RONDA 45 MINUUTISSA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Menkää Rondaan!”, kaikki sanoivat. “Se on tosi hieno!”, ne lupasivat. No, okei, Ronda on hieno, ei ihme että se oli vuoden kylmimpänä ja tuulisimpanakin päivänä täynnä turisteja, joista osa – niin kuin esimerkiksi me- matkustaa paikan päälle kuolemaa uhmaten jäistä, lumista, kapeaa ja mutkaista vuoristotietä. Tässä siis allekirjoittaneen ensimmäinen vinkki kun suunnittelette retkeä Rondaan: Jos sinulla on alaikäisiä huollettavia tai edes pöytävaraus illaksi, älä valitse sitä “nopeaa oikotietä” San Pedrosta vaan ota suosiolla se pidempi kiertotie. Sillä se lyhyempi reitti ei ole yhtään nopeampi jos pitää ajaa kahtakymppiä kun ei näe edes auton nokkaa, täytyy samalla väistellä tiellä sinkoilevia vuohia ja rukoilla oman henkensä edestä… No, ymmärsitte varmaan: Rondaan pääsee montaa eri tietä ja jopa junalla, en suosittele sitä vuoristotietä.

Kahden tunnin menomatkan jälkeen, ennen melkein neljän tunnin kotimatkaa, ehdimme pyöriä myrskyisässä Rondassa vajaan tunnin. Niinpä en voi tarjota mitään kovin kattavaa kuvausta tästä Andalusian hyvin piilotetusta helmestä, josta kuulemma löytyy arabialainen kylpylä, esihistoriallisia luolia sekä lyhyen ajomatkan päästä niinkutsuttuja “valkoisia kyliä”, jotka ovat itsessään myös näkemisen arvoisia. Me ehdimme nähdä paikallisen näköalapaikan, söpön pikku puiston, erittäin asiantuntevan ja hyvin palvelevan turisti-infon, härkätaisteluareenan ulkoa päin, suihkulähteen ja kirkon, solan sekä sillan, jota en uskaltaisi ylittää humalassa. Ehdimme myös ostaa paikallisesta Intersportista pipot sekä nauttia kahvit ja churrot.

Ronda herättää paitsi ihastelun ja kauhun sekaisia huokauksia myös kysymyksiä. Kuka helvetin hullu päättää perustaa kylän tuollaiseen paikkaan? Miksi? Kuinka paljon siellä putoilee ihmisiä satametriseen kanjoniin? Miten kaltaiseni korkeanpaikankammoiset voivat asua siellä? Omat lapset teki mieli sitoa lyhtypylvääseen etteivät ne pääse toteuttamaan kiipeilyviettejään varsin vaatimattomasti aidattujen pudotusten lähelle. Mutta Ronda on vaikuttava ja kaunis. Joskus aion palata sinne (junalla, totta kai), syödä tapaksia jokaisessa ihanassa ravintolassa mitä kaupunki näytti olevan täynnä. Käydä ehkä katsomassa Espanjan vanhimman, nykyään museona toimivan härkätaisteluareenan sisältä, kunhan ensin päätän tukeeko se jollain tavalla tätä epäeettistä viihdemuotoa. Kurkkia alas sillalta ja kiertää kaikki nähtävyydet. Koska 45 minuutissa ei edes syke ehtinyt tasaantua tulomatkan jäljiltä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

8 kommenttia artikkeliin ”RONDA 45 MINUUTISSA

 1. Hienot postikorttikuvat olet silti ehtinyt ottamaan :-)! Olen käynyt pari kertaa tuolla, en tosin tiedä mitä reittiä sinne ajoimme, mutta kuvauksesi perusteella sitä pidempää ;-). En tiennytkään, että sinne pääsee junalla, se voisikin olla ihan kiva trippi ensi kerralla (nimim. mieheni opasti minut muutamia vuosia sitten ensi kerran seikkailulle Fuengirolasta Malagaan, joten voit kuvitella, että mun junankäyttötaidot Espanjasssa vaatii ”vähän” lisäharjoitusta).

  Tykkää

  1. Joo 45 minuutissa ehtii räpsiä muistikortin perusteella 120 valokuvaa 😀 Ei se laatu vaan se määrä! Ja joo, juna-aseman sieltä bongasin ja ainakin jostain (luotettava internetlähde siis…) luin että Algecirasista pääsisi junalla perille asti… Että ei muuta kuin treenaamaan!

   Tykkää

 2. Päivitysilmoitus: SEVILLA, OSA 2 – Periaatteen Nainen

 3. Päivitysilmoitus: EI MUISTELLA PAHALLA – Periaatteen Nainen

 4. Päivitysilmoitus: NO ONKOS TULLUT KESÄ… – Periaatteen Nainen

 5. Päivitysilmoitus: ROMANTTINEN RONDA – Periaatteen Nainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s