FACEPALM-PÄIVÄ

Ei hitto. Tähän alkuun nyt se pakollinen disclaimer: Vaikka olenkin vihervassarisuvakki, niin en ole koskaan erityisesti noussut barrikadeille sukupuolten välisen, tai juuri minkään muunkaan, tasa-arvon puolesta. En tietenkään vastusta sitä, no daah, mutta se nyt ei ole vain ollut omalla asialistalla ykkösenä. Tiedättehän. Ilmastonmuutos, Espanjan koirat, delfiinit – olen valinnut epäkohtani. Olen tällainen tylsä cis-hetero nainen, ja lapsianikin kutsun monta kertaa päivässä niin livenä kuin blogissakin pojiksi. Säästän tällä paitsi aikaa ja ääntäni, on myös käytännöllistä kutsua heitä yhtenä ryhmänä koska usein unohdan jonkun nimen. Sitä sattuu, kun on tosi tosi väsynyt. Toisinaan kutsun heitä lapsiksi, apinoiksi, kiukkupyllyiksi, sekopäiksi tai mikä nyt tilanteeseen sattuu sopimaankin.

Tänään on kuitenkin ollut h u o n o uutispäivä.

Ensin kävi ilmi, että ButsiBum palaa telkkariin. Ilman Marcoa! Kelatkaa. Jos tästä olisi noussut kansanliike, olisin heti messissä. Ja sitten Hesari ohimennen, pikkasen riidanhakuisesti, otsikoi että Opettajien ei enää pitäisi puhua tytöistä ja pojista koulussa, pelkästään etunimillä (en nyt linkitä kun ei mulla taida olla enää edes lukuoikeuksia). Tästä ei tietenkään uutiset enää pahene. Lapsia kohdeltaisiin yksilöinä eikä melkoisiin stereotypioihin perustuvina laumoina. MIHIN MAAILMA ON OIKEIN MENOSSA!?!?

Ja sitten tietty kun on bussissa istuessa aikaa niin alat lukea niitä kommentteja. Mikään naamapalmu ei riitä, käteen tulee jännetupintulehdus ja otsaan mustelma kun tekee vaan mieli hakata itseään.

Miksi sukupuolia yritetään saada niin kovasti pois? Valtaosa ihmisistä kuitenkin omistaa sukupuolen ja haluaa olla omaa sukupuoltaan. En vaan pysty ymmärtämään.. Leikataankohan kohta kaikilta sukuelimetkin pois että ei voi tunnistaa kumpaa sukupuolta on. Ihan sairasta menoa..

Onpa jälleen kieroutunut näkemys tasa-arvosta. Sukupuolen huomiotta jättäminen ei paranna yhtään mitään. Ihmisten pitäisi antaa olla ihan rauhassa miehiä ja naisia, tyttöjä ja poikia.

Mitenkä kaupunkien uimahallit ja muut tilat, joissa on pukuhuoneita? Kauheaa lokerointia, jos joudutaan menemään ennalta määrättyihin tiloihin riisuutumaan ja pukeutumaan…

Tämän kylän homopoika vastasikin jo näihin klassikoihin, enkä itse ala vääntää mitään rautalankaa koska oletan, että tämän blogin kolmesta lukijasta kaikki tietävät suunnilleen perusasiat niin biologiasta, sosiologiasta tai sukupuolisensitiivisestä kasvatuksestakin. Toisin kuin nämä kommentoijat ja kaikki ne muut mielensäpahoittajat, jotka kutsuvat mielensäpahoittajiksi sitä ryhmää, joka yrittää kiinnittää huomiota esimerkiksi siihen että tutkitusti (huom! TUTKITUSTI!) päiväkodissa tyttöjä ohjataan siivoamaan useammin myös muiden leikkien jäljet ja äänekkäät pojat, noh, saavat äänensä kuuluviin paremmin kuin muut.

Minen vaan kestä. Kestän erilaiset (eli väärät, heh heh) mielipiteet mutta huonot perustelut. Ne vain sattuvat sieluun. Tällainen kollektiivinen tyhmyys, yksisilmäisyys ja ”omaan vahvan mielipiteen aiheeseen jota en oikeastaan ymmärrä”-tyyppinen virtuaalihuutaminen vaan saavat aikaan sen, että tekee mieli raapia koko naama irti. Nyt suljen internetin.

9 kommenttia artikkeliin ”FACEPALM-PÄIVÄ

 1. Anu - Hallittu hysteria

  Mulle tuli tämän päin jälkeen sellainen olo, että ilmeisesti medialla on käynnissä joku ihmiskoe siitä miten aivan järkevästä ja maltillisesta ohjeistuksesta saadaan revittyä sellaiset lööpit, että tämän jälkeen ei ole ihme että moni kokee, että feminismi on asia, joka vaatisi oman tautiluokituksen.

  Tykkää

  1. No erityisesti yksi sun käymä viestinvaihto meinasi tehdä mulle sen, mitä tuulivoimalat tekee lepakoille. ”Minä olen saanut olla räväkkä tyttö, tällainen on ihan turhaa”. Good for you. Se mitätöikin kaikkien muiden kokemukset.

   Tykkää

 2. Tämäpä olikin hauskaa luettavaa. Tai no, miten sen nyt ottaa.. Korjaan hiukan: osaat kirjoittaa hauskasti! Kiitos tästä. Olen kyllä samoilla linjoilla kanssasi tässä asiassa, miksi kaikesta pitää tehdä niin vaikeaa? Tai ainakin uutisoida se kuulostamaan vaikeammalta kuin ehkä on. Taidankin jatkaa uutisten välttelyä, jos sieltä kerran saa näin pahoja naamapalmuja ja itseaiheutettuja ruhjeita vastineeksi…

  Tykkää

  1. Kyllä tässä on lehdistö vielä suurempi syyllinen älämölöön kuin aika iso medialukutaidottomien joukko, jotka lähti siihen ”nyt tytöt ei saa pitää pitkää tukkaa”-hypeen. Jotenkin vaan hävetti se ihmisten yksioikoinen ajattelu ja se surullisenkuuluisa empatiakyvyttömyys ja kaikki ne miljoonat ”tämä on VÄÄRÄÄ tasa-arvoa” toteamukset. Huoh. Olihan siinä toki omat hauskatkin piirteensä :D.

   Tykkää

 3. Ihan selvä klikkiotsikko. Mä olen muutenkin kyllä vähän sitä mieltä, että kaikenlaisilla ohjeistuksilla, varsinkin jos tulevat jostain ylempää, saavutetaan ensi alkuun aika erilaisia asioita kuin alunperin haluttiin. Asennekasvatukseen tarvitaan pari sukupolvea, jos se nyt on edes mahdollista, joten annetaan älyvapaiden kommentoida. Ne on jossain siellä gaussin toisella laidalla, ja onneksi ovat. Ei tarvi kohdata niin kovin usein. Jos asennekasvatus taasen toimii, on hyvä aloittaa se päiväkodista, koska niiden suhteen ei olla sitten vielä menetetty toivoa ihan kokonaan. Mitä maailman sukupuolittumiseen tulee, en jaksa edes aloittaa.

  Tykkää

  1. Jep. Sen mitä olen tuttujen opettajien kanssa keskustellut, niin yleinen konsensus on ollut että siellä on ollut tämä sukupuolijaosta vapaa suhtautuminen jo kauan, eikä vähiten siksi että ne vanhat stereotypiat matemaattisesti lahjakkaista pojista ja kympin tytöistä on todettu auttamattoman antiikkisiksi. Sen sijaan huomaan, että lasten eskarissakin lapsia ohjataan vahvasti vielä leikkimään oman sukupuolensa kanssa, että…
   Mutta ehkä tämä sitten omien lasten sukupolvelle on jo niin itsestäänselvä juttu, ettei tarvitse kenenkään menettää yöuniaan yhden ohjeistuksen takia :D.

   Tykkää

 4. 😀
  siteerasin sitä laatulehti iltaminkälie otsikkoa aiheesta eilen kesken keskenkasvuisten ruokinnan ja istahdin katsomaan dominopalikkaefektiä.
  Kyllä kuulkaa tuollainen teini-ikäinen kehittää hyvät kierrokset nopeasti ja tehokkaasti, mutta täysin odotusten vastaisesti ikään kuin ”väärälle puolelle”. (se nimenomaan kannattaa sukupuoleen sidottua jakolinjaa)
  Vallankumous syö omat lapsensa – niin se on: siinä vaiheessa kun oma lapsukainen toteaa että naisen paikka on hellan vieressä, sortuu viimeinenkin illuusio ihmisen päässä 😀

  (ehkä niistä joskus kasvaa vielä ihan fiksuja. toivottavasti)

  Tykkää

  1. Teinien kuuluukin vastustaa kaikkea virallista hömpötystä! 😀 Hauskaahan toi on, ja varmasti siis juuri murrosiässä se sukupuolikysymys on vahvana (ja silloin voi vain toivoa, että lapsella on identiteetti siinä tilassa, ettei tartte ahdistua jakolinjoista tai muustakaan).
   Vallankumous syö omat lapsensa 😀 Tämä kyllä nauratti tämän muuten aika masentavan keskustelun keskellä.

   Tykkää

 5. Elina

  Mulle jäi tästä keissistä päällimmäisenä mieleen ystäväni Timo, joka vastasi Mika Niikon kauhisteluun ”kamalaa että kohta Suomessakin mennään kohti Ruotsin mallia ja hen-pronominia” kommentilla ”Olisihan se hirvittävää jos Suomessakin olisi sukupuoleton pronomini kuvaamassa kolmatta persoonaa. Sanoi hän.” ja oli hetken aikaa twitterin suosituimpia miehiä. Sille sitten kilisteltiin etänä ja naureskeltiin fb-chatissa.

  Mutta joo.
  Onhan se aikamoinen opus, ja sisältää paljon myös arjessa turhaa, mutta openäkökulmasta myös oikeasti ihan hyviä vinkkejä tilanteisiin, joissa ei oo osannut reagoida ihan oikein ja joita tulee sitten päässään pyöriteltyä. Yleisesti ottaen luottaisin siihen, että niin kauan kuin koulussa kyseenalaistetaan aika ajoin oma toiminta, ollaan ihan hyvällä mallilla.

  Sitten kun tämä sama kyseenalaistaminen ulottuisi vielä suomalaisiin ”laatu”lehtiin ja koulunsa jo käyneisiin, oltaisiin vielä paremmalla mallilla.
  Vaikka olihan osa kommenteissa surullisuudessaan ihan hauskoja. Ainakin jos osasi sulkea silmänsä siltä, että joku ajattelee niin ihan oikeasti.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s