LOISTAVA LAHJA

Meidän 6-vuotiaalle lego-orientoituneelle Star Wars-fanille ei sinänsä ollut vaikea keksiä syntymäpäivälahjaa – lapsi kyllä osasi oma-aloitteisesti toivoa kaiken mahdollisen potkulaudoista pienoishelikoptereihin – mutta halusimme hankkia myös jotain sellaista, mitä O ei ehkä itsekään tiennyt haluavansa. Omppu on aina ollut melkein yhtä innokas valokuvaaja kuin äitinsä, mutta kaikki kotona lojuvat kamerat ovat aika painavia ja epäkäytännöllisiä pienille käsille. Sen lisäksi O rakastaa tehdä elokuvia, esiintyen pääosassa itse, ohjaten pikkuveljiä tai legoukkojen näytellessä päärooleja. Siihen tarkoitukseen oli tähän asti käytetty tabletin kameraa, mutta sen kanssa ei sitten voinut videoida ulkokohtauksia. Ja mummi sitten keksi ratkaisun: 6-vuotislahjaksi hankittakoon esikoiselle oma actionkamera!

Mun mielestä joku vähän edullisempi ja yksinkertaisempikin malli olisi kelvannut lapselle, mutta Käytännön Mies, tuo tekniikkahifistelijä henkeen ja vereen, tahtoi tietenkin testivoittajan ja tilasi lopulta kotonamme asuvalle Suomen seuraavalle Oscar-voittajalle tämän kameran. No, kamera saatiin käyttöön eilen ja ollaan jo koko perhe aivan rakastuttu tähän uusimpaan ikuistajaan. O oli tosi ilahtunut, vaikka vielä käydään vähän vääntöä siitä kuinka paljon 6-vuotias saa sählätä äidin tietokoneella kuvien käsittelyn parissa ja kamerankäyttö vaatii harjoittelua vielä meiltä kaikilta, on kuitenkin hieman yksinkertaisempi kuin mun järkkärini.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DCIM100MEDIA

DCIM100MEDIA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Actionkameraa on nyt uitettu ammeessa ja ei-niin-kirkkaassa Itämeressä, se on (vahingossa) pudonnut pari kertaa ja O on opetellut ottamaan selfieitä, onhan se varsin tärkeä taito näinä aikoina. Koska kuvia ei voi selata kamerassa, on aina koneelle siirrettäessä muistikortin sisältö saanut aikaan suuret naurut: Videoilla on Ompun omia satuja, pikkuveljen balettiesitys sekä sitten aika paljon äidin nalkutusta ja veljen nenän kaivamista. Ehkä jonain päivänä saan aikaiseksi trendikästä videomateriaalia bloginkin puolelle, laatu on ollut yllättävän hyvä – juuri siksi nyt kuvatuista noin 50 videosta yksikään ei ole julkaisukelpoinen, nimittäin mun räpätys on tallentunut vähän turhankin tarkasti nauhoille.

Tämä on mun mielestä hyvä harrastus (olkootkin, että lapsi suunnittelee jo omaa skeittivideota, saahan kameran kiinni kypärään) ja Ompulle oiva tapa tallentaa mielikuvituksensa tuotteita, ja sen lisäksi tässä on myös dokumentaarinen puoli joka ilahduttaa mua. Vaikka valokuvia on lapsista kertynyt varmaan kymmeniä tuhansia (ihan oikeasti), niin videoita olen ollut laiska kuvaamaan. Nyt niitä varmasti tulee ihan arkisissa tilanteissa, ja vieläpä lapsen näkökulmasta. Nyt pitää vain ratkaista tallennusongelma, sillä luulen että mun tietokoneen kapasiteetti ei tule riittämään kaikelle lapsen luovuudelle lähitulevaisuudessa…

4 kommenttia artikkeliin ”LOISTAVA LAHJA

  1. Todellakin hieno lahja! Tuollainen olisi meidänkin poikien unelma 🙂 Nyt tekevät välillä videonpätkiä isoveljen kännykällä, mutta laatu ei ole superhyvää. Täytyy pistää jossain vaiheessa harkintaan tuollaisen tyyppinen kamera! Luulen, että siinä riittää puuhaa ja luovuuden väyliä lukemattoman paljon.

    Tykkää

  2. Päivitysilmoitus: FIN DE SEMANA – Periaatteen Nainen

  3. Päivitysilmoitus: JOULUN KLASSIKKOLAHJA – Periaatteen Nainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s