EUROPA POINT

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meidän lempipaikkamme Gibraltarilla löytyy maan eteläkärjestä, niemeltä, josta tarujen mukaan Herkules kulki läpi synnyttäen Euroopan ja Afrikan erottavan väylän. Me arvostamme Point Europalla historian sijaan yhtä Euroopan hienoimmista leikkipuistoista: Se on ensiluokkainen välineidensä ja varustelunsakin ansiosta, ja lisäpisteitä saa upeista maisemista, erinomaisesta kahvilasta ja vieressä olevan, Euroopan eteläisimmän ja ilmeisesti myös kalleimman moskeijan rukoushuudoista, jotka yhdessä Gibraltarin lahdella seilaavien rahtilaivojen torvensoiton kanssa luovat melko maagisen tunnelman. Ehkä se Herkules tosiaan kulki tästä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jo pelkkä Gibraltarin vuorelle nouseva bussimatka paikan päälle on kokemisen arvoinen. Europa Pointiin pääsee kävellen (noin 40 minuuttia keskustasta), bussilla numero 2, jolla meno-paluu aikuisella on 2,25 puntaa tai taksilla, joka maksaa rajalta asti otettuna noin 10 euroa – samalla näkee myös maan itärannikon. Meille tämä on ollut passeli kohde päiväretkille, sillä vartin bussimatka ei väsytä nuorisoa ja perillä on hyvin tekemistä niin lapsille kuin aikuisillekin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suosittelen Europa Pointia myös niille, joiden matkakohteita eivät määrittele alaikäiset diktaattorit. Paikalta on huikeat näkymät Afrikkaan, vastapäisille Rif-vuorille, Gibraltarin lahdelle sekä lahden toisella puolella oleviin kaupunkeihin. Välimerellä lepäävät rahtilaivat ja kalastusalukset, ja tarkkasilmäiset – kuten meidän esikoinen – voivat bongata rannalta delfiinejä. Moskeijaan pääsee myös käymään (tosin mitään virallisia aikoja ei tiedoteta missään), vastapainoksi tarjolla on myös Shrine of Our Lady of Europe-pyhäkkö. Sekä majakka, tykki ja puolalaisten muistomerkki.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lähes kaikki gibraltarilaiset kiertoajelut pyörähtävät myös Europe Pointilla, mutta jos Gibillä viihtyy kauemmin niin kannattaa ehdottomasti suunnata tänne pidemmäksi aikaa leikkimään, riehumaan ja nauttimaan kahvilan kohtuuhintaisista ruoista – aurinkoisena päivänä on vaikea kuvitella täydellisempää paikkaa nauttia cappuccino ja porkkanakakku samalla kun lapset purkavat ylimääräistä energiaa kiipeilytelineissä ja keinuissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5 kommenttia artikkeliin ”EUROPA POINT

  1. Päivitysilmoitus: RUTIINIT REISSUSSA – Periaatteen Nainen

  2. Päivitysilmoitus: PÄIVÄ TAI KAKSI GIBRALTARILLA – Periaatteen Nainen

  3. Päivitysilmoitus: SYKSYN MERKIT – Periaatteen Nainen

  4. Päivitysilmoitus: KIVAA TEKEMISTÄ GIBRALTARILLA – Periaatteen Nainen

  5. Päivitysilmoitus: SITTEN IHAN KIVA GIBRALTAR – Periaatteen Nainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s