DELFIINISAFARI GIBRALTARILLA

P7147853.jpg

P7147988.jpg

Meillä asuu naapurina melkoinen määrä delfiinejä. 75 neliökilometrin kokoisella merialueella Gibraltarinlahdella elää uskomaton määrä merieläimiä: ”Tavallisia delfiinejä” (englanniksi common dolphin, eli nämä kuvassa näkyvät kaverit), pullonokkadelfiinejä, raitadelfiinejä, miekkavalaita ja vaeltavia valaslajeja. Mun mielestä tämä on melkoinen ihme ottaen huomioon että lahti on ahdas, tosi saastunut, ympärillä on teollisuutta ja Algecirasissa ja Gibraltarilla on todella vilkas rahtilaiva- ja matkustaja-alusliikenne sekä vielä lentokenttä. Siinä missä meistä tuntuu vähän ällöttävältä uida Gibraltarinlahdella, delfiinejä se ei tunnu haittaavan.

P7147955.jpg

P7148035.jpg

Tämä retki on ollut meillä suunnitelmissa jo kauan. Gibraltarilla toimii kaksi delfiinisafariyrittäjää, ja me valittiin ihan sattumalta Dolphin Adventures Gibraltar, johon oltiinkin tosi tyytyväisiä. Hinta oli aikuiselta 18 puntaa ja 6-vuotiaasta maksettiin 9 puntaa, 4-vuotias pääsi ilmaiseksi – turistisesongista huolimatta kilpailu asiakkaista on kovaa joten jonkun hyvän diilin pystyy varmasti tinkimään, tai ainakin ilmaiset kaapelihissiliput Gibraltarinvuorelle. Meillä tämän 1,5 tunnin ajelun hinnaksi tuli siis 53 euroa ja sanoisin, että hinta-laatusuhde oli loistava – jos vielä palaamme Gibraltarille niin menemme ehdottomasti uudestaan. Veneessä oli kuljettajan lisäksi kolme opasta, meininki rento ja eläimiä tarkkailtiin kunnioittavan etäisyyden päästä. Kilpailevan yrityksen vene oli liikkeellä lyhyemmän aikaa ja näytti hieman jahtaavan delfiinilaumoja, joten jatkossakin suosin Dolphin Adventuresia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Delfiinisafareita järjestetään useampi päivässä. Me valittiin iltapäivän viimeinen lähtö kello viideltä, koska silloin kaikki risteilijöillä saapuvat päivävieraat olisivat jo poissa. Valinta osui nappiin, koska veneessä ei ollut meidän lisäksi kuin noin 12 muuta delfiinibongaria. Myös delfiinit ovat kuulemma aktiivisimmillaan iltapäivisin ja aamuisin – kalat liikkuvat silloin hyvin, myös kalastajien veneliikenne kiinnostaa saalista kärkkyviä merinisäkkäitä ja nyt kuulemma on delfiinien parittelumenot parhaillaan. Olen ollut aiemmin katsomassa valaita Dominikaanisessa tasavallassa ja nekin tekivät suuren vaikutuksen, mutta tässä oli koko rahan edestä Avaraa luontoa, sillä saimme nähdä delfiineitä paljon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ocean’s Village-turistialueelta lähtevä vene oli merellä viidessä minuutissa, kunhan ensin odotettiin että lentokone nousee meistä 20 metrin päässä. Ensimmäinen parvi bongattiin jo 10 minuutin ajelun jälkeen, sen jälkeen olimmekin eri delfiinijoukkojen ympäröimänä. Isoin lauma oli 50 eläimen ryhmä, joka loikki pitkään ilonamme. Kun veneen moottorit sammutettiin, irtautui hieman kauempaa olevasta parvesta aina muutama rohkea yksilö uimaan aivan veneen viereen ja sen ali. Ihan uskomatonta, en olisi odottanut delfiinien tulevan niin lähelle, vaikka tiesinkin ne uteliaiksi otuksiksi. Näimme pelkkiä perusdelfiinejä, mutta näimme niitä paljon. Joskus toivottavasti pääsen hieman pidemmälle safarille – noin tunnin ajomatkan päässä Tarifasta lähtee koko päivän kestäviä kiertoajeluita, joilla pystyy näkemään useammankin valas- ja delfiinilajin luonnollisessa elinympäristössään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä oli koko perheelle aivan mahtava kokemus. Taapero olisi päässyt mukaan ilmaiseksi, mutta jätettiin tyyppi suosiolla hoitoon retken ajaksi, sillä veneessä liikuttiin vapaasti eivätkä kaiteet olleet erityisen korkeat. Pojat olivat aivan onnessaan nähdessään uusia delfiinejä, hienoja hyppyjä ja kosketusetäisyydelle uineet eläimet. Parasta oli ehkä kuitenkin läpimäräksi kastuminen, kun vene lopulta kaasutti takaisin kotirantaan. Olen tuskaillut delfiinikokemusten kanssa aiemminkin blogissa, mutta tämä oli upea retki. Mikäli teillä on hieman enemmän aikaa Gibraltarilla, kannattaa lähteä merelle – leikkisät delfiinit, Gibraltarin vuori hieman kauempaa katsottuna ja meri-ilma tekevät turistin tosi onnelliseksi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

P7147907.jpg

 

3 kommenttia artikkeliin ”DELFIINISAFARI GIBRALTARILLA

  1. Päivitysilmoitus: PÄIVÄ TAI KAKSI GIBRALTARILLA – Periaatteen Nainen

  2. Päivitysilmoitus: SYKSYN MERKIT – Periaatteen Nainen

  3. Päivitysilmoitus: ENSIMMÄINEN LOMAVIIKKO – Periaatteen Nainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s