31

Täytin tänään 31. En osaa sanoa kuuluiko juhlapäivään jotain ilotulitusta, limusiinikyytejä ja kukkalähetyksiä Espanjasta, koska kirjoitan tämän postauksen etukäteen – oikeasti olen juuri nyt teatterissa. Vähän harmittaa, että olen niin laiska juhlienjärjestäjä enkä muutenkaan kummoinen emäntä: Ihailen ihmisiä, jotka jaksavat järjestää juhlia ja erityisesti juhlia itseään. Koska viimeiset viisi vuotta synttärit ovat menneet vähän siinä sivussa, otan sitten kaiken takaisin kun täytän taas parin vuoden päästä uudestaan 25. Mutta juhlan kunniaksi: 31 asiaa. Saattavat liittyä minuun,  tai saattavat olla liittymättä.

1. Olen legendaarisen surkea käsityöihminen. Klikkailen kyllä Pinterestissä intohimoisesti kaikkia DIY-kuvia, omistan virkkauskirjan ja kaikenlaista askartelumateriaalia sekä arvostan muutenkin kaikkea kaunista ja itse tehtyä. Mulla vaan on jokin kehitysvaihe jäänyt väliin käden ja silmän koordinaation kohdalla, ja lopputulosta saadaan ihailla esimerkiksi joka joulu, kun mun tekemät lahjapaketit näyttävät siltä kuin yksikätinen parkinsonpotilas olisi ne käärinyt. Mut hei ajatus on tärkein!

na%cc%88ytto%cc%88kuva-2016-09-26-kello-19-56-29

2. Jos saisin suositella jotain paikkaa rentoutumiseen, niin 10 vuoden takaisella kokemuksella ehdottaisin ehdottomasti The Earth Lodgea Guatemalan vuoristossa, ihan Antiguan vieressä. Tulivuorien ympäröimänä, puumajoissa, herkullista kasvisruokaa syöden ja hobittimaisessa kivisaunassa saunoen maailma asettuu mukavasti mittasuhteisiinsa.

na%cc%88ytto%cc%88kuva-2016-09-26-kello-20-17-35
Kuva Earth Lodgen Facebook-sivuilta. Tältä siellä näytti myös vuonna 2005. 

3. Voitan helposti en ole koskaan-pelin pelkillä ruoka-aiheisilla vastauksilla. En ole koskaan syönyt (en edes maistanut) mämmiä, Big Maccia, simaa enkä hirvenlihaa.

4. Piereskeleminen laskee verenpainetta.

5. Ollakseni ihan todella höveli törsääjä mitä tulee vaatteisiin, olen ihan armottoman pihi. Ennen lapsia valitsin matkoilla aina yöbussin ja -junan sen sijaan, että olisin matkustanut päiväsaikaan ja maksanut hotellista, samoin pidin lentokentillä tai bussiasemilla nukkumista ihan varteenotettavana vaihtoehtona yöpymisille. Heti kun lapset vähän kasvavat ja karaistuvat niin suorat lennot vaihdetaan johonkin yhdeksän vaihtoa + yöpyminen Atatürkilla-seikkailuihin!

na%cc%88ytto%cc%88kuva-2016-09-26-kello-19-56-01
Reipas 17-vuotias reilaaja, majoitus joku juna-aseman koppi Zürichissa

5. Mulla ei ole lempiväriä. Vaatekaapin perusteella se on vaaleanharmaa, mutta fiilistelen kyllä monia muitakin värejä. Paitsi ruskeaa.

6. Strutsin silmä on isompi kuin sen aivot. Tunnen tällaisia ihmisiäkin.

7. Olen aina ollut kauhea namedroppailija, ja aina kun tulee tilaisuus kerron siitä kuinka tapasin Bonon. Katsokaa vaikka!

na%cc%88ytto%cc%88kuva-2016-09-26-kello-19-53-46

8. Pelkään hulluna perhosia, koita ja sudenkorentoja.

9. Jos pojat olisivat olleet tyttöjä, olisin saanut valita heidän nimensä ja silloin meillä asuisi Alma, Frida ja Meeri.

10. Olen laihduttanut elämäni aikana yhteensä sata kiloa, ja tässä ei ole mukana raskauskilot.

11. Jokaista ihmistä vastaan maailmassa on 1,6 miljoonaa muurahaista.

12. Itken usein tv-ohjelmien synnytyksissä, mutta omat synnytykset eivät ole itkettäneet. Ainakaan liikutuksesta.

13. En muista mitään isompien poikien vauva-ajasta. En meinaa muistaa mitään kuopuksenkaan vauva-ajasta, mutta ilman noin 12 500 valokuvaa kuluneelta kuudelta vuodelta olisi poikien varhaislapsuus pelkkä musta aukko. Kun niillä joskus on seurustelukumppaneita, joudun varmaan keksimään kaikki nolot lapsuusjutut heistä.

Näyttökuva 2016-09-26 kello 20.44.09.png

14. Ylitin juuri numerossa 13 blogikirjoituksien optimoidun 400 sanan mitan. Sori. Tästä eteen päin kaikki on vain kapinaa hakukoneita kohtaan.

15. Olen ollut Applen käyttäjä vuodesta 1989, mutta yritin viime vuonna vaihtaa Windowsiin. Ei onnistunut.

16. Kolme fiktiivistä hahmoa, jotka kuvaavat minua? Lisa Simpson, April Ludgate (Parks & Recreations) ja Phil Connors (Bill Murrayn hahmo Groundhog Dayssa).

hahmot

17. Päiväni Murmelina-elokuvan kuvauksissa murmeli puri Bill Murrayta kahdesti. Murray joutui uusimaan rabies-rokotteensa.

18. En oikein vieläkään tiedä mikä haluaisin olla isona. Olen miettinyt hierojaksi kouluttautumista. Lähipiirissäni ääripäiden välillä vaiheilu aiheuttaa hampaiden kiristelyä. Ideoita otetaan vastaan.

19. Naiset räpyttelevät kaksi kertaa enemmän kuin miehet.

20. Lapsena mulla oli poskessa hemangiooma (ei muuta kuin googlaamaan) jonka takia näytän kaikissa lapsuuskuvissa paitsi tietenkin tosi söpöltä, myös sikotautiselta. Hemangiooma katosi itsestään kun olin 6-vuotias, ja muistoksi jäi ihan järjettömän suureksi venyvä korvanlehti.

poski

 

21. Nopeiten kasvaa keskisormen kynsi. Ja oikeakätisillä juuri oikean käden keskisormen, vasenkätisillä vasemman.

22. Yksi lempielokuviani on Miss Kovis (Miss Congeniality), jonka vuorosanat osaan suunnilleen ulkoa.

23. Osaan pelata vain kahta korttipeliä: Ristiseiskaa ja China Handia.

na%cc%88ytto%cc%88kuva-2016-09-27-kello-7-35-49

24. Mun ensimmäinen lemmikkini oli musta hiiri nimeltään Viki Vilpertti Viidestoista Kuninkaallista Sukua Sadan Pennun Pesueesta. Hiiren nimi oli pidempi kuin sen elämä.

25. Yksi päivä Merkuriuksessa vastaa 59 päivää maan päällä.

26. Mulla ei ole ajokorttia, vaikka sen hankkiminen olisi jo melkein pakollista muuttoa ajatellen. Pelkään hysteerisesti liikennettä, esimerkiksi 100km/h-nopeus on mun mielestä jo ihan todella kamala. Olen siis tosi hyvää matkaseuraa moottoritiellä.

27. Jos nyt saisin valita missä asuisin, haluaisin elää Espanjassa vuorilla, kuitenkin lähellä rannikkoa, ja meillä olisi oma piha, uima-allas ja se aasi. Ja tietty sitä ajokorttia tarvittaisiin juuri tällaisten unelmien toteuttamiseen.

Näyttökuva 2016-09-27 kello 7.34.07.png

28. Jos pitäisi olla joku Ryhmä Haun hahmo, olisin Toma. Tai Rolle.

29. Parasta mitä mulle on ikinä tapahtunut? Kauhean kornia ja kliseistä, mutta kyllä se on ollut äidiksi tulo. Hands down.

Näyttökuva 2016-09-27 kello 8.12.42.png

30. Aivoista 60 prosenttia on rasvaa.

31. Jos saan elää vielä 31 yhtä hyvää vuotta kuin nämä kuluneet, niin lucky me.

na%cc%88ytto%cc%88kuva-2016-09-27-kello-13-34-25

5 kommenttia artikkeliin ”31

  1. Sä oot tavannut Bonon! Ja sulla on ollut pokkaa pyytää sitä samaan kuvaam sun kanssa! Tollai rennosti käsi harteilla!

    Itsehän olen sellainen nössö, etten vastaavan sattuessa uskaltaisi kohti katsoa, sehän saattaisi vaikka huomata että tunnistin.

    Niin ja hyvää syntymäpäivää! Mä jatkan nyt lukemista siitä mihin jäin 🙂

    Tykkää

    1. Me oltiin siis Nizzan lähellä Cap d’Ailin pikkurannalla hostellilla tavatun remujengin kanssa – U2 oli siellä äänittämässä, The Edge on ottanut ton kuvan. Yhdet meidän seurueen coolit ja vähän kypsemmät naisihmiset olivat päätyneet juomaan skumppaa Bonon ja muiden kanssa rannalla, eivätkä olleet kauhean mielissään kun minä ja muut alaikäiset (joista osa irlantilaisia, ja sekosivat vielä pahemmin) bongattiin ne ja pilattiin niiden päiväskumpat.

      Kiitos. 🙂

      Tykkää

  2. Päivitysilmoitus: EI MUISTELLA PAHALLA – Periaatteen Nainen

Jätä kommentti