HELSINKI, LIIAN HYVÄ

Lähtö lähestyy eikä to do-lista tunnu lyhenevän laisinkaan. Olen ollut vähän sellainen viime tingan-nainen, että näyttelyt mennään katsomaan päivää ennen sulkeutumista kamalaan ruuhkaan ja lahjakortit käytetään juuri kun voimassaoloaika umpeutuu. Niinpä olen tajunnut, että tämän laiskuuden seurauksena jää ainakin Ateneumin Henri Cartier-Bressonin valokuvakokoelma näkemättä, ja vapaaliput Luonnontieteelliseen museoon käyttämättä. Kansallismuseon Vintti on toivottavasti yhä paikoillaan kun tulemme takaisin.

Design-museon Lasten Vuosisata-näyttelyn ehdimme juuri ja juuri nähdä kotiinpaluun jälkeen, tosin silloin sinne varmasti aikoo muutama muukin myöhäisherännäinen. Huomenna emme ehdi Heurekaan, vaikka siellä on ilmainen sisäänpääsy ja ohjelmaa yöhön saakka. Lauantaina olisi myös Kiasman ihana Skidi-päivä, mutta me menemme kotikulmille Herttoniemen Kartanon joulupolulle. Ja voi miten kaihertaa ettei päästä osallistumaan Koko perheen vegebrunssille! Vähän epäilen, ettei Etelä-Espanjan tarjonta yllä ihan tälle tasolle, mutta lupaan raportoida kaikesta vähänkään kelvollisesta lapsiperheaktiviteetista.

Vaikka joulukuinen piiskasade ja pimeys ahdistavatkin, niin Helsingin mahtava kulttuuritarjonta ja lapsille suunnatut tapahtumat piristävät miljoonan kirkasvalolampun verran. Yritän aina vinkata omalla Facebook-sivulla kun on näitä lapsiystävällisiä rientoja tarjolla, koska varsinkin viikonloppuina on suorastaan ylitarjontaa tekemisestä. Luulen, että tätä elävää kulttuurielämää, museotarjontaa ja monipuolista tekemistä tulee ikävä – toisaalta meitä ehkä odottaa erilaiset yllätykset Euroopan toisella puolella.

 

3 kommenttia artikkeliin ”HELSINKI, LIIAN HYVÄ

  1. Päivitysilmoitus: LOISTAVA, LUOMOAVA LUOMUS | Periaatteen Nainen

  2. Päivitysilmoitus: MILLA MÁLAGASSA – Periaatteen Nainen

  3. Päivitysilmoitus: LASTEN VUOSISATA JA MUITA MUSEOITA – Periaatteen Nainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s