko turvaistuinta mukana? Saako taksilta turvaistuimen? Miten saat jonkun sinne teille keskellä yötä olemaan muiden lasten kaa?

  Huh sä olet kyllä mieletön sankari, en olisi enää ite mitenkään järjissäni ton kaiken kanssa. En mitenkään.

  Paljon paljon tsemppiä ja paranemisia. THIS TOO SHALL PASS!

  Tykkää

  1. No tolkuista en tiedä! Tänään kyllä kolmen tunnin päiväunet auttoivat kokoamaan itseäni…

   Mitä tulee turvalliseen matkustamiseen niin oh well, ei siinä ole kai muuta ratkaisua kuin istuin. Mitä meillä ei ollut. Sekä taksissa että ambulanssissa – joissa molemmissa lain mukaan tämä on OK, koska kyse on tilapäisestä kuljetuksesta – lapsi saa istua vöissä olevan aikuisen sylissä ja näin meillä toimittiin. Vaikka toki riskit on aina olemassa, niin noissa tilanteissa meillä on ollut tärkeämpi päästä nopeasti hoitoon kuin esim. odottaa sopivalla istuimella varustettua taksia.

   Ja isovanhemmat, erityisesti mun äiti, on pitäneet sitten muuta kotia pystyssä. Onneksi tähän oltiin jo vähän varauduttu, eli sinällään kaikki on sujunut käytännössä ihan hyvin :D. Tietty nyt ei kauheasti naurata kun toi keskimmäinen köhii ja kuumeilee… 😀

   Ja kiitos tsempeistä 🙂

   Tykkää

   1. Lydas

    Ainiin, tilapäinen kuljetus! Ja tottakai kun hoitoon on päästävä, hoitoon mennään. Itse oon sina mielessäni vaan tuskaillu että entä jos pitäis mennä taksilla niin miten kuljetan lapset. Mutta sylissä siis. Hätä keinot keksii 🙂

    Liked by 1 henkilö

 2. Piia

  Meillä samanikäinen poika sairastanut kans laryngiittia aina flunssan yhteydessä, myös tällä viikolla. Siskolla 9kk vaikuttais tulevan myös. Rasittavaa.

  Tykkää

 3. Päivitysilmoitus: NÄIN KULUTAN AIKAA – Periaatteen Nainen

 4. Päivitysilmoitus: KEVÄTKIMARA – Periaatteen Nainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s