ILON KAUTTA?

Viikko sitten vitutti. 30-vuotiaan kiukulla vihasin koko paikkaa ja harkitsin vakavasti, että otan äkkilähdön takaisin Suomeen, en välittänyt siitä että siellä olisi pimeää, märkää ja maa täynnä persuja. Kaipaan tietenkin aika montaa asiaa, niin kuin Oivariiniä, Pikku Kakkosta, hyviä nettiyhteyksiä, kätevää joukkoliikennettä ja etenkin ystäviä, niin omia kuin lasten, mutta pahin kulttuurishokki alkaa helpottaa ja olen huomannut jopa muutaman kerran ajattelevani, että me ehkä sittenkin selvitään täällä talven yli.

Tämä kaupunki on rehellisyyden nimissä aika rähjäinen. Katuja ei tosiaankaan ole suunniteltu edes meidän kompakteille ja näppärille matkarattaille, ensimmäisellä kauppareissulla olin aivan eksyksissä sianjalkojen, äyriäisten ja kiukkuisten espanjalaismummojen keskellä ja purskahdin itkuun. Viime viikolla huusin lapsille luultavasti enemmän kuin koko syksynä yhteensä, ja surffasin ikävissäni 5GB:n nettiyhteyden heti täyteen kun juttuseuran puutteessa vaahtosin politiikasta Facebookissa – siksi kirjoitankin tätä ison viinilasin (1,70e!) voimin uudessa kantakahvilassani (postaus on muuten ajastettu, ihan niin eteläeurooppalaiseksi en ole alkanut että aloittaisin aamuni alkoholilla).

Tämä viikko on kuitenkin ollut parempi. Olemme löytäneet tämän lempiravintolan, jossa syömme aina samaa ruokaa samassa pöydässä. Olen päässyt tekemään rauhassa ruokaostoksia Carrefouriin ja voinut ajaa huolettomasti kasseineni taksilla kotiin, sillä matka maksaa vain neljä euroa. Olen käynyt ensimmäisellä lenkilläni kuukauteen, ja vaikka keuhkojen takia juoksu jäi vain pariin kilometriin, sain ihailla Gibraltarin casinon valoja ja nauttia valtameren tuoksusta. Olen tuntenut itseni suureksi sankariksi kun olen pystynyt keskustelemaan jääkaapinkorjaajan kanssa kodinkonevalmistajien salaliitosta espanjaksi. Olen löytänyt kotikaupungista kauneimmat kadut ja jouluvalot, ja La Línea ei enää tunnukaan sellaiselta rotankololta kuin aluksi.

Nyt jaloissa pyörii pulu ja ympärillä se turvallinen, taukoamaton kälätys, jonka sekaan hukkuvat mukavasti meidänkin lasten metelit. Täällä on erilaista, mutta ei ehkä sittenkään niin kamalaa miltä aluksi tuntui. Ehkä tästä tulee vielä ihan hauskaa.

8 kommenttia artikkeliin ”ILON KAUTTA?

 1. Mirkku

  Mahtavaa, että elämisen rytmi alkaa hahmottua sielläkin! Auttaiskohan se muuten kestämään tän sysipimeän kurahousukauden kotimaassa, jos viini olisi täälläkin tuon hintaista?

  Onko lapset ikävöineet kotiin? Onko nukkuminen tms hankaloitunut reissussa?

  Tykkää

  1. Täällä ainakin sellainen kevyt viininsiemailu tuntuu olevan aivan okei mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Sen lisäksi kaikki vetävät röökiä ketjussa ja elävät pelkästään herkuilla – ei ehkä terveellistä muuta kuin mielelle, mutta whatever works!
   Lapset ovat ikävöineet tosi vähän; lähinnä Pikku Kakkosta, mummia ja parhaita kavereita, ja näistä kaksi ensimmäistä ovat järjestettävissä tännekin. Rytmit on siirretty sujuvasta parilla tunnilla myöhemmäksi, kuopus yhä sekoilee yöt mutta niin se teki Suomessakin. Tarkoitus olisi jossain vaiheessa postata rytminmuutoksesta ja muista uusista ja vanhoista rutiineista. 🙂

   Tykkää

 2. Nimetön

  Olishan se outoa, jos heti vaan solahtais uuteen elämään. Kyllä se ottaa aikansa, ja kertoo että vanhakin elämä oli hyvää. Iso muutoshan muuttaminen on, ja vielä ulkomaille. Pidemmällä aikavälillä alkaa varmaan sitten ne plussat näkyä koko ajan enemmän ja enemmän.

  Mukavaa Joulua sinne!

  Tykkää

 3. Päivitysilmoitus: NE PIENET EROT | Periaatteen Nainen

 4. Päivitysilmoitus: MATALAMMAT PAINEET | Periaatteen Nainen

 5. Päivitysilmoitus: ANKEA VIIKKO – Periaatteen Nainen

 6. Päivitysilmoitus: MERCADONA – Periaatteen Nainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s