SILVES

IMG_1417

IMG_1421

IMG_1424

Oih, paluu Portugaliin, ainakin lomakuvien kautta. Tässä on Silves, noin 10 000 asukkaan pittoreski pikkukaupunki puolen tunnin ajomatkan päässä Algarven hiekkarannoilta. Silvesillä on komeita maisemia ja mielenkiintoista historiaa jakaa vaikka koko Etelä-Portugalille ja mekin käytiin siellä muutaman kerran lähellä sijaitsevasta majoituksestamme käsin. Jo kauempaa saavuttaessa kukkulan päälle rakennetun kylän oranssit katot, kaunis valkoinen kirkko ja kaiken huipulla kohoava linnoitus houkuttelevat poikkeamaan, ja tämä onkin erinomainen kohde päiväretkelle jos satutte olemaan Portugalin etelärannikolla hermolomalla. Tosin jos saavutte paikalle autolla, varautukaa väliaikaiseen verenpaineen nousuun: Liikenne on sekavaa ja tukalaa ahtailla kaduilla ja vain todellinen taskuparkkeerauksen kuningas löytää paikan autolleen.

IMG_1639
IMG_1623

IMG_1622

IMG_1618

Vaikka Silvesin suurin anti on upeat näkyvät ympäröivään laaksoon, viiniviljelmille ja appelsiinipuiden peittämille rinteille, vierellä virtaavalle joelle ja aina merelle saakka, sekä eksoottinen, maurilaisten valloittajien ajoille ulottuva arkkitehtuuri. Me pyörittiin jonkin verran itse kaupungin keskustassa sekä tehtiin visiitti Silvesin linnaan, joka muistaakseni maksoi noin 3 euroa per naama. Muurilla kävely (ja taiteilu) oli lapsista tosi hauskaa ja äidistä aivan hysteerisen kuumottavaa, vaikkei pudotus linnan sisäpihalle ollut mitenkään, noh, tappava. Aurinkoisena päivänä oli täydellistä nauttia kohtuuhintainen lounas (joka tietysti vastasi alueen ruokakulttuuria eli voileipiä ja lettuja) ja tuoretta appelsiinimehua linnoituksen keskeltä löytyvästä modernista kahvilasta. Linnan kellarissa oli myös jonkinlainen näyttely, jossa esiteltiin paikallista eläimistöä, esim. ilveksiä. Suhteellisen lapsiystävällinen paikka kunhan köyttää lapset itseensä kiinni kun menee ihailemaan maisemia, ja keskustassa liikkuessa pitää huolen että koko porukka kulkee seiniin liimautuneena ettei ohiajava auto törmää. Tässä siis meikäläisen vinkki sellaiselle päivälle kun kaipaatte vaihtelua Algarven aalloille.

IMG_1636

IMG_1656

IMG_1657

IMG_1629

Yksi kommentti artikkeliin ”SILVES

  1. Päivitysilmoitus: JUTUT, JOTKA EI KIINNOSTA – Periaatteen Nainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s