THE TALL SHIP

IMG_0151IMG_0267IMG_0300IMG_0290

Nyt kieltämättä tuli sellainen huono bloggaaja-fiilis kun tajusin, että olen kirjoittamassa turistinähtävyydestä, josta mulla ei ole yhtään kunnollista valokuvaa! Vaikka käytiin siellä kahdesti! Kyse on nimittäin The Riverside Museumin taakse ankkuroidusta laivasta, joka on tietenkin täydellinen retkikohde yhdistettynä viereiseen museoon. Pihi matkaaja suosittelee tätä myös siksi, että se on (kuten museokin) ilmainen!

En oikein tiedä täyttääkö tämä  Glenlee-niminen alus kuunarin määritelmää, mutta kyseessä on joka tapauksessa massiivinen 1900-luvun alus, joka nykyään nauttii eläkepäivistään Glasgowissa Clyde-joen rannalla. Aluksen sisältä löytyy tekemistä monessa kerroksessa, erityisesti lapsille. Siellä on myös museotavarakauppa (tämä on mulle aina tärkeä osuus näissä visiiteissä) sekä kahvila, josta vajaalla neljällä punnalla sai lapsille pahvisen aarrearkun jossa oli paljon hiilihydraatteja eri muodossa, ei mitään terveellistä – aikuiset saivat voileipänsä kaveriksi salaattia suoraan pussista.

No mutta jos ei puututa ruokien ravintoarvoihin niin tämä oli yksi lapsien suosikkijutuista koko Skotlannin-matkan aikana. Vaikka kotona en millään lahjonnalla tai uhkailulla saa näitä poikia siivoamaan niin tuolla ne jaksoivat pestä laivan kantta noin kaksi tuntia, tosi onnellisina. Isot ruorit, kellot ja entisaikojen tyyliin sisustetut hytit tekivät vaikutuksen sekä sisätiloissa olleet erilaiset tehtäväpisteet, missä sai leikkiä imperialistisen ajan laivaorjaa. Myös sellainen McDonald’s-tyyppinen leikkialue lasikuution sisällä löytyi!

Jos siis menette lapsien kanssa Glasgowiin niin menette ehdottomasti sekä tähän The Tall Ship-museolaivaan että viereiseen museoon, ne ovat mitä parasta viihdettä lapsille, aikuisillekin kohtuullisen mielenkiintoisia ja hei, ilmaisia!

IMG_0269IMG_0260IMG_0262IMG_0306IMG_0276

Yksi kommentti artikkeliin ”THE TALL SHIP

  1. Päivitysilmoitus: JUTUT, JOTKA EI KIINNOSTA – Periaatteen Nainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s