LOISTAVA, LUOMOAVA LUOMUS

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rakastan luonnontieteellisiä museoita. Ehdoton suosikki on New Yorkin Natural History Museum, jonne voisin vaikka muuttaa asumaan, mutta yhtä lailla innostuin Dublinissa sijaitsevasta Natural History Museum of Irelandista, jossa lähinnä oli etikkaan säilöttyjä raatoja. Helsingissä Etu-Töölössä sijaitseva Luonnontieteellinen museo on ihan kärkikastia lajissaan mun vertailussani, ja se on yksi pääkaupunkiseudun parhaista käyntikohteista lapsiperheille.

PC049665.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka ehdin panikoida, että lahjaksi saadut vapaaliput ehtivät vanhentua, saatiin kuitenkin juuri ennen lähtöä koottua joukot ja lähdettyä ihmettelemään kolmeen kerrokseen levittäytyviä luonnonihmeitä. Ei sen puoleen, ei tätä ole muutenkaan hinnalla pilattu: Aikuiset ovat 13 euroa ja alle 7-vuotiaat ihan ilmaisia. Jos oikein haluaa heittäytyä säästölinjalle niin aina kuukauden ensimmäisenä torstaina on ilmainen sisäänpääsy kello 17-19. Varautukaa ruuhkaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PC049707.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tällä hetkellä luonnontieteellisessä museossa ei ole vaihtuvaa näyttelyä, mutta pysyviä näyttelyitä on viisi: Suomen luonto, Maailman luonto, Elämän Historia, Muutosta ilmassa ja Luut kertovat. Kaikki ovat yhtä lailla huolella rakennettuja kokonaisuuksia, jossa on otettu sekä aikuiset että lapsivieraat huomioon. Itse pidän siitä, ettei lapsille ole liikaa interaktiivisia pisteitä – niitä toki on, mutta sopivasti – vaan enemmän omin käsin ja aistein tutkimista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meidän koeryhmämme koostui viisi- ja kolmekymppisistä aikuisista sekä vajaa 1,5-vuotiaasta, 3,5-vuotiaasta ja 5-vuotiaasta. Kaikki tykkäsivät. Aikuisille tarjolla on tietoa ja yksityiskohtia, suuripiirteinen kolmevuotias juoksi huoneesta toiseen hämmästellen tarjontaa, seurueen nuorin jaksoi tuijottaa karhuja, leijonia ja muita villieläimiä huomattavan pitkään ja täydellisessä iässä oleva 5-vuotias oli ihana yhdistelmä uteliaisuutta ja tiedonjanoa sekä dinosauruksista tohkeilevaa pikkupoikaa. Jokaiselle kerrokselle voisi aivan mainiosti omistaa koko päivän, joten vierailuun kannattaa varata suosiolla vähän enemmän aikaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En oikeastaan keksi mitään valitettavaa museosta. Viime vuosikymmenellä remontoitu rakennus on arvokas ja hieno miljöö ja etenkin lapset rakastavat upean graafista portaikkoa. Jos nyt jotain niin museokauppojen suurena fanina luonnontieteellisen yhteen huoneeseen piilotettu aika suppea valikoima vähän harmittaa, mutta onhan se toki taloudellisempaa näin. Kahvilaa emme ole kokeilleet, mutta siellä näytti olevan varsin kohtuullinen kattaus perus suolaista ja makeaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Että menkää sinne! Viekää koko perhe katselemaan luurankoja, miettimään mikrobeja, motivoitumaan maailmanpelastamiseen ja nauttimaan omasta suosikistani, savannin yötä demonstroivasta pimeästä huoneesta, jossa voi hetken nauttia tähtitaivaasta ja sirkkojen sirityksestä. Voi luomus, on sinua jo nyt ikävä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

4 kommenttia artikkeliin ”LOISTAVA, LUOMOAVA LUOMUS

  1. Päivitysilmoitus: NATURHISTORISTA RIKSMUSEET TUKHOLMASSA – Periaatteen Nainen

  2. Päivitysilmoitus: PANIIKKINAPPULA – Periaatteen Nainen

  3. Päivitysilmoitus: SYYSLOMA STADISSA – Periaatteen Nainen

  4. Päivitysilmoitus: KANNATTAAKO MUSEOKORTTI? – Periaatteen Nainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s