ENSITUNNELMIA ESPANJASTA

PC080240.jpg

PC080242.jpg

Olemme olleet nyt aika lailla tasan kaksi vuorokautta Espanjassa. Olemme käyneet kahdesti Gibraltarilla (emmekä nähneet vielä yhtään apinaa, koska omiani en laske mukaan), taistelleet yöt itikoita vastaan ja tänään katselleet kun koululaiset ovat palanneet pitkän viikonlopun vietosta ja pelaavat suoraan meidän parvekkeen alla pesäpalloa, tai siis jotain latinoversiota baseballista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Täällä tosiaan sekä maanantai että tiistai olivat pyhäpäiviä ja täällä Espanjan puolella kaikki kaupat olivat kiinni. On juhlittu niin perustuslakia (Día de la Constitución) kuin neitseellistä sikiämistä (Immaculate Conseption), joka sattuu olemaan vielä jotenkin erityinen pyhäpäivä paikallisille, asummehan La Línea de la Concepciónissa – tämän enempää en osaa ottaa kantaa näihin espanjalaisiin perinteisiin, mutta kirkonkellot ovat kilisseet yötä päivää ja ruokaa on haettu rajan toiselta puolelta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En vielä tiedä, oliko korttelin päässä kotoamme sijaitseva joulutori eli la feria joku pyhäpäiviin liittyvä poikkeus vai pysyvä ilmestys, mutta eilen illalla uskaltauduimme paikallisten sekaan keskusaukiolle. Lapset olivat yhtä aikaa innoissaan ja kauhuissaan espanjalaisesta elämänmenosta, ainakaan ääntä ja vilkkuvia valoja ei puuttunut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näillä markkinoilla oli aikuisille kaljateltta, pientä purtavaa kuten crepejä ja paahdettuja kastanjoita, kaikenlaista krääsää josta tietenkin itse ostin Paavi-aiheisia avaimenperiä sekä pieni tivoli lapsille. Laitteajelut maksoivat pari euroa ja pojat valitsivat jättitrampoliinin, Paavo Pesusieni-pomppulinnan, sähköautojen ja muutaman karusellin välillä tämän kierroksen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laitteen pyörittäjä unohtui selailemaan kännykkänsä kymmeneksi minuutiksi ja meidän pojat sekä kaksi muuta matkustajaa alkoivat jo näyttää paitsi kyllästyneiltä myös pahoinvoivilta pyörittyään noin tuhat kertaa. Olin ihan varma että hetkeä aiemmin nautitut Nutella-letut lentävät kaaressa ulos,mutta selvisimme ilman eritteitä. Jee!

PC080229.jpg

Tämä tori oli oikeastaan erittäin kätevä, paitsi että se on alle viiden minuutin kävelymatkan päässä meidän asunnostamme niin siellä on niin paljon virikkeitä, että lapsia on helppo valvottaa. Yritämme siirtää tyyppien suomalaista rytmiä, jossa yöunta on kello 20-07 hieman myöhäisemmäksi koska esimerkiksi ravintolat eivät täällä aukea ennen kahdeksaa. Eilen torikin heräsi eloon vasta siinä kahdeksan aikaan, ja iltakymmeneltä ulkona touhuavat lapsiperheet ovat ihan normaali näky.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihailen omia lapsiani, jotka suhtautuvat kaikkeen eksoottiseen hyvin mutkattomasti. Ruoka on ainoa asia, missä kulttuurierot kohtaavat myös perheen alaikäiset ja tulee hieman narinaa, etenkin täkäläinen maito herättää laktoosi-intolerantikkoesikoisessa epäilyksiä, mutta muuten pojat vain intoilevat kaikesta uudesta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lapset ovat siis asettuneet alle 48 tunnissa, itse vielä tottuttelen kylmiin kivilattioihin, hassunmakuiseen hanaveteen, vaikuttaviin maisemiin sekä elämään kirjaimellisesti rajalla. Näistä kaikesta tilitän vielä lähitulevaisuudessa, mutta tässä alkuun tunnelmia espanjalaisesta iltaelämästä. Hasta luego vaan teille kaikille!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7 kommenttia artikkeliin ”ENSITUNNELMIA ESPANJASTA

  1. Iih, jännää. 🙂 Toi rytmin myöhäistäminen on musta ollut aina petollisen helppoa – toiseen suuntaan siirtäminen on sitten yhtä tuskaa. Ranskassa ei onneksi olla ihan yhtä myöhäisessä rytmissä, eikä meillä kyllä Helsingissäkään ikinä syödä ennen puolta seitsemää, mutta silti pitää aina vähän totutella lomilla.

    Tykkää

    1. Täällä on sujunut tosi hyvin, tosin eihän se nyt lopulta ollut kuin tunti. Pojat ovat nukkuneet suorastaan ennätyshyvin! En tosin vielä edes ajattele kotiinpaluuta, etenkin kun heti sen perään siirrytään taas kesäaikaan. Yyh.

      Tykkää

  2. Päivitysilmoitus: KOHTI KULTTUURISHOKKIA – Periaatteen Nainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s