LISSABONIN OCEANARIUM

IMG_7547

Siinä missä Algarven Zoomarine masensi, löytyy Lissabonista lumoava merenalainen maailma, jossa huokaillaan vain ihastuksesta, ei ahdistuksesta. Tämä moderni, vuonna 1998 avattu merimaailma oli oikeastaan ainoa ehdoton käyntikohde meidän parin päivän pyrähdyksellä Lissabonissa, ja onkin ehdottomasti visiitin arvoinen vaihtoehto perinteisille linnanraunioille ja Belemin tornille. Paikan päälle oli kyllä eksynyt pari muutakin turistia, että ryysikseen kannattaa varautua muulloinkin kuin pahimman lomasesongin aikaan…

IMG_7595

Oceanário de Lisboa on vakuuttavan kokoinen rakennelma, jonne meidän bussimatka Alfamasta kesti noin 15 minuuttia ja maksoi pari euroa – ei paha. Jonottaminen meni aika mukavasti, mutta valmiiksi netistä ostamalla pääsee sisään ohituskaistaa ja säästää muutaman euron. Meille tuli halvemmaksi ottaa perhelippu, vaikka periaatteessa meidän kahdesta alle 4-vuotiaasta vieraasta ei olisi mitään tarvinnut maksaa. Mutta kaksi aikuista ja kaksi lasta maksoi muistaakseni 36 euroa, kun menimme vain ”perusnäyttelyyn” ja jätimme vaihtuvat esitykset väliin. Nettisivujen mukaan perhelippu on 44 euroa koko kattauksella, ja sanoisin että hinta-laatu-suhde on ihan kohdallaan.

IMG_7596

Museon maskotti on sympaattinen Vasco, joka seikkailee niin akvaarion ulkopuolella kuin sisälläkin. Pysyvässä päänäyttelyssä lapsiin on panostettu kierroksen lopussa opettavaisen leikkipisteen verran, mutta muuten Oceanáriossa on luotettu vesieläinten vetovoimaan, ja se kyllä riittää. Kuvasaldo sisältä jäi valitettavasti hieman köyhäksi, kun aikuisia oli taas yksi liian vähän ja pojilla oli kiire juosta tankilta toiselle ihmettelemään tursaita, meduusoja, meritähtiä, sukeltavia pingviinejä, saukkoja, haita ja miljoonia eri eläimiä, joita en osaa nimetä.

IMG_7576

IMG_7588

En osaa arvioida onko Oceanário yhtään sen eettisempi kohde tutustua eläimistöön kuin muutkaan, mutta altaat olivat tilavia ja vaikutti siltä, että mahdollisimman luonnonmukaisiin elinoloihin oli panostettu kunnolla – mukaan kannattaa varata villatakkia, sillä pingviinien luona oli kylmä! Valtava akvaario on jaoteltu vesistöjen ja merien mukaan ja pelkässä perusnäyttelyssä saa helposti kulumaan puolipäivää. Tosin joku hieman paremmin varustautuva vanhempi  pitää ehkä huolen, että lapset ovat käyneet vessassa, syöneet ja levänneet ennen käyntiä, ettei viimeinen puoli tuntia mene epätoivoisesti uloskäyntiä etsien, vauvan raivohuutaessa nälkäänsä rintarepussa…

IMG_7568

IMG_7570

Akvaarion ulkopuolelta löytyy kiitettävästi ravintolatarjontaa, toki mitään maailmaa mullistavaa gourmeeta ei kannata odottaa. Lahjatavarakauppa, joka on yleensä mulle jokaisen museokäynnin kohokohta, oli iso, hieno ja täynnä kaikkea ihanaa tilpehööriä, eli suosittelen sitäkin. Aivan Oceanárion vieressä on ”Lissabonin Heureka” eli Ciencia Viva-museo, joka näytti hauskalta ja sitä kuulemma onkin, eli jos on oikein reippaat lapset voi koko päivän käyttää opettavaisissa, mutta hauskoissa merkeissä Cabo Ruivon alueella.

IMG_7566

IMG_7580

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s