KAIKKIEN AIKOJEN KIVOIN KUMMI

P1010492.jpg

Kaikilla kolmella lapsella on oikein kivat kummit, mutta kaikista onnekkain taisi olla vuonna 2012 syntynyt Pampula. Kas kun sinä vuonna sattui syntymään helsinkiläiseksi, pääsi heti vauvana Helsingin kaupunginorkesterin suojelukseen. Me olimme P:n kanssa ensimmäisessä tälle koko vuoden vauvat kattavalle kummilapsien joukolle suunnatussa konsertissa hänen ollessaan vain parin kuukauden ikäinen – hieman herkistynyt äiti vollotti kuin vauva kun HKO:n kummimuusikot soittivat kauniita säveliä ja aika vastikään maailmaan ilmestyneet pallopäät kuuntelivat hämmentyneitä sulosointuja. Nyyh! Ei ole ollut ainoa kummikonsertti, jossa olen nieleskellyt kyyneliä kun koko konsepti on jotenkin niin… ihana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kummikonsertteja on järjestetty kaksi kertaa vuodessa, ja eilen oli taas vuoro yhdelle esitykselle. Oma suosikkini on viime kevään hieman hienompi ja pidempi konsertti, joka oli Musiikkitalon Suuressa konserttisalissa. Vaikka juuri neljä vuotta täyttänyt Pampula pitikin lahjoa istumaan paikoillaan – yleensä kummikonserteissa lapset saavat leikkiä, tanssia ja soittaakin, nyt piti vain taputtaa – niin konserttia on muisteltu jälkikäteen monta kertaa. Erityisesti lapsen lumosi pienet balettitanssijat ja heidän esittämänsä Pingviinitanssi. Häähullulle mutsille taas Prinsessa Ruususen juhlamarssi tuo joka kerta palan kurkkuun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lapsille suunnattu kulttuuritarjonta on Helsingissä muutenkin omaa luokkaansa, ja nämä Satu Sopasen (ja Nalle Nappisilmän) johdolla vedetyt vajaan tunnin mittaiset konserttisessiot kruunaavat kaiken. Konsertit ovat kehittyneet samaa tahtia lasten kanssa, ja muutaman vuoden takainen hieman kaoottinen meininki muuttunut keskittyneiksi rytmileikiksi ja vakaviksi ilmeiksi, kun lasketaan tahtia ja tunnistetaan soittimia. Olen varma, että tämä jo lapsena alkanut siedätyshoito klassiselle musiikille ja konserttisaleille tuottaa jonain päivänä hedelmää muutenkin kuin mahtavien muistojen muodossa. Vuonna 2012 syntyneet ovat toinen ikäluokka, joka saa nauttia näin upeasta kummista ja luulen, että kun vuonna 2019 tulee hetki jolloin kummisuhde päättyy konserttiin, jossa kummilapset pääsevät lavalle kummiorkesterin kanssa niin, noh, ei taida paketti nessuja riittää tälle naiselle.

P1010507.jpg

 

6 kommenttia artikkeliin ”KAIKKIEN AIKOJEN KIVOIN KUMMI

 1. Multa muuten löytyy lapset, jotka ovat osuneet tuohon kumpaankin ikäluokkaan 🙂 Ekahan on sitä ensimmäistä satsia, vuonna 2000 syntyneet oli ne ihan ensimmäiset kummilapset. Ja Kolmas sitten tuota toista satsia. Ollaan kyllä kummankin lapsen kanssa käytetty ihan luokattoman huonosti tuota etuoikeutta…..

  Tykkää

 2. murphy

  Meidän kolmonen on kans tätä vuosikertaa. Muutaman kerran ollaan keikalla käyty, mutta ongelmaksi meinaa muodostua grande maestra Satu Sopanen. Siis mä en_vaan_pysty_kestämään_sitä. Se ylieläytyminen ja elehtiminen ja puhetapa ja kaikki siinä on vaan niin creepyä, et tuntuu kuin ois pahalla tripillä.. Et mua ei kyllä itketä siellä, muuta kun korkeintaan kauhusta.

  Tykkää

 3. Senni

  Tää on ainoa juttu mikä mua harmittaa siinä, ettei esikoisen raskaus edennyt viikolle 42! Silloin olis sekin päässyt tähän konserttijengiin. En kyllä tiedä olisko se tieto siinä vaiheessa raskautta lohduttanut, mutta silti :D.

  Tykkää

 4. Päivitysilmoitus: PARASTA LAPSILLE – Periaatteen Nainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s