THE RIVERSIDE MUSEUM

IMG_0160

IMG_0097

En oikeastaan ehtinyt viime syksynä kirjoitella kovin paljoa meidän Skotlannin-matkasta. Käytännön Mies asui puolen tunnin junamatkan päässä Glasgow’sta, missä me ehdittiin käydä kahden viikon aikana pari kertaa. Mun mielikuvat Skotlannista liittyivät nummilla käyskenteleviin kilttipukuisiin säkkipillinsoittajiin ja sitten Trainspotting-elokuvaan, joten olin iloisesti yllättynyt kun Glasgow paljastui erittäin lapsiystävälliseksi, kauniiksi ja monipuoliseksi kaupungiksi.

IMG_0126

IMG_0133

Jos jostain syystä eksytte Glasgowiin, käykää ehdottomasti The Riverside Museumissa. Se on ilmainen (!), sen pihalla järjestetään jatkuvasti isoja tapahtumia ja siellä on myös jättimäinen hiekkalaatikko, museon takana on The Tall Ship-museolaiva (josta lisää myöhemmin) sekä kesäaikaan ilmainen lautta joen vastarannalla sijaitsevalle Old Govan-kirkolle, joka on kuuluisa keskiaikaisista, kaiverretuista kivistään. Museossa on paitsi paljon tekemistä lapsille myös kiva ravintola ja loistava museokauppa.

IMG_0113

IMG_0142

The Riverside Museum sopii aivan kaiken ikäisille, ja aivan erityisen hyvin se sopii autohulluille. Vuoden 2013 eurooppalaiseksi museoksi valittu hieno rakennus sisältää todella kattavan kokoelman kulkuneuvoja, historiallisia lavasteita ja todella monta veturia, venettä, autoa ja raitiovaunua joiden kyytiin kiivetä. Aikuisen näkökulmasta paikka on melkoisen täynnä kaikkea ihmeellistä, ja voin muuten kokemuksen syvällä rintaäänellä kertoa että tuonne ei kannata hukata ketään alle kolmemetristä, siellä on todella monta takapenkkiä jonne lapsi voi piiloutua! Hieman harmittaa, että yhtä lailla mahtavaksi kohteeksi kehuttu Glasgow Science Center jäi meillä kokematta kun ajateltiin, että ensi kerralla käydään – ehkä me kuitenkin vielä palataan Skotlantiin!

IMG_0131

IMG_0138

Yksi kommentti artikkeliin ”THE RIVERSIDE MUSEUM

  1. Päivitysilmoitus: JUTUT, JOTKA EI KIINNOSTA – Periaatteen Nainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s