LASTEN LIIKENNEKAUPUNKI

Ollaan ajettu bussilla Lasten Liikennekaupungin ohi varmasti kolmesataa kertaa, ja joka kerta Omppu on kysynyt, koska!? Ja eilen vuosien odotus palkittiin, ja 6-vuotias pääsi leikkimään liikennettä. Lasten Liikennekaupungissa on perhepäivä vielä tänään ja huomenna ja se tarkoittaa sitä, että jälkikasvu saa harjoitella liikennekulttuuria vanhempiensa opastuksella. Tarjolla on niin polkuautoja kuin mahdollisuus ajella omalla pyörällä – pyörätiellä, tietenkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lasten Liikennekaupunkiin kannattaa mennä pelkästään jo ihanan henkilökunnan takia. Vastaanotto sai tuntemaan todella tervetulleeksi ja ei voi kuin ihailla työntekijöiden kärsivällisyyttä. Silloinkin, kun yksi kädet täynnä säätävä mutsi pudottaa metallisen polkuauton varpaille…

13978020_10154406028042498_976119504_o

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
He odottavat oikeaoppisesti vihreää valoa. Turvaväli ja kaikki.

Pojat saivat omat polkuautonsa kun oltiin ensin käytä läpi liikennesääntöjä. Kuopukselle oli työnnettävä versio, joka kävi koko viikon käsitreenistä. 2-vuotias ei nimittäin ihan hallinnut ohjausta ja työntäminen oli hieman raskasta. Onneksi Liikennekaupungin keskellä on myös pieni, aidattu leikkipaikka, jonne heittää punaisia päin juokseva taapero. Liikennekaupungin sisätiloista löytyy opetustila ja vessat, joten ei tarvitse käydä puskapissalla kaahailun lomassa. Kesäkaudella työntekijät pyörittävät myös pientä kahvilaa, muulloin mukaan voi ottaa omat eväät. Ja hintaa tälle hupailulle? Ei mitään, ihan ilmaiseksi pääsee kolaroimaan!

Pojat saivat leimat oikeisiin käsiin pysyäkseen oikealla kaistalla, mutta melkoinen liikennekaaos tiellä syntyi silti. 6-vuotias lähinnä innostui polkemaan ylinopeutta, mutta vilkas 4-vuotias tarvitsisi kyllä aikuisen ohjausta koko ajan. Pampula tukki risteykset ja unohti stop-merkit surutta, onneksi säästyttiin henkilövahingoilta. Kaikille muille kävijöille kyllä tuli selväksi, mikä keskimmäisen nimi on ja mitä mieltä äiti oli siitä, että tyyppi käytti uusia kenkiä jarruinaan… Ajeluaika on 15 tai 30 minuuttia, ruuhkasta riippuen, mutta koska me osuttiin paikalle hiljaisena sadepäivänä riitti polkuautoja pidemmäksikin aikaa. Ja yhtään pidempään ajoaikaa eivät olisi äitien äänihuulet tai hermot kestäneet. Aina välillä seurueen lapset heittäytyivät hulluiksi jalankulkijoiksi ja sitten vaihtoivat taas  villeiksi kuskeiksi.

Liikennekaupungin avoin kesäohjelma päättyy huomisen keskiviikon perhepäivään ja sen jälkeen paikka jää auki vain koululaisten ja eskareiden iloksi. Jos ette kuitenkaan vielä ole ehtineet tähän varsin kätevien kulkuyhteyksien päässä Taka-Töölössä sijaitsevaan retkikohteeseen niin lisätkää ensi kesän to do-listalle.

13978393_10154406028012498_492032807_o

4 kommenttia artikkeliin ”LASTEN LIIKENNEKAUPUNKI

  1. Tuolla emme ole käyneet, mutta kesälomallamme piipahdimme Vääksyssä, jossa on samantapainen – joskin pienimuotoisempi – liikennepuisto. Meidän lapsemme (2v. ja 4v.) ihastuivat puistoon ikihyväksi. Siellä piti käydä loman jokaisena päivänä, yhtenä jopa kaksi kertaa. Puistossa aika hurahti kuin huomaamatta! Tuolla Helsingin vastaavassa pitää ehdottomasti käydä ensi kesänä. Luulin, että sinne on aina alaikäraja 6v. :O

    Tykkää

    1. Joo, kyllä kannattaa piipahtaa. Mulla on omasta lapsuudesta rakkaat muistot Tampereen lasten liikennepuistosta, aika edesvastuuttomasti taisin ajella mutta kyllä toi oli lapselle kova juttu. Toimi meidän pojille hyvin, äitinsä oli vähän pinna kireällä – kuusi olisi just sopiva ikäraja! Mutta perhepäivinä saa ajella pienemmätkin, koska ovat sekoilevan äidin vastuulla.

      Tykkää

  2. Päivitysilmoitus: PARASTA LAPSILLE – Periaatteen Nainen

  3. Päivitysilmoitus: PANIIKKINAPPULA – Periaatteen Nainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s