SUNNUNTAIBRUNSSI: LÄMPÖ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meidän esikoisen odotusajoilta asti kokoontunut mammajengi harrasti muutama vuosi sitten sunnuntaibrunsseja säännöllisesti, mutta nyt väli oli ehtinyt venyä yli vuoteen – en edes sano sitä sanaa, mutta kyllähän te tiedätte miksi näitä vuosia kutsutaan. Vihdoinkin kuitenkin löydettiin sopiva sunnuntai, ja saatiin melkein koko porukka taas saman pöydän ääreen. Yleensä brunssit on pyhitetty vain aikuisseuralle, mutta nyt otin kulinaristina tunnetun kuopuksen mukaan ihan vain siitä ilosta, että alle 4-vuotiaat syövät Lämpö-ravintolan brunssilla ilmaiseksi. Minä maksoin skumpattomasta buffetista 19 euroa, mikä on kai ihan kohtuullinen hinta notkuvista pöydistä näinä päivinä.

Huomasin kuitenkin, että tällainen perinteinen brunssi tuntui jo vähän tylsältä: Etenkin nyt kun yritän päästä eroon näistä etäsuhteen ja Espanjanloman tuomista liikakiloista niin ruoassa arvostaa enemmän laatua kuin määrää, ja varsinkin parsasesongin aikaan kaipaisi tuoreita, huolella valmistettuja raaka-aineita. Niitä ei tältä brunssilta valitettavasti löytynyt vaan kattava kattaus sitä brunssien peruskamaa: Tomaattimozzarellasalaattia, couscoussalaattia ja vihersalaattia. Muut seuralaiset kehuivat valikoimaa monipuoliseksi, mun mielestä mistään poikkeuksellisen runsaista vaihtoehdoista ei voida Lämmön kohdalla puhua. Meidän pöydässä kiitosta jaettiin myös lämpimistä ruoista kuten munakkaasta, falafeleista ja nakeista. Itse arvostin eniten kuumia vohvelirautoja, jossa saattoi itse paistella omat vohvelinsa marjahillon ja kermavaahdon kaveriksi.

Eniten kuitenkin tökki palvelu. Paikka aukeaa kello 11, ja meillä oli juuri siihen varaus – tätä muuten suosittelen jos kaikesta negailustani huolimatta aiotte Lämmön brunssille, sillä se vaikutti erityisen suositulta lapsiperheiden kesken. Kaikkea palvelua sai odottaa, paitsi astioita kerättiin pöydästä ripeään, joskin aika äkäiseen tahtiin. Yhtään hymyä tai ystävällistä tervehdystä ei henkilökunnan edustajilta kuultu vaan kaikki salin puolella työskennelleet vaikuttivat siltä, että olivat tulleet paikan päälle suorittamaan jotain vankeusrangaistusta. Itseäni harmitti myös ruokien merkkaus: Salaatit yms. oli merkitty pyykkipojilla sen mukaan, ovatko vegaanisia, maidottomia tai gluteenittomia, mutta tarkempaa sisältöä ei näkynyt missään. Näin pesco-lakto-ovo-vegelle olisi ollut ilo tietää ruokien raaka-aineet vähän tarkemmin, esimerkiksi falafelpullat eivät mitenkään huutaneet siellä lämpöastiassa olevansa kasvisruokaa. Kasvissyöjänä hinta-laatu-suhde olisi tuntunut vähän köykäiseltä jollen olisi kompensoinut tätä tarjoilemalla kaiken proteiinipitoisen 1-vuotiaalle avecilleni.

Lämpö vaikuttaa olevan matalan kynnyksen brunssipaikka alueen lapsiperheille, ja sellaiselle on taatusti tilausta. Itse kuitenkin kaipaisin vähän enemmän kunnianhimoa niin keittiön kuin ennen kaikkea asiakaspalvelun puolella, koska kyllä mä kahdella kympillä saan vatsani erittäin täyteen kotonakin. Seuraavalla kerralla suuntaan brunssille ilman pikkumiestä, esimerkiksi keskustan uusi El Fant kuulemma edustaa enemmän sitä hifistelybrunssailua. Päätetään tämä kuitenkin positiiviseen: Mehut olivat hyviä, brunssin aikana mikään ei loppunut kesken, hedelmiä oli runsaasti tarjolla, pienet croissantit kelpasivat meikäläisille erinomaisen hyvin ja syöttötuoleja näytti riittävän kaikille karkailuikäisille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6 kommenttia artikkeliin ”SUNNUNTAIBRUNSSI: LÄMPÖ

 1. Olen käynyt Lämmön brunssilla kaksi vuotta sitten ja olisin voinut esittää täsmälleen saman kritiikin silloin. Plus että silloin ruokakaan ei ollut kovin hyvää.

  El Fantin brunssi kiinnostaa, mutta ensin aion käydä kokeilemassa pikkuapinoiden kanssa niiden arkiaamiaista. Se, miten kahvilassa/ravintolassa suhtaudutaan pieniin ihmisiin, kertoo yleensä paljon palveluasenteesta. Käydään usein Sävyssä, joka on samojen omistajien pulju, ja siellä myös lapsia palvellaan hymyssä suin. Minulla on siis kovat odotukset El Fantille, toivottavasti en joudu pettymään. Mennäänkö yhdessä?

  Tykkää

  1. No joo, mistään makuelämyksistä ei tosiaan voi puhua. Kaikki oli aika haaleaa ja teollisen makuista, mikä on aina sääli, juuri niitä uusia makukokemuksia mä noilla brunsseilla haen.
   El Fantiin joo, brunssille vai masokismiaamiaiselle yhdessä?

   Tykkää

 2. Elisaini

  Käytiin pesueen kanssa Lämmössä isänpäiväbrunssilla. Voit vaan kuvitella, kuinka paljon ärsytti maksaa täsmälleen samasta setistä huonoine palveluasenteineen 10€ enemmän per nokka vain koska isänpäivä!

  Ei enää ikinä sinne.

  Tykkää

  1. Eikä! Se menee jo riiston puolelle – mä ajattelin hetken, että jos tämä brunssi olisi vakuuttanut niin sijaintinsa ja hintansa puolesta olisi ollut varteenotettava vaihtoehto äitienpäiväksi, mutta eih. Varsinkin huonoa palvelua on vaikea kestää, ruoan suhteen moni asia on makuasia, mutta hyvän palvelun määritelmä on kyllä aika universaali.

   Tykkää

 3. Päivitysilmoitus: LAUANTAIBRUNSSI: DELI CAFÉ MAYA – Periaatteen Nainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s