ONNEA 2-VUOTIAAN ÄIDILLE!

Meillä ei enää asu yhtään alle 2-vuotiasta. Vau.

Se ei tietenkään ole korkean elintason Suomessa 2010-luvulla suurikaan saavutus, että saa jälkeläisensä pidettyä hengissä kaikista itsetuhoisimman taaperovaiheen yli. Haluaisin kuitenkin nostaa itselleni maljan.

Olen ollut alle 2-vuotiaan äiti yhteensä 2192 päivää. Teknisesti ottaen luku ei pidä ihan paikkansa, sillä vuonna 2012 meillä oli noin 2,5 kuukauden ajan kaksi alle 2-vuotiasta, mutta koska yksikin päivä kahden alle 2-vuotiaan kanssa vastaa noin kolmea viikkoa ilman alle 2-vuotiaita joten en nyt lähde muuttamaan numeroita. Mukaan on huomioitu kaksi karkauspäivää alle 2-vuotiaiden kanssa.

Olen vaihtanut vaippoja niin paljon, että Libero-kerho on sulkenut kerran tilini epäiltyään bonusten väärinkäyttöä. Olen oppinut, että ei muuten kannata väsyneenä pestä kertakäyttövaippaa pesukoneessa. Vielä taloutemme ei ole täysin vaipaton, mutta näen jo valoa Libero-tunnelin päässä.

Olen nukkunut hyvin vähän. Täydet, katkeamattomat, yhtäjaksoiset kahdeksan tunnin yöunet viimeisen kuuden vuoden ajalta ovat liioittelematta laskettavissa yhden käden sormilla. Viimeiset kaksi viikkoa myös kuopus on osoittanut lupaavaa kehitystä mitä tulee öihin ilman herätyksiä, mutta sen enempää en uskalla ääneen puhua tästä edistyksestä etten vain jinxaa sitä.

Olen lentänyt 14 kertaa alle 2-vuotiaan kanssa. Tuntuu varsin vapauttavalta, että seuraavan kerran lentokoneessa kenenkään lipussa paikaksi ei ole merkitty minun syliäni.

Olen imettänyt yhteensä 1166 päivää. Se tarkoittaa yhteensä noin 15 kiloksi pikkupoikaa muuttunutta määrää maitoa, kahta kautta OITNB:ia Netflixistä, 72 litraa jääteetä ja sellaista määrää suklaata, jolle ei ole inhimillisiä määreitä.

Olen itkenyt noin kahdeksan litraa keskisuolaisia kyyneleitä. Milloin mistäkin syystä: Hormoneista, riittämättömyyden tunteesta, kiukusta, huolesta, niin suuresta rakkaudentunteesta etten osaa sitä oikein itsekään käsitellä, ilosta ja joskus kivustakin, kun alle 2-vuotias on purrut rinnasta, hypännyt suoraan vatsan päälle tai heittänyt jollain huonekalulla päähän.

Olen työntänyt rattaita noin 7000 kilometriä alle 2-vuotias kyydissä. Vieläkin pidempi matka on matkustettu bussilla ja metrolla. Tämä on vaatinut kahdet ja puolet rattaat ja ainakin kuusi renkaidenvaihtoa. Sekä tosi monta pit-stoppia S-Marketissa.

Olen tuntenut itseni lähes korvaamattomaksi alle 2-vuotiaiden äitinä. Nyt kuopuskin on itsenäistyvä, omatoiminen ja sitäkin itsepäisempi oma erillinen yksilönsä, joka ei anna äitinsä edes valita vaatteitaan.

Olen joka päivä, viimeistään silloin kuin alle 2-vuotias on nukahtanut, ollut niin kiitollinen, ylpeä ja onnellinen tästä porukasta ja siitä uhmakkaasta hurjapäästäkin, etten olisi voinut edes kuvitella ennen kuin sain elämääni alle 2-vuotiaan. Uskon, että tämä tunne kestää myös yli 2-vuotiaiden kanssa.

13838442_10154373033822498_1572525078_o
Tältä se oikeasti näyttää

6 kommenttia artikkeliin ”ONNEA 2-VUOTIAAN ÄIDILLE!

 1. Ihan ekaksi pakko sanoa, että mä kyllä olen ahkerasti käynyt lukemassa täällä ihan jokaisen tekstisi. Mutku..

  Seuraavaksi niin onnea. Tilastojen valossa (KIN) hyvin vaikuttavaa!

  Meillä täällä myös 2-vuotias. Kestäisin hänet yksin. Mutta tää 2v ja 4v-kombo aiheuttaa mulle kyllä harmaita hiuksia. Ai että, jos tää jatkuis monta kuukautta, niin mun hiuksissa ei olisi varmasti yhtäkään ruskeaa suortuvaa jäljellä.

  Tykkää

  1. Joo, ehkä seuraavan onnittelutekstin aika on kun taloudessa ei ole yhtään alle…öhm, 10-vuotiasta? Kaksi ja neljä on kyllä jäätävä yhdistelmä, kuten just tilitinkin, niiden rinnalla 6-vuotias on omine temppuineen kuin ihmisen mieli.
   Ja kiva kun käyt!

   Tykkää

 2. Mirkku

  😀 Onnea tosiaan! Enpä tullut itse toukokuussa kuitenkaan liiemmin juhlistaneekseni, koska: 2-VUOTIAAT 😮 Etenkin sellaiset, jotka kieltäytyvät asioimasta muualla kuin vaippaansa, ovat surkean tuttiriippuvaisia (eikä koskaan ole se oikea hetki…) ja öisin kiehnäävät naamaansa kaulakuoppaan vaatien äänekkäästi: ”Anna lähemmäs!”

  Tykkää

  1. No kyllä, 2-vuotiaat indeed! Me annettiin kuopukselle oikein synttärilahjaksi tuttivieroitus, ja kaks ekaa päivää meni ihan okei ja nyt on sitten helvetti irti, eli herätys 5.30 kun suu käy tyhjää. Sinne siis rutkasti vertaistukea ja tsemppiä!

   Tykkää

 3. Päivitysilmoitus: EI MUISTELLA PAHALLA – Periaatteen Nainen

 4. Päivitysilmoitus: KOLMAS ON KOLME – Periaatteen Nainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s