LUKUPIIRI

Netti on täynnä hyviä blogeja. Ja vähän huonompiakin, tietenkin, mutta enhän minä niitä lue. Tai okei, joskus luen, mutta nykyään ongelma on huono nettiyhteys ja kaikki ne hyvät päivitykset, jotka sen takia jäävät lukematta. Aloin itse bloggaamaan äitiysjutuista ja seuraan yhä useampaa ”mammablogia”, jotka tosin kaikki ovat laajentuneet vähän lapsiperhearjen ulkopuolelle. Monesta bloggaajasta on tullut ihan tosielämän kavereita, toisia vain ihailen salaa. Koska en ole vielä saanut tämän blogin linkkilistaa toimimaan kunnolla, ajattelin ottaa ihan asiakseni vinkata muutamia omia suosikkiblogeja, etenkin sen mutsiskenen ulkopuolelta.

Yksi tämän hetken lempilukemisistani on suomalaisen Marian Amerikkaa ymmärtämässä-blogi. Tämä löytyi vähän vahingossa, sillä Marian sulho jakaa kanssani kummilapsen – en ole ikinä tavannut kummisetää tai hänen lahjakkaasti kirjoittavaa kihlattuaan, mutta blogin kautta olen päässyt tutustumaan heidän arkeensa Yhdysvalloissa. Työkseenkin kirjoittava Maria (olen nyt hieman tuttavallisempi kuin ehkä pitäisi) kirjoittaa ihailtavan jäsenneltyä ja helppolukuista, silti oivaltavaa ja hauskaa tekstiä. Muidenkin ulkosuomalaisten blogit kiinnostavat, seuraavaksi aion tutustua tämän blogin kommenttikentän kautta löytyneeseen Kirjeitä Kairosta-blogiin, josta löytynee vertaistukea maailmanvalloitukseen lasten kanssa. Syksyllä seurasin innolla ystäväni Oton seikkailuja Itä-Euroopassa, kun Kansainvälinen Seikkailija Otto-Eric matkusti väärään suuntaan. Nyt tämä veikeä verbaaliakrobaatti lepää Helsingissä, mutta ehkäpä seikkailut jatkuvat tulevaisuudessa.

Niin ikään ulkomailla tällä hetkellä vaikuttavat Lean Life-blogin Sonja ja Tommi, joiden vinkkejä elämänhallintaan (konkreettisella tasolla, ei mitään hirveän henkistä) voi lukea myös Hesarista. Vaikka menestyvän, lapsettoman DINK-pariskunnan arki ei ehkä pyöri ihan samoissa sfääreissä kuin kolmelapsisen etäsuhteessa elävän opiskelijan ja expatin, on postauksissa hyviä vinkkejä esim. arjenhallintaa helpottaviin sovelluksiin. Viimeisen vuoden aikana olen yrittänyt hillitä tunneshoppailuani, karsia turhaa tavaraa ja opetella ekonomisempaa ja ekologisempaa kulutusta, ja siinä inspiroivat vaatekaappiguru Saara Ehdoton Ehkä-blogissa ja Keskeneräinen Ilona, joka on tyylikkään minimalismin suurlähettiläs.

Ja vaikka näin kaukaakin katsottuna Suomen poliittinen ilmapiiri vaikuttaa tällä hetkellä vähintäänkin pelottavalta, toivoa luo Uuninpankkopoika Saku Timosen blogi, jossa juristi osaa näpäyttää kaiken maailman urpoja sopivalla yhdistelmällä kuivaa sarkasmia sekä faktatietoa. Usein keskustelu Timosen postauksista jatkuu blogin tai Facebookin puolella ja etenkin työllisyyspolitiikkaa käsittelevät kirjoitukset ovat olleet itselleni hyödyllisiä ihan ”ammatillisestikin”. Myös Emmi Nuorgamin poliittiset, yhteiskunnalliset ja ajankohtaiset postaukset ilahduttavat kun yritän palauttaa uskoni ihmiskuntaan. Samaan sanavalmiiden ja rohkeiden naisten koulukuntaan kuuluu myös Aarikan Lotta.

Sitten on tietenkin ainakin sata mahtavaa, hauskaa blogia, joista osa käsittelee elämää ympäripyöreästi, osa vanhemmuutta ja kasvattamista (tsekatkaa ainakin Leluteekki!) ja osa tällaista samanlaista oman navan ympärillä pyörivää ihmettelyä kuin tämäkin blogi. Vaikka vieläkin pääsy nettiin rajoittuu näihin viinintäyteisiin lounaisiin kantaravintolassa, etenkin ulkosuomalaisten blogit, poliittiset kannanotot ja vähän raffimmat lifestyle-blogit kiinnostaa – saa vinkata!

11 kommenttia artikkeliin ”LUKUPIIRI

  1. Sun kirjoituksista kyllä huokuu ammattitaito ja kyky kirjoittaa tiivistä ja hyvin jäsenneltyä tekstiä menettämättä persoonallisuutta ja huumoria. Fanitan, toivottavasti kirjahaaveet käyvät toteen joskus! Ja toivottavasti tavataan joskus Keltaisessa Talossa! 🙂

   Liked by 1 henkilö

   1. Kiitos kaunis! Bloggaaminen on toivottavasti ainakin hyvä alku kirjahaaveille, kun se pakottaa kirjoittamaan säännöllisesti toisentyyppistä tekstiä kuin se, mitä työkseni laadin.

    Eiköhän me ennen pitkää tavata 🙂 Kun oltiin Suomessa joululomalla päädyttiin Keltaiseen taloon puolivahingossa keskelle sukujuhlia, ja kun yritin esittäytyä ihmisille kummityttösi kummisedän kihlattuna, sain kehotuksen suoristaa mutkat ja kutsua itseäni hänen kummikseen. Meillä on siis ikään kuin yhteinen kummilapsi, jos tällaiset ristiäisten jälkeen sukuun tulleet semikummit kerran lasketaan 🙂

    Tykkää

 1. Blogeja lukemalla löytyy aina uusia blogeja 🙂 Päädyin tänne Valeäidin helmoista ja seuraavaksi tutustun suosittelemasi Marian kirjoituksiin.

  Yksi suosikkiblogeistani on Salamatkustaja, onnistunut yhdistelmä matka- ja äitiysblogia, mutta sen varmasti jo tunnetkin. Satu on niin energinen ja aikaansaava, että lukiessakin hengästyy. Yksi uudemmista suosikeistani on Chez Helena, joka kertoo elämästä Etelä-Ranskassa ja kotiseutumatkailusta siellä.

  Omaa blogiani en varsinaisesti kehtaa suositella, mutta tervetuloa kuitenkin kylään, jos haluat lukea ulkosuomalaismietteitä Saksasta. Olen ihan noviisi, aloitin blogin vasta viime viikolla.

  Tykkää

  1. No kyllä kehtaa! Kävin ”merkkaamassa” blogisi (kuulostaa ihan koirien pissaukselta…), vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta (jostain syystä nämä aiheet aina kiinnostaa 😀 ) ja blogeja on usein kiva päästä seuraamaan ihan alusta asti! Tulen kommentoimaan jahka ratkaisemme nämä yhteysongelmat…
   Mäkin olen juuri löytänyt Chez Helenan ja innostunut siitä, ihme oikeastaan ettei ole aiemmin tullut vastaan.
   Kiva kun päädyit tänne ja toit itsesi ilmi! 🙂

   Tykkää

 2. Päivitysilmoitus: IHANAT JA INSPIROIVAT – Periaatteen Nainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s